Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата 2

Публикувано от Imotenbalon 
neo
Re: Преглед на печата 2
02-06-2009 - 10:58:32

Украйна спасява три банки с 1,23 млрд. долара
02.06.2009 10:06
Украйна одобри отпускането на спасителен заем в размер на общо 9,4 млрд. гривни (1,23 млрд. долара) за три банки, съобщи украинското бизнес издание Дело.

Държавата ще инвестира 3,2 млрд. гривни в Укргазбанк в замяна на дял от 84 на сто във финансовата институция. В близките дни в банката ще бъде въведена временна администрация.

Банка „Киев“ ще получи 3,4 млрд. гривни, а Родовид банк – 2,8 млрд. гривни. В замяна на това държавата ще придобие по 99,9 на сто от капитала на двете банки.

Финансовите институции ще получат средствата до август, ако правителството достигне до окончателно решение тази седмица, пише Дело.
[www.investor.bg]
Re: Преглед на печата 2
02-06-2009 - 15:57:37
ООооооПСССССсс

eye popping smiley eye popping smiley eye popping smiley eye popping smiley eye popping smiley

България е сред четирите страни с най-голям спад в цените на имотите


[money.ibox.bg]
Re: Преглед на печата 2
02-06-2009 - 18:07:38
Quote

igra4 Написал:
-------------------------------------------------------
> ООооооПСССССсс
>
>
>
> България е сред четирите страни с най-голям спад в
> цените на имотите
>
>
>

Въх, и този резултат въпреки медийните бръщолевиния и пускане на димки

eye popping smiley След изборите и къмту есента не ми се мисли eye popping smiley

Автоматичен подпис:
Да подкрепим работещите във България фирми. Да се борим срещу контрабандата с протекционизъм. smiling smiley
Re: Преглед на печата 2
02-06-2009 - 20:50:14
Чакайте бе, то още не е започнало...

Quote

В България дефицитът е достигнал ниво от 20% от БВП през 2007 година, а дори и в условията на сегашната рецесия се очаква този дефицит да остане над 10 на сто. Основният проблем - структурната зависимост от значителния внос на стоки и капитали - продължавава обаче да се омаловажава в икономическите дускусии, също както през 90-те години в Аржентина. Вместо това се раздува относително второстепенния въпрос за държавния дълг. Само че, както и в Аржентина, няма да е възможно, реалността за дълго да бъде пренебрегвана.

Сриваджийската статийка тук
Re: Преглед на печата 2
02-06-2009 - 21:17:31
[www.econ.bg] :

Новоучредена асоциация чертае национален бизнес апокалипсис
„Държавата предоставя на бизнеса неадекватна информация за справяне с икономическата криза. Както ни лъжеха за радиацията в Чернобил, така ни лъжат и за кризата"
„Политическият живот в страната се е превърнал в училище за депутати. През последните години страната ни се управлява от политици, които не са ръководили и будка за вестници. Чувстваме се като опитни мишки", смята председателят.
Според Чалъков земите и имотите се закупуват от сивия сектор и мафията и "един ден, ако излезем от кризата, ще сме собственост на мафията".




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-06-02 21:33 от barbaron.
Re: Преглед на печата 2
03-06-2009 - 07:17:51
barbaron Написал:
-------------------------------------------------------
> :
>
> Новоучредена асоциация чертае национален бизнес
> апокалипсис

Quote

От Асоциация на пострадалите от кризата спешно препоръчват до края на месец юни в икономиката да се влеят не по-малко от 20 млрд. евро.
:] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :]
Ама да се налеят и то веднага. Дето казваше Красимир Петров: Паричните потоци винаги спират и те не спират постепенно, а внезапно. Когато те спрат единственото решение е да дойдат едни добри чичковци, които да налеят няколко миларда евро в икономиката ни. Единствената подробност е, че в икономиката добри чичковци не съществуват.

Мили, набълбукани бизнесменчета, вие бяхте предупредени за сегашната ситуция!!!

П.С. Според мен темата следва да се премести в "Ах душица мамина набълбукана..."
Re: Преглед на печата 2
03-06-2009 - 09:05:36
И аз ги гледах тия образи вчера по екон. Най-много ме изуми един, който обясняваше как си бил купил коли на лизинг и сега нямало как да ги изплаща. Та си помислих - човешката наглост няма граници. И аз искам нова кола на лизинг, но не съм си взел. Този кой го е бил по главата да купува коли на лизинг, та сега мрънка...
Re: Преглед на печата 2
03-06-2009 - 10:08:43
avatar
Брокери в Ню Йорк стават сервитьори

Quote

Преди време Карлос Арая си поръчваше омари, филе миньон и бутилки червено вино за по 200 долара. Тогава той работеше като брокер на стоковата борса в Ню Йорк, пише Wall Street Journal.

През 2007 г. обаче Арая губи работата си. Опитва се безуспешно да си намери подобна и накрая е принуден да подаде молба за работа в ресторант като разпоредител - никой не търси брокери, а Арая има съпруга, две деца и ипотека. Годишният му доход се срива от 200 000 на 25 000 долара. И това не е единичен случай, пише финансовото издание.

Много от хората, които загубиха позициите си на Уолстрийт, не успаха да си намерят работа в сферата на финансите и се принуждават да се заемат с неквалифициран труд.

От август 2007 до сега във финансовия сектор в Ню Йорк са закрити 25 000 работни места, а за периода от края на 2007 до началото на 2012 загубите на позиции се очаква да възлязат на около 56 800.

Wall Street Journal разказва и историята на Джо Мороне, който е съкратен от Prudential. От тогава насам той си е подал CV-то на десетки места, но тъй като никъде не търсят хора, си изкарва прехраната, като продавач в супермаркет и охрана в заведение. „Имах три коли, а сега със жена ми ползваме една," жалва се той пред изданието.

Често в ресторанта, където работи Карлос Арая идват бивши негови колеги. „Някои ме окуражават и изказват съчувствие, други ме гледат със снизхождение. И в двата случая не е приятно," казва той. Съпругата му също е започнала работа. Двамата заедно печелят по 4 000 долара на месец, с които не успяват да плащат вноските на ипотеката си. Когато получил работата на Уолстрийт и започнал да получава добри доходи, през 2005 г. Арая и семейството му си купуват апартамент в Манхатън за 960 000 долара с 20% първоначална вноска. Апартаментът има две спални и две бани, а най-хубавото му било, че е близо до Уолстрийт.

Арая започва деня си с два часа пред компютъра, които използва, за да подава CV-та и да пише имейли на бивши колеги, но за сега няма резултат и той продължава да настанява клиенти по масите в ресторанта...
:cry: *smiley_ahh*
Re: Преглед на печата 2
03-06-2009 - 12:07:12
Държавата започна и стотинките да събира: [paper.standartnews.com]
Явно в касичката се чува ехо.

Асен и Куку пак излезнаха точни в прогнозите си.

цъкни де: [paper.standartnews.com]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-06-03 12:10 от Невидимко.
Re: Преглед на печата 2
03-06-2009 - 12:47:22
avatar
Te тия като слепи котета бре?
Само дето, котетата проглеждат на седмият ден, а родните ни банкери на 7-мият месец от кризата?! *smiley_ahh*
Quote

Отминаването на рецесията със сигурност няма да е това лято. Есента няма да е лека, а предстоящата зима ще е доста тежка, прогнозира банкерът.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход