Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цени-доказване на средства-имоти

Публикувано от ivo_1 
Re: Цени-доказване на средства-имоти
12-11-2009 - 14:37:07
BulCan Написал:
-------------------------------------------------------
> Добре де, някой знае ли кога ще се разбере дали е
> приет закона и то в този си вид (без поправки)? Да
> изчакаме да видим дали ще се приеме първо, второ
> ако се приеме каква ще бъде практиката.

И ти си прав. Нищо чудно да мине за "техническа грешка" или да се окаже, че някой се е "пошегувал".


Re: Цени-доказване на средства-имоти
12-11-2009 - 14:45:20
BulCan Написал:
-------------------------------------------------------
> Добре де, някой знае ли кога ще се разбере дали е
> приет закона и то в този си вид (без поправки)? Да
> изчакаме да видим дали ще се приеме първо, второ
> ако се приеме каква ще бъде практиката.


Практиката каква ще е поне в съда в Страсбург е ясна, а тя е че нищо не може да се отнема и конфискува без ДА Е НАЛИЦЕ ВЛЯЗЛА В СИЛА присъда за престъпление с което или чрез което е придобито имуществото, в противен случай се нарушава принципа на неприкосновеността на частната собственост.

Нека само вметна, че средствата събрани по този закон, ще се ползват за изплащане на обезщетения по които България е била осъдена от съда в Страсбург.

Пълна лудница ! :]
Re: Цени-доказване на средства-имоти
12-11-2009 - 14:51:39
Много дебел ще го ядем с тоя закон "Петканов" и тая "комисия".Това ни връща в най-мракобесните години на сталинизма,когато по донос държавата може да се меси в живота ти както намери за добре.Това ще трае докато тая комисия все пак вземе,че наистина отнеме някакво имущество и започнат делата пред Страсбург.
Не може да има такова нещо.Комисията трябва да се закрие незабавно и да се следва нормалния ред.Като е крил данъци-присъда и конфискация.Просто данъчните не съхраняват и един ред информация,по-стар от 5 години.По тия идиотски закони за отнемане на имуществото годините са 25 назад.Каквото и да е имало пред данъчните, то е унищожено точно 5 пъти.И дори да си плащал всичко до стотинка,няма как да го докажеш.
Re: Цени-доказване на средства-имоти
12-11-2009 - 14:54:07
По случаят който дадох за предприемачът от Сл.бряг с ДДС-то практиката също е ясна и има постановени срещу НАП по наши дела, но нарочно не се прилага на принципът, че много малко хора ще стигнат до Страсбург. Това е бандитизмът на данъчните - ние не сме прави, но ще ви мачкаме, защото не ние ще плащаме, даже да ни осъдите, а пак вие - със събраните от вас пари.
Re: Цени-доказване на средства-имоти
12-11-2009 - 14:54:41
Тъй като е нов закон , първо ще мине насъгласуване във всички министерства.Мнение ще дадат и разни неправителствени организации.После влиза в министерски съвет който го одобрява.Като го одобри заминава в народното събрание.
Влиза в правната комисия, там го гласуват и го вкарват в пленарна зала за гласуване като цяло.Ако го одобрят, отива в правната комсия отново и там се правят премени, поправки, допълнения и тн.После пак влиза в пленарна зала за второ четене.Тогава се гласува текст по текст.Законопроекта от 2004-та беше подобен на сегашния ,но беше доста променен.
Така като се гласува член по член и се приеме на второ четене се праща на президента за подпис.Онзи може да не го одобри и да им го върне :] .Тогава трябва да го прегласуват за да преодолеят ветото с абсолютно мнозинство.Ако това стане пак го пращат на президента и той е длъжен да го подпише.След подписа се обнародва в държавен вестник и ако не е предвидено друго , в 3-дневен срок влиза в сила.
Re: Цени-доказване на средства-имоти
12-11-2009 - 14:56:15
Ами Иво, няма да ги почнат. Просто защото идеята е не да се репресират политически противници, а да могат да ограничат възможността за икономически просперитет без политически чадър.
Re: Цени-доказване на средства-имоти
12-11-2009 - 14:59:41

Много абсурдно ми се струва. Защото излиза, че ще конфискуват и имоти, които служат като обезпечение пред банките. Т.е. те ще останат без обезпечение. Длъжникът си остава длъжник, но ако няма приходи? Тогава, той няма да има интерес да е с трудов договор, на реална заплата...
Re: Цени-доказване на средства-имоти
12-11-2009 - 15:05:15
avatar
ivo_1 Написал:
-------------------------------------------------------

> Знаеш ли кое е най-интересното.Че тези хора си
> мислят че като се махнат няма да ги почнат с
> техните камъни по тяхната глава.Да кажем че ок ще
> покрият който е във властта, а като сдадат
> властта?До 2-3 години на хората ще им стане ясно
> че нито доходите им ще повишат, нито сигурността
> ще им се повиши, нито здравеопазването ще стане
> здравеопазване.
> Райтинга ще падне, тормозения днес ще се върне на
> бял кон и ще го върне тъпкано на довчерашния
> терорист.Ако са им взели имотите по този закон, те
> що го отменят и ще си гласуват реституция и ще
> бъде подкрепен този реституционен закон, тъй като
> и много обикновени хора ще гръмнат.
> Та така с неугодните работи за днешния силен на
> деня.
>
>

Едва ли точно това си мислят- не се връзва.
Инициират създаването на закон, през първите си 100 дни. Демек, а решат да краднат, а са попаднали под ударите му. Само не ми казвай, че ще опънат тепърва необезспокоявано чадъра, щото нито Прокурорите те са ги избирали, нито кушлевата комисия, нито съдиите..........
А БСП и ДПС само чакат на гюме.
Малко ми е странна логиката ти, че хората не се интересуват от мутро- богатството, демонстрирано всеки ден, докато се чудят как да устискат в кризата.
Явно, на това и на страха разчитате / Бога ми, не знам кои и какви сте/.
И запомни. Дори да отмениш закон, дори да създадеш нов, ТЕ НЯМАТ ОБРАТНА СИЛА.
smiling smiley
Re: Цени-доказване на средства-имоти
12-11-2009 - 15:20:56
Ами Ками какво мутробогатство говорим за 80 -100 000лв бе джанъм.Гарсониерите и2-стайките в Люлин които предлагаш струват толко.Там мутри ли се заселиха.Сложи ясни критерии за определяне на стойността на имането.Махни тая глупост със сигнали на граждани и самосезиране.Сигналите от прокуратура, НАП, митници и т.н са достатъчни.Сложи като искаш само за мутри 300 -400К праг.Даже и това е малко ,сложи 500 К, 1 милион.
Точно този закон който приемат ще е с обратна сила , защото ще хваща имоти придобите 86 година примерно.
Само наказателноправните норми не могат да имат обратно действие по принцип и то само тези които са по-неизгодни за дееца.
Като се отменя закон няма смисъл да действа за наобрато закона за отмяна.Аз ти казвам че ако си гласуват реституционен закон просто той ще върне отнетото, както сегашния закон Лучников-това е.И айде ще те помоля другия път по правни въпроси да не ми казваш какво да запомня.
И все пак наистина ако трябва да е напълно правилно трябва сега предложения закон да важи за имоти придобите след влизането му в сила.Какавото било-било, от тук насетне всеки да си прави сметката.
Ако говорим за ефект от този закон това трябва да е замисъла му.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-11-12 15:24 от ivo_1.
Re: Цени-доказване на средства-имоти
12-11-2009 - 15:34:49
Законът е пълна недомислица, но да не забравяме, че народът ще пати от него, което веднага го превръща в радостно събитие в сивото напоследък ежедневие. Ние все се правим на отворени и не искаме да си признаем, че единствената гнус в България са българите. Аз не съм чул някой българин да се е преместил от Германия във Франция заради германците, а всички бягат от България заради българите. Аз съм бил 5-6 г. навън и нито веднъж не съм изпитал носталгия. Нито веднъж. Сега се родих, защото повечето време съм на Сл.бряг, където няма българи, а даже в София се срещав с много малко хора. Не се заблуждавайте, българинът заслужава всичко, което му се случва.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход