Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: Нужен ли Ви е брокер при сделки с недвижими имоти или продавача, адвоката и нотариуса са достатъчни гаранти за сделката?

Публикувано от Scyther 
Додо!
Ако нямаш време - препоръчвам ти Адрес! (като решиш да купиш имот, де!)
Всеки може да работи с когото си иска и да не работи с когото не иска - те това му е хубавото!
Някои може да не искат да работят с никого, а хобито им да е да вървят по улицата и да пръцкат...

п.п.
човек винаги има време да изръси една торба с глупости. все се сещам за онази приказка за мечката и дърваря в тъкъв случай.
Шанса ти да направиш добра сделка за имот без брокер в общия случай е точно толкова, колкото брокер да направи добра програма, само защото е киснал във форум на програмисти... дори да имаш много-много свободно време.
Иначе - нищо лично!


goro Написал:
-------------------------------------------------------

> Шанса ти да направиш добра сделка за имот без
> брокер в общия случай е точно толкова, колкото
> брокер да направи добра програма, само защото е
> киснал във форум на програмисти... дори да имаш
> много-много свободно време.
> Иначе - нищо лично!



*ok* Желязна логика!Когато е включен брокера има добра сделка,като е изключен -няма добра сделка.....за брокера! Ами така си е! Тука не виждам противоречие!
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> фло Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Щом нямаш лоши чувства,няма как- ще и пъхеш
> един
> > двайстак за услугата в деколтето! Защото си
> клиент
> > и си плащаш още на" предварителен договор"!
>
>
> А на простака и без да плащаш, може да те весели!


eye popping smiley Не стига,че ти посреднича да лапнеш 5 кинта горница,ами и нещо припираш !Да съм искал комисион?
Това за Адрес бъзик ли е? В този форум всички ги плюят (не знам дали не е от завист)...

Бих ползвал брокер само при продажба, не и при покупка. Покупката е интересна работа, продажбата е досадна. При покупка - юрист с опит, който се занимава само с това.
За сведение на автора на тъпата тема, рекламата , която плащам всеки месец е от порядъка на 1500 лв., ама той НЯМА КАК да го знае, а иначе е изписал доста редове по въпроса, двете страни в процеса покупко - продажба на НИ имат еднакъв интерес, ама и това НЯМА КАК да го знае, а и явно няма как да го разбере, факта, че набляга основно на две неща - как така ние не носим отговорност за чужди грешки и защо искаме и получаваме такива пари, показва отново само злоба, завист и липса на капацитет да разбере основни неща. Това всъщност се отнася и за още няколко поплювковци тук. Оказва се, че тук присъстват няколко души, които са преки участници на пазара и няколко души, които ПРЕДСТАВА НЯМАТ от това, но се опитват да ни казват как да работим, бих ги разбрал да изразяват претенции, ако бяха, са, или им предстои да бъдат участници на пазара, а те не са виждали ПД през живота си ! За сведение и ужас на поплювковците , моите брокери ходят на по няколко огледа всеки от тях ежедневно, никой не е напуснал, или уволнен, работят, че и пари взимат. За бял хляб. И за пържолки имат.
В България скоро няма да се въведат никакви мерки за регулиране дейността на посредничеството с НИ по простата причина ,че това зависи от голяма група хора от висшия ешалон на властта,които в никакъв случай няма да искат да им се вземе такъв добър инструмент за корупция и рекет!Последния известен случай със съдия от окръжен съд и директор на дирекция държавни вземания,които продават парцел с камъни на баснословна цена на бургаски търговец само открива леко завеската, и то защото търговеца отказал и ял дървото!Другите не отказват ,даже и предлагат!Това всъщност е челен европейски опит-корупцията да минава през НИ!То и номера с лекциите и консултациите си върви ,ама няма потенциала на недвижимостите!

Така,че ако сте на добра държавна позиция с поглед върху паричните потоци,то посредника си е нужен за захлебването!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-22 11:09 от фло.
Фло написал-Това всъщност е челен европейски опит-корупцията да минава през НИ!
Те това е истината :] :]
Явно, че сделките с имоти не са като тези с краставици, та затова вместо двама адвокати, защитаващи измислените интереси на две страни като Скитъра, които смятат, че всяка сделка е прекарване на другия, та явно за това се е появил посредникът.

Посредникът не посредничи между двама воюващи, а между двама със сходен интерес.
Независимо дали те си влачат адвокат-и, посредникът е необходим, защото адвокатът дърпа килимчето към своя клиент и сделка няма, страните няма как да се срещнат!
На пръстите на едната ми ръка се броят тези адвокати, които знаят за какво иде реч, и ТЕ РАБОТЯТ с посредници.

Както нотариусът при сделка между две страни е един брой и съблюдава интереса на две страни и закона, отнесен към две страни, така И ДОБРИЯТ ПОСРЕДНИК СРЕЩА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДВЕ СТРАНИ.

В сделка с недвижим имот ИНТЕРЕСЪТ на продавач е да продаде, а на купувач - да купи.
Интересът на единият НЕ Е да прекара другия.

Вероятно професиите, които упражнявате и парите , които изкарвате се градят върху прецакване на отсрещната страна, и вероятно това е причината толкова дълго време да не успявате да вденете, че при сделка с недвижими имоти НЯМА И НЕ ТРЯБВА ДА ИМА потърпевш.
Извадка:

Организирана престъпна група за имотни измами в изключително големи размери беше разкрита от инспектората към Висшия съдебен съвет съвместно с Министерството на вътрешните работи.

„Формално погледнато всичко е законно", обясни Нилка Итова от инспектората към ВСС.

Това стана ясно след първата делова среща между представители на инспектората на МВР.

Става въпрос за имотни измами със собствеността на възрастни хора без наследници.

Адвокат и съдия от Костинбродския районен съд са работили заедно, за да постигнат престъпните си цели.

По двата сигнала има образувани прокурорски преписки и в момента инспекторатът е в процес на изготвяне на акт за дисциплинарно наказание на съдията.

Ролята на адвоката в престъпната схема е била да изготвя фалшиви завещания и документи на името на трето лице, което не е знаело за случая.

По този начин са били присвоени имотите на 90-годишна възрастна жена и на още един възрастен мъж.

Адвокатът в момента е извън пределите на страната и е обявен за общонационално издирване.

В хода на съвместното разследване между инспектората и МВР е било установено, че между 30%-40% от изпълнителните листове, получени при въпросния костинбродски съдия, са подадени от този адвокат.

Всички те са били уважени.

След днешната среща между инспектората и МВР на съвместна пресконференция представителите на двете институции обявиха, че ще продължат да поддържат активни контакти помежду си, поради сложния характер на разследваните престъпления.

Следващата седмица трябва да станат ясни имената на двамата извършители, тъй като тогава вече ще е готов актът за дисциплинарно наказание.



optimistko Написал:
-------------------------------------------------------
> Посредникът не посредничи между двама воюващи, а
> между двама със сходен интерес.
>
...................................
> В сделка с недвижим имот ИНТЕРЕСЪТ на продавач е
> да продаде, а на купувач - да купи.
> Интересът на единият НЕ Е да прекара другия.
...................................
> при сделка с недвижими имоти НЯМА И НЕ ТРЯБВА ДА
> ИМА потърпевш.
>

В сделка с недвижим имот ИНТЕРЕСЪТ на продавач е да продаде на висока цена, а на купувач - да купи на ниска цена. Това посредниците наричат сходен интерес.
Посредникът може да се скъса да обяснява как работата му е да няма потърпевши и как защитава интересите на двете страни и как интерестите им били сходни, но интересът на посредникът е сделката да стане на по-високата цена, защото има финанова облага от това.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход