Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Пичове не разбрахте ли че над 300 е/м2 нема кой да купи?

Публикувано от tao 
Re: Пичове не разбрахте ли че над 300 е/м2 нема кой да купи?
26-04-2009 - 16:31:57
ase2 Написал:
-------------------------------------------------------
>
> мисля, че хората работещи на по 500 - 1000 лв.
> заплата, мислещи за кредит за цървулковци, не
> останалите, за тях става въпрос
>


И каква ти е идеята като го казваш това? Издигаш се в собствените си очи като се сравняваш с другите ли? Защото има много хора в България, на които мама и тате не са били в партията и които са пасли кравите на село от съвсем невръстна възраст, без да им се даде шанс да учат. И ако те успяват в момента да изкарват тези 500-1000 лева - това е огромен успех в техен личен план. Пък ти ги наричай както си искаш.

И понеже това е анонимен форум и аз не стоя с истинското си име тук - ще ти споделя моето положение, а ти да прецениш купувач ли съм или просто наемател.

Живея на квартира в София. Имам месечен доход средно около 20К - 30К лева. Карам незабележима Хонда Леджънт, модел 2007. Мога да си позволя във всеки един момент да си купя апартамента, в който живеем - в брой. Но не го правя. И няма да го направя на тези цени.
Мога да дам 120К за кола, защото виждам какво японците са вложили в нея, но никога няма да дам толкова пари за коптор в София.

Не ми дреме за кризи и инвестиции - сам си изкарвам парите и ако ще инфлация да ги изяде, ще ги изкарам пак за нула време. И най-вече - не ми пука дали жилището в което живея е мое или на някого. Местил съм се 4 пъти - свирвам на фирма - идват, опаковат, пренасят и разопаковат. И чистят даже.

И никога не съм си позволявал да определям хората като "цървуланковци" и други подобни. Всеки има различни ценности и ако някой няма пари, то това е защото не иска достатъчно силно. Нима можеш да се присмиваш на някой, че не желае нещо?

Карай го по-леко с определенията, моля. Всеки си има собствени възгледи за живота, не е нужно да ги налага на другите с агресия.
Re: Пичове не разбрахте ли че над 300 е/м2 нема кой да купи?
26-04-2009 - 16:46:29
Cepcem Написал:
-------------------------------------------------------
> ase2 Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> > мисля, че хората работещи на по 500 - 1000
> лв.
> > заплата, мислещи за кредит за цървулковци,
> не
> > останалите, за тях става въпрос
> >
>
>
> И каква ти е идеята като го казваш това? Издигаш
> се в собствените си очи като се сравняваш с
> другите ли? Защото има много хора в България, на
> които мама и тате не са били в партията и които са
> пасли кравите на село от съвсем невръстна възраст,
> без да им се даде шанс да учат. И ако те успяват в
> момента да изкарват тези 500-1000 лева - това е
> огромен успех в техен личен план. Пък ти ги
> наричай както си искаш.
>
> И понеже това е анонимен форум и аз не стоя с
> истинското си име тук - ще ти споделя моето
> положение, а ти да прецениш купувач ли съм или
> просто наемател.
>
> Живея на квартира в София. Имам месечен доход
> средно около 20К - 30К лева. Карам незабележима
> Хонда Леджънт, модел 2007. Мога да си позволя във
> всеки един момент да си купя апартамента, в който
> живеем - в брой. Но не го правя. И няма да го
> направя на тези цени.
> Мога да дам 120К за кола, защото виждам какво
> японците са вложили в нея, но никога няма да дам
> толкова пари за коптор в София.
>
> Не ми дреме за кризи и инвестиции - сам си
> изкарвам парите и ако ще инфлация да ги изяде, ще
> ги изкарам пак за нула време. И най-вече - не ми
> пука дали жилището в което живея е мое или на
> някого. Местил съм се 4 пъти - свирвам на фирма -
> идват, опаковат, пренасят и разопаковат. И чистят
> даже.
>
> И никога не съм си позволявал да определям хората
> като "цървуланковци" и други подобни. Всеки има
> различни ценности и ако някой няма пари, то това е
> защото не иска достатъчно силно. Нима можеш да се
> присмиваш на някой, че не желае нещо?
>
> Карай го по-леко с определенията, моля. Всеки си
> има собствени възгледи за живота, не е нужно да ги
> налага на другите с агресия.


с никого не се сравнявам, или да се издигам, показвайки слабостите на друг, за мен човек на 1000 заплата ( не собствен бизнес ), мислещ да вземе кредит с вноска около и над 1000 лв си е направо луд за връзване, или на гол томбак чифте пищови или цървулко или т.н.
Щом живееш под наем, според мен си наемател. А за колата, такава ти харесва, такава караш, но си прав, за 120 000 лв наистина ще си купиш коптор в София.
Не се присмивам на хората, които не желаят да си купят имот, присмивам се на глупаците дето искат да си купят, ама не могат и ми тръбят, че имотите щели да станат по 100 Е парчето

" ИМОТНАТА КРИЗА " - мечтите на бедните да се сдобият с имот, ех мечти, мечти и май само мечти
Re: Пичове не разбрахте ли че над 300 е/м2 нема кой да купи?
26-04-2009 - 16:57:10
Абе, някои хора тук решиха, че те определят стандарта в страната. Съответно при средна заплата 600лв се определят като "цървулковци" хората с 1000лв/Това е средната заплата за София за миналата година./. Хубаво, за някои 1000лв са само част от доходите им, но да си мислиш, че пазарът на НИ не се определя от СРЕДНИЯ ДОХОД... Ако 5-10% от населението взимат по 5000/А то реално такъв е % на хората с над 1000-1500лв месечно, като тези с над 5-10000 сигурно са 2-3% максимум./, то това, че те могат да си позволят и по 1500евро/кв.м. "топ локейшън", не значи, че близо 200000 новопостроени апартамента в София/Може и да греша с цифрата, но май нещо такова се въртеше в пресата./ могат да бъдат изкупени от тях. Не означава и, че могат да обявяват наеми от 1000евро/т.е. 2 средни заплати на 90-те %/, с които да избиват инвестицията си, защото наемателите ще са от близо 90% със средни и по-ниски доходи. Това определя винаги пазара. Колебанията няма случай в историята да не са временни. При днешните наеми, които са на ръба на възможностите на масовия наемател/Човек с 1000лв заплата едва ли би дал повече от днешните 400лв среден наем за двустаен апартамент, което е 40% от заплатата му./, нормалната цена на ново строителство трябва да е ок 500 евро/кв.м., на колкото може и да се изплати от наеми. Затова и при лудия бум в цените на имотите нивата на наемите просто се индексираха с инфлацията и не растяха/От 2001-2 насам не са мърдали при преизчисляване с индекса на инфлация./. При криза със сигурност може да се иде и под нея. Това, че аз имам по-висок доход от 1000лв, не значи, че хазяите може да ми искат повече, защото следващият наемател би бил един от тези с по-ниски доходи или просто и той като мен би искал да плаща нормалната за пазара цена.
Асе, имаш огромен проблем с идеята за парите. Или си фалиращ строител, или си брокер останал без работа, или си някой от типа на др. Иванов. Със сигурност те е яд на това, че хората просто усетиха, че гоненето на по-високи от европейските цени и сравняването, че в Лондон имало по-скъпи апартаменти/Не че там е на ш/з и с общи части, та примерно се оказа, че в Манастирски реалната цена изчислена в чиста площ е над виенската.../, не ни е по стандарта. Хората с доходи и те не обичат да се набутват прекалено, та клиенти за бисерите на модерното архитектурно мислене строени сред кърищата просто вече са непродаваеми и толкова. Дали ще е 300 евро, дали 500, то пак няма да е 1000. Цената от 500-600 е равновесна за София. За по-малките градове е надолу. Лошото на кризата е, че и толкова в брой няма, а хората, и да имаха достъп до кредити, биха били бая по-предпазливи. И на 200 евро няма купуване на 100000 готови апартамента по 50-60кв.м. 10-20000 ще се купят със свободен кеш. Другите кой да ги плати? Когато строиш не за "цървулковци", не гониш да запълниш цървулкосвския масов пазар. Т.е., ако не искаш тези с ниски доходи да диктуват пазара ти, то строй лукс за богатите, но дай в пъти по-добро. Яхтите са скъпи. Ако имаше производство по 100000 само в един завод годишно като при автомобилите, то щяхме масово да си ги купуваме за по 20-30000 евро с всички екстри. А... Среден клас автомобил в Западна Европа при бая по-високи доходи от нашите е такъв до 20-30000 евро. Другото се води висок клас. Ако за някои български сноби среден клас е S класа, то явно бая сме се олели в балканската простотия. Вярно, друго си е да обикаляш в калта с X5, а на автомивката да ти чегъркат насибраните ексременти от разлялата се по улицата канализация на мега-топ локейшъна/Визирам "супер богаташкия" софийски квартал Бояна./... Абе, първенющината е типична за незрелите общества. Трябва и през нея да минем.
Re: Пичове не разбрахте ли че над 300 е/м2 нема кой да купи?
26-04-2009 - 17:56:27
Чимиджимичамиджоми Написал:
-------------------------------------------------------
> MB2316 Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > tao , помни ми думата , че на 500 евро само
> снимка
> > с имота на супер топ локейшън ще си направиш
> my
> > friend !!!
>
> Абсолютно съм съгласен, но много ми се губи
> понятието "топ локейшън". В този форум много се
> говори, но точно дефиниция така и не съм чул.
> Хайде човече, нека да го чуя от един строител.
> Дефинирай ми "топ локейшън" за София например!
> Според мен, в този град я съществуват 2000
> апартамента, които да отговарят на понятието, я
> не, а от тях я се продават 100, я не! Иначе съм
> съгласен, че тези 100 заслужават цена от 2000+
> евро/м2. Говорим за изключения и то тотални.
>
>
>
Чими , ако си спомняш , имаше една много "кръвожадна" :] дискусия по повод "топ локейшъна" !? Аз , че съм строител , това е факт , но моето обяснение е чисто субективно . За мен топ-а не е център , нито СЕЛАТА без инфраструктура , нито .... Топ локейшън е мястото , където да се заредиш с енергия и да си свежарка за следващият ден . Учудвам се на "нашего брата" , как може да иска всичко да му е до дебелия задник !? И офис и жилище и забавления , че и да живее спокойно ? ? ? София цялата можеше да бъде ТОП , ако не бяха лакомите строители , а и инстанциите , които им разрешиха да осерат София . Много хора от форума са видели стотици градове по света с прекрасна инфраструктура , ниско строителство , т.е. малко апартаменти или къщи , оттам малко обитатели , оттам много зеленина и свободни площи за фън . Ще прогнозирам само малко , че след някоя година ще наблюдаваме съвсем неподозирано развитие на София . Имам предвид посоката на разширението и . В древните времена са се строили селища около реки и пътища (а БГ , че и на кръстопът ) . Мисля , че градът (най-голямото село - бел. авт.) ще се развива по посока на развитие на транспортните връзки от покрайнини към център на града . Знаете кои са тези направления . Ние сума години живеем в абсурдистан и тази криза май ще ни отрезви и в тази посока .
Аз лично искам вечер да се прибера и да съм на чист въздух , да ми пеят щурчета и славеи , а пък сутринта ...... абе майната му на центъра - 10 часа там , но 14 на хубаво и спокойно място ! Така мисля , но май излезе , че за мен топ локейшъна е на две места !? :] :] :]
Re: Пичове не разбрахте ли че над 300 е/м2 нема кой да купи?
26-04-2009 - 17:57:04
Еми...айде да излизаме вече от тая първенюина...20 години станаха...
Re: Пичове не разбрахте ли че над 300 е/м2 нема кой да купи?
26-04-2009 - 17:58:56
ase2 Написал:
-------------------------------------------------------
> с никого не се сравнявам, или да се издигам,
> показвайки слабостите на друг, за мен човек на
> 1000 заплата ( не собствен бизнес ), мислещ да
> вземе кредит с вноска около и над 1000 лв си е
> направо луд за връзване, или на гол томбак чифте
> пищови или цървулко или т.н.
> Щом живееш под наем, според мен си наемател. А за
> колата, такава ти харесва, такава караш, но си
> прав, за 120 000 лв наистина ще си купиш коптор в
> София.
> Не се присмивам на хората, които не желаят да си
> купят имот, присмивам се на глупаците дето искат
> да си купят, ама не могат и ми тръбят, че имотите
> щели да станат по 100 Е парчето
>
> " ИМОТНАТА КРИЗА " - мечтите на бедните да се
> сдобият с имот, ех мечти, мечти и май само мечти


Подписът ти е достатъчно красноречив, че намираш имота за някаква особена ценност, която ти претижаваш и към която другите се стремят. С предишният си пост ти описах моето положение - просто за да ти покажа, че не за всички е така. Мога да си купя, но не ми трябва.
За хората, които нямат пари също може да е така - поне за нормалните, не облъчени. Те просто искат да имат дом, в който да живеят и вместо да плащат наем, да купят колело и дрехи на детето, примерно. Никой не е заприритал за тия апартаменти като самоцел. Всички се мъчат да оцеляват.
Re: Пичове не разбрахте ли че над 300 е/м2 нема кой да купи?
26-04-2009 - 18:00:41
nickhristov Написал:
-------------------------------------------------------
> ase2 Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > е какав е смисала някой да строи с 10 %
> печалба,
> > при 8-9% лихви по депозитите,
>
> щом банките дават 8-9% по депозити, значи лихвата
> по ипотеките е от 10 нагоре.
>
> една такава сметчица:
> средна заплата: Е450
> банките посмъртно няма да дадът кредит ако
> месечната вноска превишава 30% от дохода.
> месечна вноска: Е135
> 20% депозит /или съучастие, както му викате/
> извод:
> средната цена на жилище трябва да е Е18,000 за
> едностаен
>
> ако допуснем, че двамата работят, сметката става
> Е36,000 за две и повече-стаен.
> при 70 кв средно, получаваме около Е500/кв.м
>
> извод:
> "супер лукс" /каквото и да значи/ трябва да е не
> повече от Е1000/кв.м
> средна ръка /ЕПК, тухла и т.н./ Е500/кв.м
> гимизарник /панел, 9-ти картофен пояс/ Е200/кв.м
>
> п.п. ето едно калкулаторче да си смятате
> ипотеките:
>
>
>
>
> Редактирано 1 пъти, последният път 04/26/09
> 03:04PM от nickhristov.

Сигурно 2/ 3-ти от света живее под наем и не го е... тая работа ! Ми то не е задължително да имаш собствено жилище ! Ама пусти комунизъм така научи българина ! Я по-запознатите да кажат какви са % собственици в някои държави и от какви хора се притежават съответните имоти ! Не искам да чета за УСА , защото кашоните за мен не са къщи ! Даже ми се струва , че сглобяемите къщи в БГ са по-добри от техните !?
Re: Пичове не разбрахте ли че над 300 е/м2 нема кой да купи?
26-04-2009 - 18:15:51
avatar
Cepcem Написал:
-------------------------------------------------------
> ase2 Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> > мисля, че хората работещи на по 500 - 1000
> лв.
> > заплата, мислещи за кредит за цървулковци,
> не
> > останалите, за тях става въпрос
> >
>
>
> И каква ти е идеята като го казваш това? Издигаш
> се в собствените си очи като се сравняваш с
> другите ли? Защото има много хора в България, на
> които мама и тате не са били в партията и които са
> пасли кравите на село от съвсем невръстна възраст,
> без да им се даде шанс да учат. И ако те успяват в
> момента да изкарват тези 500-1000 лева - това е
> огромен успех в техен личен план. Пък ти ги
> наричай както си искаш.
>
> И понеже това е анонимен форум и аз не стоя с
> истинското си име тук - ще ти споделя моето
> положение, а ти да прецениш купувач ли съм или
> просто наемател.
>
> Живея на квартира в София. Имам месечен доход
> средно около 20К - 30К лева. Карам незабележима
> Хонда Леджънт, модел 2007. Мога да си позволя във
> всеки един момент да си купя апартамента, в който
> живеем - в брой. Но не го правя. И няма да го
> направя на тези цени.
> Мога да дам 120К за кола, защото виждам какво
> японците са вложили в нея, но никога няма да дам
> толкова пари за коптор в София.
>
> Не ми дреме за кризи и инвестиции - сам си
> изкарвам парите и ако ще инфлация да ги изяде, ще
> ги изкарам пак за нула време. И най-вече - не ми
> пука дали жилището в което живея е мое или на
> някого. Местил съм се 4 пъти - свирвам на фирма -
> идват, опаковат, пренасят и разопаковат. И чистят
> даже.
>
> И никога не съм си позволявал да определям хората
> като "цървуланковци" и други подобни. Всеки има
> различни ценности и ако някой няма пари, то това е
> защото не иска достатъчно силно. Нима можеш да се
> присмиваш на някой, че не желае нещо?
>
> Карай го по-леко с определенията, моля. Всеки си
> има собствени възгледи за живота, не е нужно да ги
> налага на другите с агресия.

Ами при твоя доход за чий х.. се дърляш за цени на неща които можеш да си позволиш тутакси.Или го играеш спасител на заблудените.
Че и от кризи и инвестиции не ти пука .
Че и отново ще изкараш дебелата пачка без проблем.
Драги Серсеме абе да не би ти да гасиш и луната сутрин.
:]
Re: Пичове не разбрахте ли че над 300 е/м2 нема кой да купи?
26-04-2009 - 18:22:55
ase2 Написал:
-------------------------------------------------------
> tao Написал:
>
> >
> > ПП>>А най големи смешници са новото
> > строителство. Особенно като земат да вкарват
> на
> > Баба Пена кенефа в общи части, че и тераса
> ми
> > броят за квадратура. И дълбокомислено
> заявяват: "
> > ..има наредба, сичко се брои!"
> >
> > Абе серсемино!
> > Брои се само това което НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО
> КЛИЕНТА
> > ПЛАЩА!
> > Клиента не го интересува на Бай Хасан
> стълбището
> > нито го интересува колко % обезщетение си
> дал.
> > като не ти оттърва има 2 варианта:
> > -Или фалираш
> > -Или се съгласяваш с клиента.
> >
> > Такива ми ти работи.
> >
> >
> >
> >
> > Редактирано 1 пъти, последният път 04/26/09
> > 06:06AM от tao.
>
>
>
> има и трети вариант: теглиш една п... майна на
> цървулкото дето си мисли, че е клиент, шутове
> отзад и продължаваш да си лафиш със секретарката,
> имаш си пари, имаш си имоти, дремети на еди кво си
> за някой нещастник дето няма къде да живее
>
>
> " ИМОТНАТА КРИЗА " - мечтите на бедните да се
> сдобият с имот, ех мечти, мечти и май само мечти

А бе, той, че няма къде да живее, няма. Ама на това отгоре е и прост и нахален. За такива юнаци квартири - бол. Ама пък там сигурно наемът не е по джоба им. Хем пари няма, хем и голям юнак /хем грозен, хем нахален/.
Re: Пичове не разбрахте ли че над 300 е/м2 нема кой да купи?
26-04-2009 - 18:23:51
Дреамер79,
Новопостроените апартаменти в София не са нито 200000, нито 100000.

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход