Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Фсъщност от цените няма смисъл

Публикувано от tao 
tao
Фсъщност от цените няма смисъл
28-08-2009 - 02:02:48
Думата "Фсъщност" е написана правилно, не ме поправяйте. ( само да уточня де smiling smiley )
Та значи..
Замислих се че Бг човечецът иска винаги да осигури над 2-3 поколения деца и внуци купувайки имот.
Напоследък обаче, тенденцията е в имота да живее не повече от 1 поколение, демек 20 години.
След 20 години, максимум 30 ( ама едва ли).. всичко ще е във въздуха, особенно колите.
Ще си фърчим напред-назад.
С мобифоните беше така, появиха се на 1200-1500 марки след 10 години са по 10 лева.

Оттук следват много важни изводи:
1. Топ локейшъна няма никакво значение след 20 г, ще има "музейна стойност"

2. Не давай 50% повече пари за локейшън щото детето ти няма да живее там а и след 20г ще си е загубило стойността.

3.Дали ще живееш в Люлин или Пловдив няма да има никво значение.

4. Направи баланс на удобство!, придвижване и минимален харч на пари защото след 20г ще се окаже че си купил фабрика на 9-ти септември и ще си биеш главата за многото пропуснати ползи.

5. Не давай никога при никакви обстоятелства повече от 10-годишен среден наем за цената на апартамент в съответния град, защото след точно тези 10г ще има толкова технологий, транспорт и нови средства за живеене и придвижване че ще се окаже че настоящата стойност на парите е била в доста твой ущърб ( ще останеш набутан, тоест, и то сериозно)

6. Не забравяй че имота е продукт като кашкавала и цигарите а не смисъл и цел на живота и тоз продукт трябва да се оценя от гледна точка на технология, остаряване, нови продукти и т.н
...Т.е не е нужно кат излезе най-новия модел компютър да си го купим нали?
Може да изчакаме 6 месеца и цената му ще падне и тогаз да го купим.
Помнете че имота по нищо не се различава от един компютър или компот!
Продукт и тва е.

Та...нема много смисъл да се говори за цени и имоти, трябва да се купи нещо максимално евтино което максимално ще свърши работа, след 20г вече ще бъде песен.

Това е истинската гледна точка, добре дошли във века на енергията и информацията!
Нещата стоят по този начин, стига да се оттласнем от декартовата система и стереотипите и да започнем да анализираме не само трендове и цени но и фактора прогрес.
smiling smiley



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-08-28 02:07 от tao.
Re: Фсъщност от цените няма смисъл
28-08-2009 - 02:08:42
Tao, абсолютно си прав като цяло, с една много важна "подробност", колкото и субективна да е тя - все пак трябва да ти харесва, нали? smiling smiley И да имаш усещането, че си струва парите, които си дал.
Re: Фсъщност от цените няма смисъл
28-08-2009 - 02:13:28
Малка корекция на по-горния ми пост. Всъщност може и да не ти харесва, ама да си сигурен, че можеш да изкараш впоследствие пари от сделката (т.е. инвестиция), което пък към момента за БГ най не е актуално.
tao
Re: Фсъщност от цените няма смисъл
28-08-2009 - 02:18:11
Така е Булкане.
Ама сега кой продава мобилни апарати на старо? И знаеш ли колко струват втора употреба? Ами не повече от 20-30% от стойността си.
Така ще стане.
Прогреса е голяма работа.
НИе толкова сме втренчени от днес за утре че не можем да осмислим и да анализираме хода на събитията.
Иначе трябва и да ти хареса, естественно.
Но, тез кутийки в които живеем сега и ни казват да плащаме по 600,700......1500 евро, след 20г ще се правят за 30 минути на произволно избрано място от света..а после и слънчевата система.
Например, строежа на една катедрала е отнемал 200-300години, сега отнема 1!!!!!
Акселерацията е 200-300%, прогреса кумулативно акселерира още по-бързо.
Тоест един жилищен блок се прави сега за 2 години след 20г за 3 дни...и то без да натрупвам акселерацията тез 20г а само смятайки от днешна дата.
Ами тва показва аритметиката.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-28 02:19 от tao.
Re: Фсъщност от цените няма смисъл
28-08-2009 - 03:37:50
tao Написал:
-------------------------------------------------------
> Така е Булкане.
> Ама сега кой продава мобилни апарати на старо? И
> знаеш ли колко струват втора употреба? Ами не
> повече от 20-30% от стойността си.
> Така ще стане.
> Прогреса е голяма работа.
> НИе толкова сме втренчени от днес за утре че не
> можем да осмислим и да анализираме хода на
> събитията.
> Иначе трябва и да ти хареса, естественно.
> Но, тез кутийки в които живеем сега и ни казват да
> плащаме по 600,700......1500 евро, след 20г ще се
> правят за 30 минути на произволно избрано място от
> света..а после и слънчевата система.
> Например, строежа на една катедрала е отнемал
> 200-300години, сега отнема 1!!!!!
> Акселерацията е 200-300%, прогреса кумулативно
> акселерира още по-бързо.
> Тоест един жилищен блок се прави сега за 2 години
> след 20г за 3 дни...и то без да натрупвам
> акселерацията тез 20г а само смятайки от днешна
> дата.
> Ами тва показва аритметиката.
>
>
>
> Редактирано 1 пъти, последният път 08/28/09
> 02:19AM от tao.

Ох, много сложни въпроси поставяш. Сега не мога да се изкажа изчерпателно, изморен съм и ми се спи, а и не мога да го обясня в един пост.

Строежа не една катедрала може да е отнемал много години, ама сега се събират хора от цял свят да я гледат. La Sagrada Familia на Гауди в Барселона още не е завършена и даже при съвременните технологии няма да се завърши докато сме живи (поне които не сме по на 20 години), въпреки, че завършването е поето от японски инвеститори. В аудио техниката на високо ниво последно време се завръща грамофона и грамофонните плочи като много високо качество, въпреки всичките напъни дигиталните техологии да се изравнят като такова (освен CD format има и Super Audio CD), но в яките магазини (в БГ има само донякъде такъв на "Граф Игнатиев" в София) се продават новоиздадени грамофонни плочи. От няколко години насам не можеш да летиш от Париж или Лондон до Ню Йорк за 3 часа и половина, понеже спряха Конкорд (катастрофата е само повод, само една е за над 30 години експлоатация). Преди 15-20 години като прелиташ Атлантика имаше персонално обслужване, свястна храна и метални прибори, сега може да имаме много повече полети, персонални монитори с 30-40 филма, от които да избираме, ама ядем лайна по време на полета с пластмасови прибори поднесени от недоубучени стюардеси. Аз обзаведох 2 апартамента в БГ с рециклирани втора ръка климатици, не защото са малко по-евтини, ами защото са произведени в Япония, а не с японски марки произведени в Китай. Купувам си 5-6 годишен стерео усилвател "Маранц" на търгове по Ибей.ком защото все още са се правели в Япония и пр. и пр.
Като цяло ширпотребата все повече ни завладява за сметка на качеството. Не ме вземай за чак толкова стар, на 42 съм smiling smiley

От друга страна няма как да не се види преходността и поевтиняването на най-различни технологии и бързото им остаряване - компютри, чипове, мобилни телефони, видео камери и какво ли не още.

Къде стоят имотите в цялата "джунгла" и къде ще бъдат след 30 години е съвсем отделен и неясен за мен въпрос. Земята е може би това, което остава и си струва.
Re: Фсъщност от цените няма смисъл
28-08-2009 - 05:06:01
тао ,
ти пак си ТУК! clap:
поздравления за есето , всичко което си написал е безусловна истина но си пропуснал най-важното!
------------
действията на БГ-еца са продиктувани от висш НЕразум,това е качеството което ни отрежда на последно място в Европата , но не сме на последно място в света и това е успокоително.
население което си сменя поробителите Доброволно не може да стане народ , за Нация да не говорим.
ако поне веднъж си си задавал въпросите -Защо стигнахме до подобни "висоти" , да пазаруваме с гъзовете си (написаното от теб е следствие - което следва да е провокирано от причини) ...........сигурно няма да си далеч от логиката ми.

добре е,че има люде поне като теб - да не си завират главата в пясъка или на "онова" място отзад и ПОНЕ казват следствията-колкото повече бг-йци прочетат ,толкова повече имат шанс да се позамислят..........и да ти дадат короната за пундювец.
в житието ни числата нямат стойност , важна е глупостта а тя е вечна и почти неотменима !
бъди си се същиот пич и не бъркай лабелите-боли глава ! *angel*

...............................................
за всеки балон - ИГЛА , за всяка дупка - ЧЕП
Радой Ралин winking smiley
Re: Фсъщност от цените няма смисъл
28-08-2009 - 06:21:04
Много си прав тао!
Доката има хора ,на които главната цел в живота е да се сдобият с имот, то винаги ще има и мародери, дето ще им присвоят същия този живот. Много хора се отказаха да живеят за да притежават. Така е за всичко към което човек се вманячва. Баланс трябва да се търси. Тези които са намерили баланса в чувствата, желанията, битието изобщо , ги наричаме мъдреци или владеещи изкуството да живееш. За съжаление баланса не е основна характеристика на човека, а още по-малко на българиана.

Със здраве! Дано повече хора да прочетат поста ти!
Re: Фсъщност от цените няма смисъл
28-08-2009 - 07:27:46

Благодаря ти, tao

*bow* *bow* *bow*
Re: Фсъщност от цените няма смисъл
28-08-2009 - 07:32:44
Малките хора имат дребни мечти. Те не искат вещите да им служат, а те да слугуват на вещите. Свободата е парадигма единствено в съзнанието на свободния. Свободата за роба е в това да робува. Неспособния търси сигурност, защото не вярва в уменията си да се справя с предизвикателствата на живота. Той предава лошите си гени на следващото поколение и го учи как да оцелява с тях - със страх, несигурност, робуване. Малцина са хората, които гледат на парите като на капитал, който може да бъде инвестиран в активи, вместо да се купуват пасиви. За умствено скопените роби е много по-важно да оставят на генетичните си наследници рушащ се климизарник, който пространствено да ги закрепости към среда подходяща за техния ограничен светоглед, отколкото да им дадат образование, което да открие нови хоризонти.
Re: Фсъщност от цените няма смисъл
28-08-2009 - 07:36:47
> Къде стоят имотите в цялата "джунгла" и къде ще
> бъдат след 30 години е съвсем отделен и неясен за
> мен въпрос. Земята е може би това, което остава и
> си струва.
>


*drink2*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход