Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво е заложено в цената на наема?

Публикувано от larido 
Re: Какво е заложено в цената на наема?
23-05-2009 - 21:31:34
Scyther, благодаря ви за мнението, но както писах по-нагоре, аз нямах нищо против да оставя депозита на хазаина или поне остатъка след заплащането на сметките.
За научаването на урока мога да ви уверя, такива маймунджалъци с депозите се практикуват от наемодатели в далеч по-цивилизовани държави от БГ. Имам личен опит. Имено затова реших да не препирам за парите и му предложих моя вариант за изхода от ситуацията по мирен път. Но някои хора изглежда имат потребност да правят скандали. Така че като дойде моментът на връщането на ключовете, ще му повторя това което той вече чу и това ще е.
Re: Какво е заложено в цената на наема?
23-05-2009 - 21:43:45
joro varna, все пак се взима предвид че амортизации са неизбежни и срещу каква сума не ти се свиди някой да поползва нещо твое. То ест, би трябвало ползвател да е предплатил бъдещи амортизации. Следователно, не могат да му искат да възстанови това което е ползвал едва ли не в първозданен вид. Още повече че например в конкретния случай сградата се сляга и стените са се напукали ужасно, но какво общо имам аз с това?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-23 21:44 от larido.
Re: Какво е заложено в цената на наема?
23-05-2009 - 21:56:00
аако не е уговорено друго в закона е казано че текущи ремонти са за сметка на наемател( това дето сте нарекли дребни ремонти верояно това се има предвид) а основни ремонти са за сметка на собственика.също пише че нормалното изхабяване не е повреда и следователно наемателя не го плаща. текущи ремоти са например смяна ма ел.крушка бушони и т.н. В случая можете да се изнесете спокойно след като е изтекъл договора , и е добре да не плащате нищо докато стоите последните дни за да загубите по -малко защото е ясно че остатъка от депозита нема да ви се върне.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-23 21:57 от nradev11.
Re: Какво е заложено в цената на наема?
23-05-2009 - 22:09:05
Е вече опираме не толкова до имота , колкото до човека който го отдава и темата ще кривне към народопсихология.......
В "белите държави" депозита се задържа ако имота е трошен умушлено или са оставени неплатени сметки.....
Абе кофти нещо е живота като наемател.Тези които не са живяли под наем , те тормозят наемателите с глупостите си.......От друга страна това си е бизнес който е свързан с доста нерви и рискове.....
Re: Какво е заложено в цената на наема?
23-05-2009 - 22:23:18
avatar
Интересно, ако си взема кола под наем, навъртя й 8 000 км. , за което си плащам наема, смяна на масла и гуми за моя сметка ли е ?

Що говорите глупости?!

larido, огледай се за нещо в апартамента, което ще ти покрие разликата от депозита и чао!!!

Имаше една стара якутска поговорка - на кучето - кучешка смърт! Не бъди безучастен, направи добро на тези след теб. Да се досетя ли за отношението на наемодателя към тях, след като разбере, че безплатните обеди свършиха?

Защо да пиеш студена вода?! Ползвай жокер 50 / 50.... *angel*
Re: Какво е заложено в цената на наема?
23-05-2009 - 22:32:17
Има случаи когато наемателя е по-добре да не пипа нищо по-сериозно от смяна на крушка...Мога да дам и примери с необезопасени ел. връзки на бойлер или боядисване върху тапети......
Аз лично съм привърженик на събиране на малко по-висок наем но почти изцяло поемане на ремонтите....така поне по няма недоволни.....
Re: Какво е заложено в цената на наема?
23-05-2009 - 22:42:51
joro varna, в "белите държави" не е задължително апартамента да е разбит за да се търсят всевъзможни причини за да оскубне някоя сума в полза на наемодателя. Например, искат да е изчистен, което е невъзможно при преместването и тогава от депозита се отнема сумата която уж се заплаща на чистачката наета да почисти след вас. И тъй нататъка.
Конкретно за моя хазаин, надали ще има по-свестни наематели от насsmiling smiley Всеки бизнес е свързан с рискове и нерви, аз мойте пари също не ги намирам на пътя, а и наема беше твърде висок за това жилище. Предвид това че същите са спаднали в последно време, на нас не са ни предложили корекция и са се сетили за това едвам когато съобщихме за решението да се изместим. Сега дори и да го предложат на по-ниска цена, надали ще намерят скоро желаещи да го наемат. Ама това последната ми грижа.

дидо, с простотии не ми се занимава winking smiley
Re: Какво е заложено в цената на наема?
23-05-2009 - 22:53:42
Ларидо , знам как е навън . Там има и неща като морал , ако не помага има и полиция.
В България май вече няма ни едното , нито другото.......

Дидо , много си се озлобил бе момче......
Re: Какво е заложено в цената на наема?
23-05-2009 - 23:08:43
Съгласен съм с Жоро Варна. МОрал, етика, полиция...екзотика са това по нашия край smiling smiley
Примери с наематели, които си тръгват с част от покъщината или пък не се изнасят и не плащат за престоя си, не са единици. Във форума на лех.бг има една емблематична тема за 2-годишна епопея на едни наемодател, който в крайна сметка успява да изгони наемателите си с помощта на 'съвет' от яки момчета.
Не бива да се стига до там, но всеки си решава как да действа.
Re: Какво е заложено в цената на наема?
23-05-2009 - 23:30:40
avatar
larido Написал:
-------------------------------------------------------
> дидо, с простотии не ми се занимава
------------------------------------------------------------
Да ти дам нещо под наем? Благодаря за депозита.

Жоро, не е злоба, просто ми писна. Взаимотношенията ми с наемателите ми винаги са били коректни. Но явно умея да преценявам хората. Въпрос на късмет.
Преди години съм живял под наем и знам какво е некоректни отношения от страна на наемодателя. В казармата имаше приказка - гонен - не гони.
Просто ми писна от отношението на Бай Селяндур, дено продал сто прасета и си купил Мерцедес, видите ли, баровеца на селото.

Докато на хората не им се занимава с " простотии" ще ни клатят в поза "партер".

Къде ни е достойнството, майка му стара?!?! И как го защитаваме?!?!

Така сме се навели на всички, че задника ни е станал като фуга на тротоар- никой не я вижда, но всеки я настъпва.

Кога ли ще се научим да си гоним интересите до последно?

Жоро, а за "момче" то - благодаря за комплимента.






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-23 23:32 от дидо.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход