Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата
04-02-2009 - 11:48:27
София: Лозенец
> Цена: 35 000
> Цена/кв.м.: 522 EUR
> Квадратура: 67 кв.м. Етаж: 3 от 5
> Строителство: Тухл

Някой ипотекар иска да развърже. В Лозенец ! Бързо брокерите, другаря и оня с многото лица да му обяснят, че има само ъп на имотите......


Спрете с тези глупости. Изморява ме човешката простотия.
Плащаш 35 хиляди за да хванеш ред. След това продължаваш да изплащаш тегленият от първият купувач кредит от 50 хил. евро за 30 г. по кредита са платени 1000Е. Или цената е 35 000 + 49 000 = 84 хил. в брой + глобата за предсрочен кредит или 35000 + изплащане на оставащите 49 000 за още 29 години.
Re: Преглед на печата
04-02-2009 - 12:13:41
Ааа Иванов, това ли било...еми благодаря ти, спести ми едно разкарване!
Re: Преглед на печата
04-02-2009 - 12:32:52
др. Иванов

Пускам го като факт - ипотекар иска да разкара жилището. Защо? Няма ли да растат имотите другарю?
Re: Преглед на печата
04-02-2009 - 13:27:19
Не знаем защо и не ни интересува. Може да е защото е фалирал, а може и да е защото се е замогнал и си е купил на Витошка за 4 хил. квадрата. фактът е, че апартамента се продава за 1300Е/м2
Re: Преглед на печата
04-02-2009 - 13:29:52
Гунтер Крихбаум: Спирането на европарите се изчерпа като мярка http://www.dnevnik.bg/evropa/comentari_analizi/2009/02/03/668481_gunter_krihbaum_spiraneto_na_evroparite_se_izcherpa/

"Не можем да приемем, че корупцията в страната продължава да се шири. Желаехме с присъединяването към ЕС борбата срещу корпупцията, също и с организираната престъпност, да се води по-енергично. Всички мерки, които Европейската комисия прилага сега срещу България, не означават дискриминация на страната. Европейските субсидии в крайна сметка са пари на данъкоплатците, Германия финансира над 20% от бюджета на ЕС. ..."
Re: Преглед на печата
04-02-2009 - 13:50:55
Всички мерки, които Европейската комисия прилага сега срещу България, не означават дискриминация на страната.

Във форума на дневник все ми врещяха за правосъдието в германия:
Ще видиш ти какво ще стане с тези дето укривали данъци за милиарди/Случаят с двама брокери на люксембургски банки изнесли данни за 3-4 хил. германски фирми укрили над 4 млрд.данъци/.

Е присъдите са налице и ги видяхме: 2/две/ години условно за най-крупният измамник. Инзвънредно постановление на съдът в Кьолн, че ефективна присъда може да се иска само за неплатини данъци в размер над 1 млн. евро. До тези суми глоби и обществено порицание.
В България за укрити данъци м размер над 12500 лв. наказанието е от 3 до 10 г. защото има долна граница не може да има условни присъди.

Затова смешките с това, каква правова държава е Германия да престанат.
Re: Преглед на печата
04-02-2009 - 14:45:58
Тъпси си го от преди 2-3 дни за последната условна присъда, а за постановлението на съда в Кьолн/мисля, че там беше/ преди около медец.
А дали то вярваш или не никой не го е грижа.
Re: Преглед на печата
04-02-2009 - 15:00:05
Справедливостта е и в Германия нещо относително

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Справедлива ли ще е присъдата за престъпленията на мултимилионера Цумвинкел?Днес (22.1.) пред съда в Бохум започва един от най-спектакуларните от дълго време процеси в Германия: бившият шеф на Германските пощи, Клаус Цумвинкел, ще трябва да отговаря по обвинение в укриване на данъци.

Процесът ще бъде краткотраен, тъй като случаят е ясен. Клаус Цумвинкел, в продължение на години един от най-известните германски мениджери с безупречна репутация, направи пълно признание и преведе на държавата дължимите суми от укриването на данъци. Освен това сега все по-често се прилага Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Колкото и да е солена, паричната глоба няма да затрудни Цумвинкел

една нова съдебна тактика

която се свеждо до следното: обвиняемият прави пълно признание, покайва се и освен висока глоба получава максимум две години затвор условно. По този начин правосъдието си спестява един продължителен процес, а престъпникът - живот зад решетките.

Тази практика смущава правното чувство на мнозина граждани, но специално при икономическите престъпления тя вече е установена норма. Защото от една страна правосъдната система е претоварена, а от друга ще се наложи изграждането на нови затвори, ако всички данъчни измамници бъдат наказвани с пълната строгост на закона. В последна сметка държавата иска финансова компенсация за престъпленията от миналото и данъчна честност за бъдещето.

Така че и в случая Цумвинкел не може да се очаква по-твърда санкция, още повече, че при него става дума за данъчна измама под един милион евро. На млади години Цумвинкел и брат му наследиха една малка търговска империя, състояща се от десет универсални и 50 по-малки магазини, която продадоха през 1971. От печалбата Цумвинкел основа в Лихтенщайн частна фондация, лихвените постъпления от която години наред е премълчавал пред финансовите власти.

Държавата иска пари, а не пълни затвори

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Централата на Германските пощи в Бон
Известно е наистина, че прокуратурата в Бохум е безмилостна към икономическата престъпност, но обикновено работата приключва с условна присъда и доста солена парична глоба. От тази практика преди Цумвинкел се възползваха вече много други данъчни измамници. Държавата иска пари, а не препълнени затвори.

Поуката от цялата история е, че справедливостта е нещо относително. Мултимилионерът Цумвинкел без проблеми ще плати една милионна глоба. Много по-тежко за него е принудителното оттегляне от върха на Германските пощи, загубата на многобройни надзорни мандати и публичното омерзение.



Карл Завадцки




Близо 1000 германски милионери заподозрени в укриване на данъци

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Разкрития за данъчни измами според информация на графството Лихтенщайн В Германия започва мащабно разследване на няколко стотин милионери, обвинени в укриване на данъци. Следственето се води в провинция Северен Рейн Вестфалия по повод на анонимен диск, закупен от германското разузнаване.

Пет милиона евро за диск със сектерната информация на Лихтенщайнска банка не са твърде голяма сума, смята Финансовото министерство в Берлин. Следствените работи ще доведат до много по-големи постъпления от възстановения невнесен данък. Икономическото издание Ханделсблат съобщава за



300 до 400 милиона евро укрит данък



Прокуратурата разследва около хиляда потенциални данъчни престъпници. Първата известна жертва на акцията беше директорът на Германските пощи Клаус Цумвинкел. От опозицията веднага разкритикуваха Германската служба за защита на конституцията и разузнаването, че са откупили подозрителния диск, въпреки че не отговарят за данъчните престъпления. Министърът на вътрешните работи на Германия Волфганг Шойбле защити акцията в телевизионно интервю:

"Трябва да е ясно, че германските тайни служби в чужбина отговарят и за борбата с организираната престьпност. Действията им подпомогнаха работата на данъчната полиция. В този смисъл те са действали правилно. Смятам, че решението е закономерно и необходимо."


Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: 300 до 400 евро укритr данъциКонтролната комисия, която отговаря за тайните служби и е назначена към германския Бундестаг ще разгледа закономерността на акцията тази седмица. Скандалът около



масовото укриване на данъци от богати германци може да окаже унищожителни последици върху икономиката на страната



смятат от Съюза на германските индустриални предприятия. Президентът на съюза Юрген Туман пледира за строги мерки срещу измамниците:

"Който не играе според правилата на икономиката и обществото ни, трябва да бъде отлъчен, а не защитаван."


Политици от всички партии поискаха, данъчните престъпления да не бъдат толерирани в обществото като второстепенни. Особено рязка бе позицията на социалдемократите. Главният секретар настоя за отмяна на минималното наказание от една година затвор.



В момента, минималното наказание е една година



Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Първате жертва на разследванията: шефът на германските пощи Клаус Цумвинкел подаде оставката си след скандалаОсвен това е възможно да бъдат направени самопризнания, делото да се замрази или да се плати парична глоба. Ако минималното наказание беше малко по-сурово, резултатът щеше да е различен. В такъв случай задължително щеше да се повдигне обвинение и укриването на данъци еднозначно щеше да се смята за престъпление, а не само за простъпка.




Дискусията се върти и около въпроса, дали скандалът ще разтърси основите на германското общество. Според Вътрешния министър Шойбле



Той има и своите положителни страни



"Разбира се, че подобна ситуация е неприятна, когато една част от елита отказва да зачита законите, но от друга страна това показва, че нашата правова държава функционира. Процедира се с цялата строгост на закона, независимо от това, към кого се прилага. Тези действия са правилни и необходими и засегнатите ще трябва да понесат тази строгост."




От зелената партия, която е опозиция в парламента поискаха от германското правителство и промяна в политическите отношения с Лихтенщайн. Премиерът на кралството тази седмица пристига в Берлин, за да обсъди с германската канцлерка скандала с укритите данъци.







Чл.255. (отм.,ДВ,бр.10 от 1993 г.;нов,бр.62 от 1997 г.; изм.,бр.75 от 2006 г.)
(1) Който избегне установяване или плащане на данъчни задължения в големи размери, като:
1. не подаде декларация;
2. потвърди неистина или затаи истина в подадена декларация;
3. не издаде фактура или друг счетоводен документ;
4. унищожи, укрие или не съхрани в законоустановените срокове счетоводни документи или счетоводни регистри;
5. осъществява или допуска осъществяването на счетоводство в нарушение на изискванията на счетоводното законодателство;
6. състави или използва документ с невярно съдържание, неистински или преправен документ при упражняване на стопанска дейност, при водене на счетоводство или при представяне на информация пред органите по приходите или публичните изпълнители;
7. приспадне неследващ се данъчен кредит,
се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до две хиляди лева.
(2) Когато деянието по ал.1 е извършено с участието на служител от гранична полиция, митническа администрация, Националната агенция за приходите, Агенцията за държавни вземания или дипломиран експерт-счетоводител, наказанието е лишаване от свобода от две до шест години и глоба до пет хиляди лева, както и лишаване от права по чл.37, ал.1, т.6 и 7.
(3) Когато данъчните задължения са в особено големи размери, наказанието е лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.
(4) Ако до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд необявеното или неплатеното данъчно задължение бъде внесено в бюджета заедно с лихвите, наказанието по ал.1 и 2 е лишаване от свобода до две години и глоба до петстотин лева, а по ал.3 - лишаване от свобода до три години и глоба до хиляда лева.

Особено голям размер е сума от над 12 500 лв./изчислява се според минималната работна заплата/.
Re: Преглед на печата
04-02-2009 - 16:09:38
Не са 300-400 млн., а само от два диска на двама банкови служители укритите данъци са за над 4 млрд. евро. Което означава тотална корупция от първият до последният данъчен чиновник, защото там всичко е фискализилано и на електронен отчет. Данъчните определяха данъка на мой познат не по неговите сметки, а по броят на шишовете дунер, които купуваше фирмата му от складовете и количествата продукти, които е продавал в ресторанта. Затова всяка порция си има технология, т.е. какво влиза в нея до грам. Не можеш да кажеш, че си го изхвърлил, защото не можеш да го хвърлиш в кошчето, а трябва да го занесеш в екарисажа и да ти намалят данакъ с документа за изгореното месо. Той казваше, че ако не работиш с данъчен не можеш един пфенинг да скриеш. И това беше преди еворото, при по-лоша електроника. И изведнъж се установява, че има фирми укрили стотици милиони. Как стана?

Естествено Германия ще вземе решителни мерки срещу тези явления, като поиска спиране на парите за България.
Re: Преглед на печата
04-02-2009 - 19:45:24
Наемателите на молове се обединяват с искане за по-ниски наеми

04.02.2009 14:45

Българска ритейл асоциация (БРА) е най-новата асоциация, създадена в България. Тя обединява представители на търговци на дребно (магазини и заведения), предимно обекти, съставляващи търговския микс на големите търговски центрове у нас.

„Поводът за създаването на организацията в настоящия момент е усложнената икономическа обстановка и повдигането на неотложни въпроси, засягащи дейността на търговците на дребно“, се казва в съобщение на БРА.

На първо място сред изброените цели на асоциацията е намаляването на нивата на наемите на търговските площи или намиране на други, алтернативни начини за справяне с кризата. Според търговците икономическите затруднения очертават тенденция за спад в продажбите „особено в моловете“.

Като друга цел се посочват мерки за налагане на високи стандарти при търговията на дребно, за което се очаква да помогне планиран етичен кодекс на сектора.

За да защитава интересите на своите членове, организацията планира да установи траен контакт и да работи съвместно с органите на държавната власт и местно управление. Сред приоритетите е също асоциацията да съдейства на членовете си за установяване на делови отношения с фирми и сродни асоциации от страната и чужбина.

Засега в асоциацията влизат 48 фирми, представляващи марките Oxette, Evita Peroni, Sprider, Hot Spot, Marlboro Classics, Camel active, Sportmania, Triumph, Nike, Ninka, Jimmy’s/Panini и други.

В последните месеци на миналата година предлаганите наемни нива в моловете у нас постепенно започнаха да се понижават, като по данни на Фортън те варират от 15 – 80 евро/кв.м за столицата до 10 – 60 евро/кв.м за другите големи градове. Едновременно с това много проекти за търговски центрове бяха отменени или отложени във времето, като се очаква настоящата година да бъде решаваща за сегмента по отношение на това колко още обекта може да включи в себе си и какво трябва да е тяхното качество.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.