Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Много се проточи тоя спад

Публикувано от дами и господа 
Re: Много се проточи тоя спад
04-03-2010 - 08:14:44
Quote
nino
Намерих много интересна оферта за панелен апартамент - 3 стаен , но не мога да дам линка, защото изписва, че е невалиден. А обявата си седи от 26.02.2010:
3-СТАЕН

4320000 EUR
(54000 EUR/кв.м)


град София
Света Троица Карта на района

Квадратура: 80 m2
Етаж: 6-ти
Телефон: ДА
ТEЦ: ДА

Особености: Панел

Допълнителна информация:
Непреходен 3-стаен апартамент немски панел. Два балкона пред кухня-усвоен и с ПВЦ и едната спалня. Две стаи и хол на паркет, кухня-теракот, баня, килер, тоалетна, коридор. Изложение-северозапад -югоизток. Цената за директни клиенти на агенцията.
Махнах само името на агенцията, че може да ми се разсърдят, пък те да са объркали нулите и сега да се чудят, защо никой не се обажда за тази изгодна сделка. Може пък и да е заради немския панел*huh*?
При въвеждането на обявата от падащото меню са избрали 54000Е да е цена за кв.м. вместо за целия имот. Това е очевидната грешка.
Re: Много се проточи тоя спад
04-03-2010 - 09:44:19
Quote
Scyther
Кой печели в тази игра на изчакването? Не разбираш ли, че времето работи за теб? Какво е година-две изчакване на добра лихва, пред 25-30 години изплащане на кредит? Нима не осъзнаваш, че лихвите по депозита ти се плащат от ипотекарите? Несправедливо ли е? Жестоко ли е? Такъв е животът!
Нима трябва да постъпиш състрадателно и да спасиш един глупак от собствената му глупост, нагърбвайки се с товара на глупостта му? Това е пазар, а не манастир. Ясно е, че за да спечели един, друг ще трябва да загуби. Такива са законите на природата. А точно сега ти си в превъзходна позиция да се възползваш. Ама като толкова си се разбързал и си загубил търпение - твои са си парите, решенията също.
.
Всичко това прекрасно го осъзнавам .
Форума го следя от 3 г. След 3-4 месеца почвам вече да се притеснявам и за банките. Може и да е неоснователно но си е за притеснение.
До 3-4 месеца ще чакам пък после ще решавам.
Ако знаеш колко съм убеждавал няколко приятеля да не купуват преди 1 и2 год.
Re: Много се проточи тоя спад
04-03-2010 - 10:06:05
Да се включа и аз в темата с моята любима страна Латвия.

Преди 2 дена чета новината, че заплатите там спаднали с 12 % до мижавите 626 евро .
[www.investor.bg]

А съответно средната цена на квадратен метър чиста жилищна площ за януари е 545 евро , при дъно през септември 487 евро .


Какво излиза, цената на 1 кв.м. по малко от една средна заплата ??????
Re: Много се проточи тоя спад
04-03-2010 - 10:19:49
Хайде да кажа и аз за моята стратегия. Опитвам малко по-нерегулиран пазар, с по-ниско търсене и предлагане.
Ако имота ми хареса, предлагам цена, независимо дали е 50% или 30% по-ниска. Това частично да ги сваля на земята,
частично да видя как ще реагират, а и в крайна сметка да се побера в бюджета. Защото 10 хил Е заем от банката с
лихвите и таксите ще ми излязат 15-18 хил, а аз толкова повече няма да дам. В крайна сметка имам време.
Това което трябва да проумеят разните баби, е че със сумата от продажбата си оправят живота поне за 10 години.
Та избора е техен: или да продължат да хленчат на комшийките, че видите ли и тока поскъпнал и да оставят имотеца
да се порутва, или да заживеят нормално и да започнат да обикалят минералните ни бани smiling smiley
Re: Много се проточи тоя спад
04-03-2010 - 10:29:42
avatar
Търпение...!
Всичко ще си дойде на мястото,
'уфтцете' са на изчезване!
?
Re: Много се проточи тоя спад
04-03-2010 - 13:59:59
avatar
Как да се раздвижи пазара, като някои си празнуват рожденния ден като за последно.
[www.bnews.bg]
500 човека гости за едно парти.*drunk*
Изхарчени пари за една гарсониера за една вечер.

Еврото идва към България.
TNT
Re: Много се проточи тоя спад
04-03-2010 - 16:29:13
Quote
ivorad
Quote
дами и господа
. аз например съм определил таргет макс. 500 евро , дори и по-малко добър квартал София,
но за стара тухла >40 г.,
Дори мога да се навия и на 70-80 год. сграда в добро състояние (може пък и аз да съм извратен ,знам ли ? )


Направо ще се минете - според компетентните хора тук, до месеци цените на топ-локациите в София ще се сринат до нива от 150-200 евро/кв.м.
Просто изчакайте малко, тези цени са неминуеми, понеже Тинкитата, заедно с байганьовизираните Уинкита, ги сънуват най-редовно.Сънуват и това, че вече са купували на тези нива през 1997-а, например. Само дето не успяват да си намерят нотариалните актове от сделките.
Ако все пак това Ви се струва скъпо - няма проблем - при цени от 150 зад опашката на коня , жилищата в крайните квартали ще се раздават просто без пари.Ще можете да си вземете няколко с бонус едно наистина безплатно. Като разноските по прехвърлянето ще поемат освирепелите от глад брокери, докарани до състояние на невменяемост от глада.
Такива работиwinking smiley

Хахаха, това за брокерите ако знаеш колко ми хареса само!!! *bow* Чак ми направи кеф на душичката! Скоро под една новина, мисля, че в този сайт я четох, един беше писал следното, пиша Ви го с голям поздрав към всички вас, защото тук намирам доста съмишленици за изчакването за покупка! Та лафа е по-скоро виц, enjoy *write* :

"Срещнали се две брокерки и едната казала на другата:
- Скъпа, днес правих секс с един клиент, само да заработя нещо за обед.
А другата и отговорила:
- А аз днес правих св-ка на клиент само и само да сложа нещо в устата си." :} :} :}

Та такива ми ти работи. Може и да знаете вица, ама аз да си го кажа, щото ме побърква от кеф!!! clap: Даже мисля (ама не ми се занимава много) да взема да го пусна в няколко форума на Real Estates Agencies... winking smiley :}
Re: Много се проточи тоя спад
04-03-2010 - 16:39:16
Quote
Imotenbalon
Да се включа и аз в темата с моята любима страна Латвия.

Преди 2 дена чета новината, че заплатите там спаднали с 12 % до мижавите 626 евро .
[www.investor.bg]

А съответно средната цена на квадратен метър чиста жилищна площ за януари е 545 евро , при дъно през септември 487 евро .


Какво излиза, цената на 1 кв.м. по малко от една средна заплата ??????

Нещата си идват по местата. 626 евро на година прави 45072 евро доход на домакинство за 3 години. Това означава, че средното домакинство може да си позволи апартамент от 83 квадратни метра. Какво толкова ненормално виждате? нима 83 квадрата са някакъв палат? не ставайте смешни, никакво подценяване на имотите в Латвия не виждам!
Re: Много се проточи тоя спад
04-03-2010 - 17:11:28
Quote
Тинки Уинки
Според мен ако имаш "готови" пари е тъпо да стоиш и да чакаш някакъв точно определен момент за да почнеш да търсиш. Нищо не ти пречи да разгледаш какво има на пазара и да си кажеш цената пък ако се навият продавачите - добре, ако ли пък не - ами минаваш на следващия.
Идеята ми е, че търсене и покупка са две различни неща. Един вид ако си си определил, че трябва да купиш на датата Х, това не означава, че трябва да почнеш да търсиш 15 дена преди това.
Има и нещо друго - в момента излизат апартаменти, които са с много добри характеристики и сравнително бързо се продават, ако чакаш дъното вече може да ги няма.

Споделям мнението на Тунки Уинки. Изгодни оферти има по всяко време, стига да ги откриеш и да се спазариш със собственика. Дъното наистина се очертава поне след 1-2 години /а може и повече/, така че ако си решил да купуваш и имаш КЕШ си в изгодна позиция на пазара. Не гледай обявената цена, предложи цена която теб те устройва и каквото стане. Ако се спазарите ОК, ако не апартаменти бол. Но процесът на избор на жилище е продължителен, все пак сега ситуацията не те принуждава да търсиш бързо и да купуваш каквото се появи на пазара.

[zdravbadi.com]
Re: Много се проточи тоя спад
04-03-2010 - 17:40:33
Добрите имоти си и ще си държат цените.Който иска да притежава нещо свястно,ще му се наложи да се "бръкне"по-дълбоко.Спадът на цените само съвпадна с тази нагласена криза.При това безразборно строителство на недомислени апартаментчета с цени оформени,горе-долу,себестойноста по 3,14 и без криза цените щяха да се смъкнат неизбежно.Само си представете на какво ще заприличат голямата част от тези жилища след 5-6-7 години.Ще се продават "на кило",дори без да се намесват банките Вехтия
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход