Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата
24-03-2009 - 09:44:16
avatar
ХРОНИКА НА ЕДНА ПРЕДИЗВЕСТЕНА СПЕКУЛАЦИЯ
Quote

Ако продължим с прогнозите, българинът-спекулант ще започне да продава спекулативно-придобитото си имущество. Причината за това е съвсем проста: спекулантът купува с цел печалба от бъдещо покачване на цените. В момента, в който стане ясно, че цените няма да растат повече, той няма да има и причина да държи повече имотите и следователно ще излезе на пазара, но вече в ролята на продавач. Това важи особено за онези, които са купили два, три или повече имота. Именно спекулантите са тези, които ще „натиснат” цените надолу! Освен това, колкото по-бързо успеят да ги ликвидират, толкова по-добре ще е за тях, понеже ще загубят по-малко пари от падащите цени и ще спечелят време което да могат да използват за поредните си, вече на други пазари, спекулации. Именно стимулът за ликвидация на активите, т.е. опитите за тяхното незабавно обръщане в пари, ще доведе до един сравнително бърз спад в цените.

Предвиденият от нас спад ще бъде поредният урок, който пазарната действителност дава на хората в България и който, естествено, няма да бъде научен от всички—нещо нормално не само за нашата страна, но за всички пазарни икономики и то откакто свят светува.

Строители, затънали в заеми, предлагат имоти на безценица
Quote

24-03-2009 в раздел Строителство • Източник: Новинар
В момента в покупко-продажбите на недвижими имоти се наблюдава интересна тенденция. Някои инвеститори масово предлагат на занижени цени жилища в новопостроени сгради или такива в строеж. Това показват наблюдения на агенции за недвижими имоти. Основната причина за завишеното предлагане на жилища ново строителство на доста по-ниска от реалната цена е задлъжнялостта на предприемачи към кредитни институции. Предприемачите, принудени да покрият кредитите си към банките, продават спешно апартаменти както на зелено, така и вече построени, на атрактивни цени.
Re: Преглед на печата
24-03-2009 - 10:36:47
Не стреляйте по брокерите!
Една голяма част от тях не са лоши хора, а другите толкова си могат.
За масов отстрел, като вълците навремето, са предприемачите, в огромната си част мутрета , бивши спортисти, банкови шефове и техните покровители от правителството. Ставам банален, но ще напомня умишлено неприемания данък “препродажба”, ако е по-рано от 5 години след купуването-може би само в БГ липсва такъв данък. С цел ограничаване на спекулата..В САЩ цените скочиха по-малко от два пъти, вследствие на безумното кредитиране. В БГ 5-6 пъти. Всеки с IQ на циркова маймуна може да си направи изводите. В САЩ има криза, но има и антикризисни мерки. Тази сутрин по СНН обясняваха как шефове на банки, нагушили се с милиони премии за добре свършена работа( раздаване насам-натам на чужди пари с мъгляви перспективи за събирането им) се редят да опашка да повръщат…., пардон… връщат комисионите. На всеки повърнал, пардон , върнал комисионата от няколко милиона се гарантира анонимност. На останалите е обещано да станат медийни звезди в ТВ програмите, изкарвайки на показ придобитото от накраденото- къщи, вили, бентлита, любовници, парясници, силикон в циците и задниците и т.н.
Това е Америка . Затова е велика . Затова и пак ще се справи.

Аййде да ви оставям , че започва Big Brother и целият съм в тръпка.

Ма то таквоз стълпотворениИ на мили и интирИЕсни хора, драги ми съотечИствиници.
Само за туй си заслужава да сА живей в BG
Re: Преглед на печата
24-03-2009 - 10:42:16
Quote

Строители, затънали в заеми, предлагат имоти на безценица
Не им се връзвайте, ще си дадете париците и ще останете излъгани. Изчакайте още 6 месеца да избият неплатените ипотеки и ходете да си напазарите в районния съд на половин цена, без риск.
Re: Преглед на печата
24-03-2009 - 10:49:51
avatar
greenbul Написал:
-------------------------------------------------------
> Цитат:Строители, затънали в заеми, предлагат имоти
> на безценица
> Не им се връзвайте, ще си дадете париците и ще
> останете излъгани. Изчакайте още 6 месеца да
> избият неплатените ипотеки и ходете да си
> напазарите в районния съд на половин цена, без
> риск.

По този повод- ипотеките, как би коментирал данните от Агенцията по вписванията?

юли- октомври

Законни ипотеки- 477
Договорни ипотеки- 4588
възбрани- 577
искови молби- 244
заличени ипотеки- 438

октомври- декември

Законни ипотеки- 467
Договорни ипотеки- 3122
Възбрани 732
Искови молби -383
Заличени ипотеки-2843

Re: Преглед на печата
24-03-2009 - 17:18:40
avatar
Quote

Очаква се, че в условията на финансова криза ще има ръст на публичните продажби. Какво мислите че ще се случи с интереса към продажбите от страна на потенциалните купувачи на обявените имоти и вещи? Има ли вече ясна тенденция за движението на интереса им? Склонни ли са участниците да предлагат близки до офертните цени на свободния пазар или са по-консервативно настроени?

Броят на публичните продажби се увеличи, но като цяло и те не се реализират предвид общата стагнация на пазара. Мисля, че тенденцията е да се увеличи силно интереса към тези продажби, тъй като все пак началната цена е 50% от продажната. Стига купувачите да имат свободни средства и нужда от жилище, тъй като в момента е опасно да се купува с цел препродажба. Считам, че с това изчерпвам и последния въпрос – предвид че ситуацията на пазара изхвърли прекупвачите от този вид пазар, участниците са склонни да предлагат близки до офертните цени на свободния пазар.

Как оценявате достигнатите цени на територията на гр. София сравнено с 2008 г.?

Считам, че цените са по-ниски с 20-40% спрямо миналата година по това време, в зависимост от района. Централните и близките южни райони намалиха по-малко стойността си.
„Единственият правилен път е законния”
Re: Преглед на печата
24-03-2009 - 21:06:11
Злобний, не им се радвай толкова на китайците. Много са, това въобще е вън от съмнение, голям пазар, много работна ръка и т.н...дали си даваш сметка обаче, това и какви социални проблеми създава...Китай ще има нужда от своите пари за да решава собствените си демографски проблеми-обещани(и реално необходими) нови над 10 нови милионни града, как ти звучи, и колко според теб струва това нещо)!?!!?
Re: Преглед на печата
25-03-2009 - 01:16:23
Имам чувството, че злобееш!
Re: Преглед на печата
25-03-2009 - 01:55:25
"Вдигат Пратера в Западен парк"
Злобен,ето къде можеш да прекарваш свободното си време, вместо да се правиш на anchorman...
"Спасяваме икономиката със заем"
Re: In Memoriam
25-03-2009 - 03:11:31
"След половин век в България ще живеят не повече от 6 млн. души"




Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2009-03-25 12:26 от милко вълков.
Re: Преглед на печата
25-03-2009 - 09:19:17
Човек трябва да е прочел поне "Пинокио", ако не нещо по-сериозно, за да разбере, че не можеш да заровиш едни пари и утре те да станат повече. Това е толкова тъпа идея, че чак децата в ранна възраст я възприемат като измама. Но децата са умни, а възрастните ... оглупяват.
С обезценяващи се пари да купиш обезценяващ се имот е ... обезценяваща се идея. Когато валутата на дадена държава се обезценява, то тя веднага бива изместена от друга по-стабилна валута. Понякога заместителят може да е стока - цигари да речем (примерно в Западна Германия след ВСВ Лъки Страйк е била твърдата валута докато марката не се стабилизира).
Обаче НИ нямат нито една характеристика, която да ги превърне в заместител на валутата - бавно ликвидни са, пределната им полезност е изключително ниска по време на криза, несравними са по между си и т.н. Затова във време на обезценяване на местната валута трескавото търсене на заместител, за да не загубят храта покупателната си способност, превръща НИ в напълно неатрактивна покупка.
Ако се стигне до ясни индикации, че покупателната способност на лева рязко ще се намали, то НИ пазарът ще се замрази за период от няколко месеца, докато доверието към лева се възстанови.
Колкото и да ми се иска в БГ всичко да става от хубаво по-хубаво, все пак не е сериозно да очакваме поредната вълна от идиоти, които да си купят НИ в БГ. Ама те били руснаци... те били китайци... при тях парите растели по дърветата... Тра-ла-ла...
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.