Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600

Публикувано от papata129 
Анонимен потребител
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
13-11-2009 - 09:34:17
Само дамо уцелят и посоката на влака smiling smiley
Да не стане вместо да се качиш на влака, да се блъснеш челно в него.
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
13-11-2009 - 09:47:33
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Само дамо уцелят и посоката на влака
> Да не стане вместо да се качиш на влака, да се
> блъснеш челно в него.

Не забравяй, че за всеки влак си има пътници и ако се ослушваш прекалено дълго дали да се качиш на експреса, накрая ще се молиш да те качат на конския вагон.


Анонимен потребител
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
13-11-2009 - 09:51:47
Споко, аз предпочитам самолета.
Пък и влаковете се движат по разписание - като не хванеш единия ще дойде друг.
Ама нещо напоследък много го зазяниха железниците - никой не ще да ги ползва smiling smiley
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
13-11-2009 - 10:04:36
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Споко, аз предпочитам самолета.
> Пък и влаковете се движат по разписание - като не
> хванеш единия ще дойде друг.
> Ама нещо напоследък много го зазяниха железниците
> - никой не ще да ги ползва


Донякъде си прав, но ако другият влак по разписание е след десетина години, тогава единствения ти транспорт остава чартър към някоя друга държава.
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
13-11-2009 - 11:09:02
Темата отново "кърти " с цените за имотите .А има един "изкъртен" умник ,който отново преобладава с мисли .И така просто обяснение за "прости хора".Цена на ново строителство за КРАЙНИ КЛИЕНТИ се определя от факторите.
Цена на парцел-обезщетение или покупка
Цена на инвестиция -проекти ,административни разходи,материали труд.За рзп И ВЕРТИКАЛНА ПЛАНИРОВКА .
Фактор време -Реализация на обекта.
Кредити или собствени средства.
Ако има кредит ,то участват и Банки!!!!
Приблизителната себестойност е х или у
Няма инвеститор ,който да не предвижда ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ .
Няма инвеститор ,който да е идиот и да строи без печалба !!
Няма банка ,която да инвестира ГУБЕЩ проект!!!
Тоест налице е пресметнатия риск от началото до реализацията на продукта.
Взима се впредвид и ГРУПАТА ОТ ПОТЕНЦИАЛНИ КЛИЕНТИ КОИТО БИХА ЗАКУПИЛИ ,а не
ТЕЗИ КОИТО НЕ БИХА КУПИЛИ!!

В противен случай няма кой да инвестира и няма кой да строи .Следователно няма кой да купи,защото няма какво да купи!!!


Обобщителни цени 500-600-1200 или 10000е на кв.м няма !!!!Хиляда пъти е коментирана думата ЛОКАЦИЯ .Което значи ,че има значение каква е СИТУАЦИЯТА на обекта !!!!Тоест къде е обекта и какво можеш да очакваш от него в БЪДЕЩЕ !!!-доходи от наем препродажба,или удобен начин на живот.Според интересите!!!

Закъсалите с кредити инвеститори са по малък процент от тези които не са закъсали!!! и не могат да очакват "да се оправят" с крайни клиенти !!!
Ще преостъпят правото на строеж на друг инвеститор,който ще завърши и ще продава на крайни клиенти на цени за КРАЙНИ клиенти.В най -лошя вариант ще се покрие, сградата няма да се завърши ,но пак няма да стане да работи на загуба !
Тоест ,групата от крайни клиенти духа супата (не се пожелава !!)

Освен това новото строителство не е "само " на пазара и не определя само то пазара ..!!
За цените на панелите .Спад от пика ,но и най -ниските цени са по -високи от цените преди пика !!!Тоест един панел ,ако е бил 500е на кв.м е достигнал цена от 1200 .Ще се продаде на 650 (примерно)ВЕДНАГА!!Което означава ,че цени от 150-200 е има само в празна картуна!!

Цените на готовото тухлено строителство -Според зависи год.локация,разпределение,конкретен имот и т.н)на 1000е за кв.м в търсените райони се продава И СЕГА ВЕДНАГА!!-Което значи ,че цените са ПО-ВИСОКИ от обощените прогнози от 600евро.

Банките няма да фалират ,напротив започват да ДАВАТ КРЕДИТИ !!!Защо ли ?Данчо ще ви каже ,ако не го разберете ще го усетите ...

Извода е ,че цените на имотите спаднаха надолу за да започнат да се вдигат нагоре !!Бавно постепенно и сигурно !!!


. *ok*
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
13-11-2009 - 11:48:11
turbozol Написал:

>
> Извода е ,че цените на имотите спаднаха надолу за
> да започнат да се вдигат нагоре !!Бавно постепенно
> и сигурно !!!

Турбо, много добро обобщение си направил за логиката на строителните предприемачи, дали ще им излезе точно тази сметка е отделен въпрос. До половин - една година ще се разбере.

Иначе за цените - спада продължава и никой не знае кога и на какви нива ще спре, дали и евентуално кога могат плахо да запълзят нагоре. Както и да го въртим, това е "моментната снимка" на ситуацията.
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
13-11-2009 - 12:07:08
Булкане напълно съм съгласен ТОЧНО КАЗАНО!!

това е "моментната снимка" на ситуацията.

Добавка -всеки чака продължението .


*ok*
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
13-11-2009 - 13:07:34
avatar
turbozol Написал:
-------------------------------------------------------
Цена на ново строителство за КРАЙНИ КЛИЕНТИ
> се определя от факторите.
> Цена на парцел-обезщетение или покупка
> Цена на инвестиция -проекти ,административни
> разходи,материали труд.За рзп И ВЕРТИКАЛНА
> ПЛАНИРОВКА .
> Фактор време -Реализация на обекта.
> Кредити или собствени средства.
> Ако има кредит ,то участват и Банки!!!!
> Приблизителната себестойност е х или у
> Няма инвеститор ,който да не предвижда
> ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ .

Турбо,
това важи за плановото стопанство, където себестойността играе важна роля при определяне на цената. Там формулата най-общо е Сб + % печалба. При пазарна икономика себестойността не е от значение за крайната цена, ниската себестойност е голямо предимство разбира се, но цената зависи от това за колко може да се продаде стоката / услугата. Може себестойността да ти е 10 ед. и да продадеш за 100, но може да продадеш и за 2 ед. Това зависи от пазара - моментната ситуация. Понеже в Бг предлагането на НИ надвишава в пъти търсенето, понеже има строители с кредити, които трябва да се плащат, понеже в Бг 90 % имат собствени жилища и населението намалява от 20 год. насам по-реално е да имаме 2 вариант - продажба под себестойност. Никой не ги е карал да строят жилища за 20 мил души при положение, че сме 7 мил. И евентуалния купувач въобще не го интерисува колко струва парцела, какви надници са давани на дюлгери без образование и колко гори Кайена на предприемача smiling smiley Негово величество купувача знае, че са на зор, че цените в момента са безумни и все някога ще клекнат. Това е, предприемачеството носи риск - или печелиш или губиш, първите винаги печелят smiling smiley , а който не е продал с всеки ден ще трупа по-големи загуби. Това е, обяснявам като за 1 курс в Търговската гимназия :ami:
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
13-11-2009 - 13:53:56
Дракаре -Наистина Първи курс в Търговската гимназия.?!

На кого ще се продаде под себестойност в тази моментна ситуация ?Ако в една сграда има сто апартамента и строителят е закъсал и не може да го завърши ,ако тръгне да продава под себестойност, той ще го закъса още повече и ще "излъже " купувачите .Тоест купилите под себестоност ще "духат супичка"(да не дава господ).
После те, новите собственици, трябва да търсят друг предприемач ЗА ДА ГО ДОВЪРШИ ПО СЕБЕСТОЙНОСТ И ПЛЮС ПЕЧАЛБА!!Има и друг вариант да се "оправат" сами те да станат предприемачи и да си го довършват.В близкото минало и при предишни кризи имаше такива "мили родни картинки".Риск губи риск печели.
Варианта на закъсалия предприемач (наистина закъсал обаче),да го даде обекта на друг ИНВЕСТИТОР с пари който да завърши сградата .По добре е да вземе по малко пари от продажбата на цялата сграда ПО СЕБЕСТОЙНОСТ и да се разплати с банки,отколкото да се мъчи да продава на крайни клиенти -Освен ако не е мазохист!!!Както съм казал ФАКТОР ВРЕМЕ!ЕВЕНТУАЛЕН КУПУВАЧ -ТАКОВА ПОНЯТИЕ НЯМА!!!Има ГРУПИ от купувачи и групи от "некупувачи".ИНВЕСТИТОРА Е ПРЕЦЕНИЛ в риска си тези които ще купят,а не тези които няма!А всяко нещо струва нещо !!Под себестойност нещото се превръща в нищо!!
Негово Величество Купувача!!-доста гръмка и особенно посредсвена фраза!
Пак ти обяснявам ,ака аз не купя поради "безумни " цени ,има възможност други двама да купят!!Да прав си ,че купувачите се интересуват от СОБСТВЕНИТЕ СИ ВЪЗМОЖНОСТИ ,а не от разходите на предприемача по обекта .Но има зависимост ИНВЕСТИТОРА ,а и по принцип няма нормален човек да РАБОТИ във времето на загуба без да очаква и да реализира печалба !Коментирах фактор време .Просто ще преодстъпи обекта на друг (повтарям се )ще загуби, но няма да продава на дребно!!Защото ще затъва !А ЗАТЪВА ЛИ ИНВЕСТИТОРА ,затъват и купилите от него!
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
13-11-2009 - 14:18:18
avatar
Аз нямам предвид незавършени сгради, а такива напълно готови с акт 16 чащащи някои да ги купи, както и старо строителство на пишман продавачи, както и закъсали ипотекари с конфискувани от ЧСИ жилища. Не говоря за строежи, а за готови сгради. Купувачите са много малко, а предлаганите НИ са много. Освен това купувачите сега са доста умни, балъците се набълбукаха с ипотеки, които не могат да плащат. Няма да плащат по сегашните цени, ще живеят под наем, докато продавачите клекнат или не им конфискуват имота или банката не го продаде вместо тях. Игра на котка и мишка, обаче купувачите могат да си позволят да чакат, все ще дойде тяхното време, другата страна е на зор, а зора е голяма работа, да знаеш.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход