Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата 2

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата 2
01-10-2009 - 20:30:50
Ще взимаме още 1 млрд. евро назаем, този път от Световната банка


[www.investor.bg]
Re: Преглед на печата 2
01-10-2009 - 21:44:11
CR Написал:
-------------------------------------------------------
> за 240 и в най-затънтените села вече трудно се
> хващат на работа хората.

> зарежи патетизма, пич, за несправедливата държава
> и приеми, че ако досега си прибирал 200 лева в
> пликче при заплата 500 и си плащал осигуровки на
> 300 си КРАДЕЦ и крадеш от МЕН и от СЪСЕДА ти.
> това, че крадете в съглашение с работодателя ти,
> не те прави по-невинен. защото АЗ плащам и твоите
> осигуровки поради поради по-висока ставка, която
> компенсира липсата на събираемост.

> ще го преглътнеш. а може следващия път като търсиш
> работа да потърсиш и светла такава.

Гнусен си пич, много си гнусен и логиката ти разнася зловония.
Явно си от тези "ръкавелковци" - бюрократи клатикури , които са крайно заинтересовани оФЦЕТЕ ДА БЪДАТ СТРИГАНИ "ДО КРЪВ".
Да ти кажа ПИЧке , има затънтени села където живеят вкл.и млади хори ,които 240 лева накуп в ръцете си не са виждали.
Няма нормална бяла държава , която да прибира около 70% от заработката на гражданите си - като сметнеш осигуровките, данъците /ДОД и общинските/ и акцизите точно толкова се получават !
Няма период в историята на Бълг.държава като сегашния с такова "данъчно обирджийство" / спомняш ли си "десятъкът" на турците дето много е тежал на раята - сега е седемдесятък/
Няма нормална бяла държава , където срещу такива данъци да получаваш -ТАКОВА ГОЛЯМО НИЩО ! - армия няма/или служи на чужди интереси/ , образованието е на доубиване, здравеопазването е в клинична смърт/с изключение на това за правоимащите в столицата/, МВР е пълно с корумпирани бандити и немалко недоучени неудачници и съществуването му е оправдано само заради осигуряването на бюджетна заплата на 50-60 000 човека и на доходи от рекет и корупция за немалка част от тях ,съдебната система вони на младоразложена мърша , държавната и общинската инфраструктура изчерпва и последните си ресурси от времето на бай Тошо / щото шосетата не са само тези от София до морето/,парламентът твори безумни закони а правителствата/всички без изключение/ живеят и крадат като за последно....... и ако продължа може и исторически роман да напиша.
И къде е тук патетизма бе ПИЧ.Я се опитай да се трудиш истински ,ще рече да създадеш реален, стойностен продукт и принадена стойност и като ти вземат 70% - ела и се похвали, колко си доволен.
КРАДЦИ са тези ,които прибират тези 70% от паричките на хората и ги харчат само в полза на безбройната хрантутническо-чиновническа паплач и приятелските си кръгове. Щото ако беше обратното - в България щяха да се раждат достатъчно за прираста деца и пенсионерите нямаше да мрат в мизерия.
Данъците и осигуровките ще се плащат нормално, когато станат справедливи и се вижда какво се получава срещу тях - точно и ясно.
Докато това се случи - всеки да крие колкото може ,че да има по-малко за крадене
ТАЗИ ДЪРЖАВА не заслужава да и се плащат данъци - по-добре да мре хрантутническата паплач отколкото тези, които ги хранят с труда си. И това е най-добрия начин за народна съпротива а и за много хора е и ще става въпрос на оцеляване. winking smiley







Re: Преглед на печата 2
01-10-2009 - 21:59:21
Статус

clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: clap: ............

Май няма какво да се допълни smiling smiley
Re: Преглед на печата 2
01-10-2009 - 22:19:58
Статус
clap:
Re: Преглед на печата 2
01-10-2009 - 22:25:01
Браво статусе!Писна ми от хора да ме убеждават че като си плащам данъците си правя добро.Правя добро на батко и братко а на себе си странно сепуко!Реалното усещане е че не сме в един отбор с държавата.Проблема е в дълбочина и е много сериозен.
Re: Преглед на печата 2
01-10-2009 - 22:40:51
CR Написал:
-------------------------------------------------------

>
> зарежи патетизма, пич, за несправедливата държава
> и приеми, че ако досега си прибирал 200 лева в
> пликче при заплата 500 и си плащал осигуровки на
> 300 си КРАДЕЦ и крадеш от МЕН и от СЪСЕДА ти.
> това, че крадете в съглашение с работодателя ти,
> не те прави по-невинен. защото АЗ плащам и твоите
> осигуровки поради поради по-висока ставка, която
> компенсира липсата на събираемост.

Пич, ти явно в нормална държава не си живял никога. Идея си нямаш какво може и какво трябва човек да получава срещу данъците и осигуровките си. Не знам тези хора дали крадат от теб и от съседа, ама ти 100% съществуваш едниственно и само благодарение на тях, сега като съвсем ви пресъхнаха паричките се чудите как да изтръскате бръшняния чувал.

Поне 2/3 съкращения в раздутия държавно-чиновнически сектор са нужни за да тръгне изобщо да се оправя БГ, работата може да се върши и с 1/6 от настоящия персонал при наличието на високи технологии, бази данни и пр. Просто трябва да се работи здраво и да ви наложат сериозна форма на контрол, конкуренция и треперене за задържането на служба, а не позиция до пенсия, освен ако не се издъниш сериозно.
Re: Преглед на печата 2
01-10-2009 - 22:53:17
Статус *bow* *bow* *bow*

CR, вместо да ми даваш акъл как да си плащам данъците, опитай да правиш някакъв бизнес в БГ.
Прави го така, че не само себе си да храниш, а и на работниците да им изкарваш заплати, та и за държавата да останат 70% (ДОО 40%, ДОД10%, ДДС20%)... Лицензи, такси и други дреболии няма да броим...
Стани работодател! От сърце ти го желая!
Re: Преглед на печата 2
01-10-2009 - 22:57:39
Аз не разбрах, трябва ли да плащам данъци или да си я карам като досега? Не, че ако искам няма да платя, но досега никой никой не ми е обяснил защо трябва да участвам в тази афера. Нито плащам, нито искам и нищо не ми пречи. Докато една мързелива шайка също нищо не плаща, а само иска да краде от др. Иванов. Като искате плащайте данъци, не съм ви спрял, ама не знам защо аз трябва да плащам за да паразитирате? Да даваш пари на държавата е като да даваш бонбони с наркотици на децата - мръсна работа.
Re: Преглед на печата 2
01-10-2009 - 23:51:14
Правилно Булкане никога не съм живял в нормална държава.Ти ако си си хванал дърмите и си отишъл в Канада и си се съгласил с вече създадените правила там и ги виждаш като справедливи ок.Останал съм в България защото вярвам че и тук може да има относителна справедливост.Само че тя трябва да се извоюва.А първо трябва да се възстанови доверието което е крайъгълен камък.За да и дам трябва да виждам че и тя ми дава тук някои ще скокнат че те не се виждали нещата.Допреди време половината държавни служители да изченеха особено полицаите щяхме да разберем след 6 месеца.Та идеята ми е че нещата не стават за ден.Рим не е бил построен за един ден.Иска се постоянство и критичност непрекъснато към държавата а от нея да въздава справедливост.Когато чиновника спре да те гледа от вратата в ръцете а иска да свършите работата тогава ще повярвам и ще си плащам данъците не че са големи.Звучиш много неуместно с призива да си плащаме данъците тук в България след като 90% е сигурно че ще бъдат ограбени.За Канада си прав но тук има още много работа да се свърши!
tao
Re: Преглед на печата 2
02-10-2009 - 00:06:11
Аз лично на шизофреник се обърнах в България.
Родителите ми които са учители и високоморални хора и двамата са ме възпитавали строго, ортодоксално и в дух на уважение към държавата и ближния си.
От друга страна , кръв ми капе от сърцето като знам как изкарвам в частния бизнес парите да ги давам на тази сган.
Дървавата е абдикирала от държавността, налице е пълна разруха.
Но, знам че живея в общество и това общество има закони, данъка трябва да се плаща.
От друга страна, знам че ме крадат.
..На маймуна ме направиха.
Решил съм, ще плащам данъци до някое време и като порасне детето и се отдели, взимам куфарите с жената и се изнасяме някъде където няма ..топлофикация.
smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-02 00:21 от tao.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход