Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Панически срив на цените в София

Публикувано от ivo_1 
Re: Панически срив на цените в София
18-01-2009 - 20:59:11
avatar
BulCan Написал:
-------------------------------------------------------

> Защото отпускането на банкови кредити няма
> абсолютно нищо общо с тази формула за изчисление
> на цената на имотите спрямо наемите, които могат
> да се вземат от тях.
>

Така кажи- че това изчисление важи САМО за тези, които правят инвестиция с цел възвращаемост от наеми. Не беше трудно. Само дето това всички го знаем. И е некоректно формулата да се разпростира върху хора, купуващи жилище за обитаване.......
Re: Панически срив на цените в София
18-01-2009 - 21:04:00
avatar
BulCan Написал:
-------------------------------------------------------

> Няма как да са еквивалентни, защото просто
> държавите не са еквивалентни.
>

А, здрасти! Схвана най- сетне! Колко години трябва да минат, че да разбереш ти и другите навън, че е така? Че в един момент, когато държавата се срути, някои се изнесоха в уредени страни, а други останаха, за да правят хем нова държава, хем да я прибутват по- близичко до тези, в които сте?
Re: Панически срив на цените в София
18-01-2009 - 21:05:52
avatar
Ками хората се опитват да ти кажат, че имотите са супер надценени, от много много фактори, които движеха пазара през последните години, това доведе до образуването на балон, който се спука. Ще има падане на цените под себестойността и час след като оздравее икономиката и почне да има истински растеж не от произвеждане на бетон, тогава чените пак ще тръгнат нагоре, разбира се, ако и политическата класа обърне посоката, защото в момента държавата отслабва с всеки изминал ден. Цените в топ локациите като станат по 400-500 квадрата чиста площ, (без мазета, стени, общи части), тогава вече ще има здрав растеж. А куроктните имоти, че ги бутаме то е ясно, ти самата го каза, там да купуваш, трябва да си по-луд и от лудия.

П.С. мерси за урока по граматика, ама от имоти нищо не отбираш, това на колко съм години няма абс. нищо общо с проблематиката, вие брокерчетата нямате емпирични данни от пазара, че може да има и сривове, защото досега всичко вървеше нагоре, ето че ще го научите по-трудния начин.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-18 21:08 от gekko.
Re: Панически срив на цените в София
18-01-2009 - 21:12:40
avatar
@dodo2, абсолютно съм съгласен с теб, тези маржове на строителите, съществуваха поради психозата, че всичко ще се качва, ако не купим сега след година ще е двойно, ако не купим след година после ще е четворно и хората повярваха. Освен това банките с тяхното па-па-па-па-па-па дадоха кредити на куцо и съкато, сега да видим кои как ще си плаща ипотеката в условия на криза, която междудругото още не е дошла в България.
Re: Панически срив на цените в София
18-01-2009 - 21:15:39
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> BulCan Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Защото отпускането на банкови кредити няма
> > абсолютно нищо общо с тази формула за
> изчисление
> > на цената на имотите спрямо наемите, които
> могат
> > да се вземат от тях.
> >
>
> Така кажи- че това изчисление важи САМО за тези,
> които правят инвестиция с цел възвращаемост от
> наеми. Не беше трудно. Само дето това всички го
> знаем. И е некоректно формулата да се разпростира
> върху хора, купуващи жилище за обитаване.......
>

Абслолютна глупост проповядвана от БГ брокери САМО! Каква е разликата в цената като купуваш за обитаване или за инвестиция? Имота нали е един и същ. Като купуваш за обитаване да се набуташ с по-висока цена ли? Просто е нагло да заблуждавате хората по този начин...
Re: Панически срив на цените в София
18-01-2009 - 21:19:33
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> BulCan Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Няма как да са еквивалентни, защото просто
> > държавите не са еквивалентни.
> >
>
> А, здрасти! Схвана най- сетне! Колко години трябва
> да минат, че да разбереш ти и другите навън, че е
> така? Че в един момент, когато държавата се срути,
> някои се изнесоха в уредени страни, а други
> останаха, за да правят хем нова държава, хем да я
> прибутват по- близичко до тези, в които сте?


Ами трябва да те предложат за орден Стара Планина не знам коя си степен...


Re: Панически срив на цените в София
18-01-2009 - 21:20:29
avatar
50% по-малко туристи планират лято 2009 в България




Туристическият сезон 2009 може да се окаже най-слабият от няколко години насам, сочат предварителните данни за ранните записвания за лятото. Големите морски курорти отчитат наполовина по-малко резервации от чужбина в сравнение с предната година, показа проучване на "Дневник". От отрицателния тренд, който се дължи на световната финансова криза, ще пострадат и по-малките курорти. Засега обаче не може да се каже с колко точно, тъй като те не разчитат толкова много на зимните записвания.

"Към този момент има 50% по-малко резервации", съобщи председателят на съюза на собствениците в Златни пясъци Георги Щерев. Подобна е и ситуацията в Слънчев бряг, където хотелиери говорят за около 40-45% намаление. В Албена резервациите също вървят с по-бавни темпове. Директорът на компанията Красимир Станев смята, че все още има значителен риск цели хотели по Черноморието въобще да не отворят врати през годината. Спадът на приходите ще засегне и свързаните сектори - търговия, хранителна промишленост, развлекателна индустрия, услугите по поддръжка и ремонт. Ще се отрази и върху заетостта на сезонната работна ръка.

Сериозни намаления през годината ще има от британския и скандинавския пазар, съобщават туроператори. По данни на Британската асоциация на туристическите агенти през тази година ще има най-голямо намаление в записванията за страните от еврозоната или вързани с еврото, и особено България и Гърция. Причината е евтиният паунд, което автоматично пренасочва туристите към Египет и Турция. Данните могат да се приемат за показателни за сезона, тъй като британците планират почивките си в края на декември и през януари, добавят от асоциацията. Изпълнителният директор на "Албена" Красимир Станев също очаква намалението от този пазар, което започна още миналата година, да продължи и да е около 5-6%. Прогнозите за спад спрямо 2008 г. са още по-тревожни за сектора, защото тя не беше най-добрата за българското Черноморие, тъй като отчете тенденция на спад на броя туристи от всички основни пазари. В последния момент част от тях успяха да се компенсират с повече почиващи руснаци и румънци, което направи общата посещаемост за 2008 г. по-ниска в рамките на 3-5% спрямо 2007 г.

"Най-голяма загадка през тази година ще бъде състоянието на руския пазар", добави Станев. По принцип януари е ранен месец за записвания оттам за лятото заради отпуските покрай руската Коледа, които текат в момента. Повечето курорти обаче обикновено имат индикации как ще върви сезонът, ползвайки проучвания на руските си партньори. "Спадът на европейските пазари ще е между 2 и 5%, но за Русия може да се окаже много по-голям", твърди Станев. Големите ни корпоративни клиенти в Русия са в период на изчакване, съобщи и търговският директор на "Албена" Маргита Тодорова.

Добри новини засега идват от германския пазар. По данни на туроператори, работещи на него, през тази година вероятно ще има ръст както през месеците с висока заетост, така и в предсезона.

През годините трендът за летния сезон беше ясен в общи линии още от ноември предходната година, когато се провежда световното туристическо изложение в Лондон. Заради финансовата криза обаче се очаква туристите да правят по-късни резервации, тъй като планирането на бюджетите и разходите става все по-сложно. "Отсега е много трудно да се прогнозира какво ще бъде лятото", коментира председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова. Според нея точната картина ще стане ясна към края на март или април. "Ситуацията въобще не е приятна, тъй като създава несигурност", смята Георги Щерев.

Някои хотелиери се готвят да компенсират евентуални спадове чрез вътрешния или балканския пазар. Справка на "Дневник" сред туроператорите показва, че през тази година се увеличават промоции за ранни записвания на българи, както и на румънци. Проблемът обаче е, че това са спонтанни пазари, трудни за прогнозиране, обясняват от бранша. Освен това на този етап българските хотелиери не планират намаление на цените заради натрупаната инфлация през миналата година.

Други представители на сектора пък настояват държавата да се намеси, кредитирайки хотелиерите, които нямат достатъчно оборотни средства да започнат сезона. Преди дни от Държавната агенция по туризъм съобщиха, че ще се водят преговори с правителството за подобно подпомагане.

Линк: В-к. Дневник


Пак казвам изчакайте и този още по-успешен сезон, и ателиетата на сънито ще ви ги дават по две за лев.
Re: Панически срив на цените в София
18-01-2009 - 21:22:29
avatar
gekko Написал:
-------------------------------------------------------

> П.С. мерси за урока по граматика, ама от имоти
> нищо не отбираш, това на колко съм години няма
> абс. нищо общо с проблематиката, вие брокерчетата
> нямате емпирични данни от пазара, че може да има и
> сривове, защото досега всичко вървеше нагоре, ето
> че ще го научите по-трудния начин.

Пак тичаш пред майка си, ма какво да те правя- като се фраснеш в горния, ще видиш и долния!
Знаеш ли въобще какво значи "емпиричен"? Виж в тълковния речник. После намери някой, да ти разкаже за "далечното за теб минало"- веднаж за периода 1991-1996г., после за този, до 2002г. И нататък- до момента, в който си излязъл от восъчната си зрялост. Колкото и да ти е чудно- трябва да бъде "брокерче", работило в тия години. Освен ако не решиш да искаш "емпирични" данни от някой, забегнал веднага след обръщането на палачинката, ще разбереш какви небивалици за вечния подем на пазара говориш.
Re: Панически срив на цените в София
18-01-2009 - 21:30:14
avatar
dodo2 Написал:
-------------------------------------------------------

> 2. Ако някой иска да използва консултантски услуги
> при покупка и продажба на имот, по-добре е да
> използва такива от адвокат, а не от някое
> измислено "АНИ" - излиза по-евтино, а услугата е
> по-компетентна.

Няма лошо, но не подвеждай хората с цените! Адвокатите не вършат работата на АНИ. Само ти преглеждат документите. Имат си и нови минимални цени, под които не могат да слизат. Таван на цените нямат.
Ако биха свършили работата на АНИ, ще ти струва минимум 7% от цената на сделката.
Чети, додо, чети! spinning smiley sticking its tongue out

Re: Панически срив на цените в София
18-01-2009 - 22:03:17
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> dodo2 Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > 2. Ако някой иска да използва консултантски
> услуги
> > при покупка и продажба на имот, по-добре е
> да
> > използва такива от адвокат, а не от някое
> > измислено "АНИ" - излиза по-евтино, а
> услугата е
> > по-компетентна.
>
> Няма лошо, но не подвеждай хората с цените!
> Адвокатите не вършат работата на АНИ. Само ти
> преглеждат документите. Имат си и нови минимални
> цени, под които не могат да слизат. Таван на
> цените нямат.
> Ако биха свършили работата на АНИ, ще ти струва
> минимум 7% от цената на сделката.
> Чети, додо, чети!
>
>


С БГмама е безмислено да се спори.
Върти-суче все е права. Но все пак нека кажем. Другарко К. ти може да си на пазара на недвижими имоти и от 1894 тва обаче не значи ажтоматично че разбираш нещо от материята. Аз съм работил като брокер в УСА. Мога от 1ва ръка да ти споделя някой факти.
1. Там АНИ не са агенции за запознанства. Като отидеш при брокер, той ти вади /праща по емаил, или както искаш/ списък на всички имоти които покриват твоите критерии мо-тамо. Прави ти и анализ на цените в района от който се вълнуваш, за последните 6м. примерно - на база РЕАЛНО ИЗПОВЯДАНИ СДЕЛКИ, не офертни цени..............
Излишно е да споменавам че от кадето ще ми намериш имот ти/АНИ/ от там ще си го намеря и аз сам.
2. Прочети пак едно че ме мързи/ а и няма смисъл/ да ти пиша повече по темата...

Сега, ти от друга страна ако можеш да ми обясниш как и защо заслужаваш 3% от сделка....моля обясни ми.

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход