Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ето че и аз опрях до съвет ( имот 145м2)

Публикувано от tao 
Re: Ето че и аз опрях до съвет ( имот 145м2)
05-10-2009 - 04:33:08
avatar
Тао,

скоро четох, че средно на час по бул. България минават 4000 автомобила !!! Помисли си добре дали искаш да живееш над ауспусите на всичките тези автомобили. smiling smiley Ето ти и линк към статията.

Линк
Re: Ето че и аз опрях до съвет ( имот 145м2)
05-10-2009 - 08:20:26
И аз съм противник на мезонетите, а и не само аз, защото трудно се приемат от пазара. Това е от значение за последваща продажба. Дори да си 100% сигурен, че няма да го продаваш винаги може да се случи нещо, добро или лошо, което да те принуди.
Сравни го с подобни имоти, които са без скосявания.
Да отворя и една скоба. В старите тухлени блокове има мезонети, които са на нормалните етажи - 1-ви и 2-ри, 3-ти и 4-ти и т.н. Много голяма рядкост са, но ги има. Те са си ОК, даже са супер, защото обикновено всички стаи са едно изложение с преобладаващ юг. В новото строителство мезонетите са само в подпокривното пространство, и или има скосявания, или са под тераси като и в двата случая това означава проблеми с влага, вода, студ и жега.

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Re: Ето че и аз опрях до съвет ( имот 145м2)
05-10-2009 - 09:04:46
avatar
Преди 5-6 години подобно си вървеше за около 40 000 евро.
След година, ако му вземат 70 - да почерпят! winking smiley
Re: Ето че и аз опрях до съвет ( имот 145м2)
05-10-2009 - 09:15:45
Бих се замислил над още неща:
- размера на стълбите за 2-ри ет./мебели.../
- виждам радиатори, а отоплението е на ток???
- дали е продажба от строител, или от собственик?
- не става въпрос за гараж/и/!

За последния етаж/проблемите с покрива/ и булеварда е ясно. Направи оглед в час-пик и постой на отворен прозорец.
Re: Ето че и аз опрях до съвет ( имот 145м2)
05-10-2009 - 09:36:45
Първо виж дали има паркомясто с апартамента. Без парко място там си купуваш ядове за цял живот. Отделно не съм фен на мезонети. Проектирал съм на мене такъв, сутерен, първи и втори етаж, но само защото първият етаж се продава трудно и ползвам част от двора като личен. Мезонета е труден за живеене, а при старост невъзможен. Отделно е достатъчно голям, за да си останат и децата със семейството си при теб. Проблем на мезонетите е, че са обърнати - кухнятя, трапезарията и дневната трябва да са на втория етаж, а се правят на първия и така миризми, топлина и дим от цигари се качва в спалнята. Отоплението е скъпо и неефективно - изнася се от долу, където си цял ден и отива в спалните, където може и да е по-студено.

Булевардът наистина е проблем, транспортните връзки не са добри, а сутрин и следобед винаги има задръствания. От друга страна, ако чистото е 145 м2 цената е добра и едва ли ще има друг момент в който ще е такава, не говоря да падне с още малко в рамките на няколко месеца, а като трайна тенденция.
Re: Ето че и аз опрях до съвет ( имот 145м2)
05-10-2009 - 09:43:41
Ето това се случва като ти влезе муха в главата.

Аз бях в същото положение преди месец и започнах да пиша по форумите "какво да правя" ...

Правилната тактика е човек да се кротне малко, да погледне нещата от безпристрастна гледна точка, за да разбере дали наистина му харесва или само се навива.

Тао, вие сте гледали доста апартаменти както каза и сега се появява нещо, което по критериите ви се оценява като ТОП. В такава ситуация психиката е склонна да игнорира недостатъците и да подчертава предимствата. На това му се вика навиване, треска ...

Реално, според мен има доста предимства това жилище. Има и някои недостатъци, които за някои купувачи биха били съществени - последен етаж (разходи за подръжка на покрив), район с интензивен трафик и т.н.

За цената ако след една година си на загуба, то след 10 може да си на голяма далавера и да си благодарен, че си действал когато е бил момента.

Пример:

Аз купих едностаен през септември 2004 на 480 евро - голяма цена спрямо периода 1999 - 2003 (мислех, че се прецаквам). През 2008 се чувствах много на далавера щото струваше 1000 евро. Сега е около 700 евро, след година може да е 600 евро, а след 5 да е 2000 евро.

Идеята ми е, че купуваш НИ, а не правиш краткосрочна инвестиция, за да се притесняваш толкова за цената.

Друг е въпроса дали наистина ви харесва или ви е хванала треската...
Re: Ето че и аз опрях до съвет ( имот 145м2)
05-10-2009 - 09:49:21
П.П. Др. Иванов, подготви някакво супер изгодно зимно предложение, че само аз останах без хапартамент... sad smiley
Re: Ето че и аз опрях до съвет ( имот 145м2)
05-10-2009 - 09:58:54
Няма да коментирам скосяванията, колоните, покрива, прозорците и трамваите долу, но понеже живея наблизо и често имам път до ПИБ отстрани, ще те посъветвам да отидеш там в час пик - около 17:30 - 18:30 или сутринта към 8:30. Ако ти се налага да отидеш към Бояна ще трябва да се измушваш по супер тесни улички за да се докопаш до Гешов.
Ако минеш покрай ПИБ, ще излезеш в обратното платно на булеварда, ще трябва да караш до пазара и да въртиш обратен (в час пик), да чакаш за световара на България за левият завой - минимум 15 минути цялата операция при късмет.

Можеш да се пробваш да излезеш и по надолу - срещу самия пазар, но там ще чакаш на милостта на джигитите за ляв завой, отделно улицата е тясна и почти винаги има паркирали неправилно, създаващи задръствания.

Та с всичко това искам да кажа, че като положение може да си близо до НДК, примерно, но като придвижване до там - не.
Re: Ето че и аз опрях до съвет ( имот 145м2)
05-10-2009 - 10:33:50
Хайде сега, то по тая логика човек не трябва да си купи дом в наше село.... А кажете локация в София, дето да не е задръстено и да имаш и двете екстри - лесно придвижване и близко до центъра.
Освен ако не е в центъра. Какъвто е случая, защото трамвая те води за три спирки на НДК. Когато се движи, де.
Ама има ли район който няма ремонти, проблеми и много коли, където можеш да спреш спокойно и да си оставиш колата без проблем?? Ако е удобно, ще има разбойници, ако е оживено, ще е проблем с местата и т.н.

Аз живея в подобен мезонет.
Плюсове:
- високо си, не гледаш на съседката в банята. Може и да кефи някои, но повече от три пъти омръзва.
По същата причина има слънце, има теферич тераси, въздух, може и градина да завъдиш. В Европа пентхаусите са най-скъпите имоти в големите градове.
Нестандартното разположение дава варианти за прекрасно обзавеждане, какъвто не еслучаят тук - с тия кафеви цветове (най-евтините плочки), разминати нива и криви стени просто са за убиване. Стълбата изобщо няма да коментирам. Но, както се вика - всеки с вкуса си, аз например такъв парапет никога не бих сложил....

Май минах в минусите
Та първия - конкретно за този апартамент - посредствено е обзавеждането, минимум от минимума, за да му вдигнат цената.
Стълбата е с нестандартна стъпка и е тясна, ако тръгнеш да качваш пералня горе или вана ще ти е нужен кран отвън, вервай ми.
С мезонета живееш в блок, а поддържаш къща - само отдолу те грее някой иначе отстрани си на една стена разстояние от ветровете. Трудно се топли. Лятото е жега. Трифазен ток сигурно има, радиаторите са на собствена система с котле, вероятно. Аз за 170 квадрата рази зима платиш цифром и словом 2200 кинта за ток, с котле 12 кВ и бойлер проточен Стибел 18 кВ. Но имам и камина, а комините обикновено не теглят от последния етаж, късо е разстоянието, стандартно, иска надграждане. Е, има и изключения, разбира се.

Другите неща другите момчета тук са ти казали.
Като цяло аз съм доволен, но живея в кв. Витоша, няма шум, чисто е, но пък без кола съм заникъде. Със съответните усложнения - скоро ще остана без книжка заради вдигната кола, работя в центъра на селото....Кво да правиш, конюнктура... Още нямам кола със шофьор и ям дървото.
За цената - нямам какво да добявя към казаното по-горе. Ако решиш, че е твоята къща, цената, стига да можеш да си го позволиш. няма особено значение, ако смяташ да е твоят дом. Купиш ли го, забрави да го оценяш всеки ден през пазарната стойност, това не е злато в сейф.
Ако искаш хем да живееш, хем да му се качва цената - купи парцелче в центъра и строй. Няма падане, гаранция.
Но дето вика една баба съседка до вилата в Княжево - Сине сине, то така става едното поколение строи, второто ползва, третото продава.... Не стига един средностатистически живот да построиш и завършип къща напълно, да кажеш - стига ми, друго не ми трябва.
С апартамента е друго - просто ползваш и гледаш да ти е макс. удобно.
И жената да е доволна (това е приоритет винаги - факт!)
Успех!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-05 10:34 от StefanB.
Re: Ето че и аз опрях до съвет ( имот 145м2)
05-10-2009 - 11:18:15

Тао, smiling smiley
Виж какво казва Фън Шуй по въпроса. :]
*drink1*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход