Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Понижаване, понижаване, понижаване

Публикувано от rage_against 
Re: Понижаване, понижаване, понижаване
18-03-2008 - 18:41:27
Асене 1975 ! И икономист съм и инвеститор, не искам да влизам в безмислени спорове, но повярвайте ми цена от 300 евро е нереална. Това означава тотален крах на цялата икономика на България. Задържане на ръста, спад 20-30 % да при редица фактори, но другото е ваши мечти. И на мен не ми харесва да карам на 2.30 лв. литъра, но не означава да прогнозирам, че ще падне на 0.80 лв.
Re: Понижаване, понижаване, понижаване
18-03-2008 - 18:42:30
е в сейфче ги губиш с 10% на година..толкова е инфлацията грубо

що не се метнеш на:
[www.fibank.bg]

до 20000 на калпак ще ги разделиш за да минеш в гарантирания максимум

Re: Понижаване, понижаване, понижаване
18-03-2008 - 19:01:58
Ноти ,знам аз къде и колко губя.до сега паричките бяха на депозит за 30 медеца с 7,5 лихва.защо ли не поднових депозита,ами и се набутвам за частен банков сейф?
тва не ви е девалвацията на левчето преди 10 години.тогава инфлацията беше заради девалвацията на лева.но реално нямаше инфлация ,а имаше дори и дефлация.или в чужда валута можехте да се застраховате.и спрямо чуждата валута в бг всичко поевтиня.за тва и мога да споря с българономистите,че през 1997 имаше левова девалвация,но не и инфлация.

сега Ноти е друго-сега е световна инфлация.при тва положение всички обедняват.и за тва инфлацията е един от най големите страхове за макроикономистите. галопиращата инфлация води до обедняване,падане на финансовите пазари,влизане в рецесия,масови фалити,безработица и после следва дефлация(падане на цените).
за тва и при предвиждане на бъдещи евентуални кризи единственото,което се качва е златото(не толкова за друго,а като психически ефект в историята-всеки купува само злато и цената се качва)когато кризата мине-всеки го продава и цената пада-просто.
кажи ми къде другаде можеш да си скриеш кинтите,освен в злато или в валута на стана,която най малко ще бъде ударена от кризата?
в имоти?леле колко не ги разбирате нещата.
в банка за лихва?ами виж го юрибор-меджубанково европейско финансиране на 4,15% и депозита който ми посочваш на 7,5%.ти не знаеш кво значи тва,ама аз знам.
значи недоверие на външни кредитори за бг банките.е тва значи.
не съм единствения който мисли,че ще се счерни банковата система.много хора са на мойто мнение.хора-на които тва им е работата.
дръж си ти кинтите в бг за 7,5 лихва,или си купи имотче,за да се предпазиш от инфлацията и пак ще говориме след 2 години-кой до къде е стигнал
Re: ПОНИЖАВАНЕ, ПОНИЖАВАНЕ, ПОНИЖАВАНЕ
18-03-2008 - 19:09:28
На финансовите пазари замириса на изгоряло .
Безпрецедентната намеса на Федералния резерв на САЩ за спасяване клиентите на рухналата инвестиционна банка "Беър Стърнс", вместо да успокои пазарите, предизвика още по-голяма паника, в която акциите на банки и компании изгубиха милиарди от стойността си, а доларът се обезцени дотолкова спрямо еврото (почти 1.6 долара за евро), че чейнджбюра в Амстердам спряха да го обменят.

Огромни парични потоци се прехвърлиха към стоковите борси, където златото се изстреля до над 1033 долара за тройунция, а петролът стигна 112 долара за барел в САЩ, след което спекулантите бързо осребриха паниката и цените паднаха с няколко долара.

В опит да избегне парализа на кредитния пазар на извънредно заседание в неделя Фед понижи лихвата за междубанковите заеми, но няколко часа по-късно в Лондон недоверието между финансовите институции бе толкова голямо, че почти никой не даваше пари на никого. Очаква се във вторник централната банка на САЩ да свали драстично основния си лихвен процент със 100, а може би дори със 125 базисни пункта до 2%.

За пръв път от Голямата депресия насам Вашингтон създаде специално звено за подпомагане с десетки милиарди долари на 20-те водещи инвестиционни банки в страната. Слуховете обаче продължиха да разрушават доверието в имена като "Лемън брадърс", която изгуби в един момент 25% от стойността си (или общо 48% само през тази година), и дори гиганти като UBS (-10%) и Citigroup (-6.5%).

Президентът Джордж Буш също се намеси да успокоява пазарите, като направи оптимистично изявление в Белия дом редом с финансовия министър Хенри Поулсън и най-близките си икономически съветници. "В дългосрочен план икономиката ни ще бъде добре, но в момента се справяме с трудна ситуация", каза той. Малко преди това руският президент Владимир Путин коментира притеснен бързото поскъпване на рублата и призова за повече внимание към случващото се на европейските борси.

Брокер, който от 34 години работи в Лондонското сити, коментира пред Би Би Си, че вече се плаши от случващото се, защото в цялата си кариера не е виждал подобно нещо. "Не мисля, че някой е бил свидетел на толкова сериозни събития и с такъв мащаб на финансовите пазари", каза Тулет Прийбън. Според него причината за драмата не са лихвените проценти, така че колкото и да ги понижават, те няма да решат нищо и въобще не е ясно с какви инструменти вече разполагат властите.

"Пазарът е в абсолютна паника и в такава ситуация няма такова нещо като оценка или стойност на който и да било актив", коментира пред Ройтерс Михаел Клавитер от франкфуртската "Дрезднер Клайнворт".

В потвърждение на думите им са предложените от централната банка на Великобритания спешни 5 милиарда паунда за тридневни заеми, които светкавично бяха разграбени, а кандидатите поискаха пет пъти повече свежи пари. На този песимистичен фон има и оптимистични прогнози, че всичко ще се успокои до две седмици.

Къде сме ние?

България е малка страна и не може да проведе независима политика, която да я откъсне от глобалните процеси и условия, заяви Кристалина Георгиева, вицепрезидент и корпоративен секретар на Световната банка.

"Глобалната криза доведе до криза на доверието и оттам до по-скъпи пари. Това от своя страна може да накара инвеститорите да съкратят разходите си, като отрежат първо по-рисковите проекти, включително и тези в България, която все още се счита за по-рискова дестинация", заяви Петър Василев, портфолио мениджър в "Алфа асет мениджмънт".

Това пряко засяга важни за икономиката сектори като строителство и недвижими имоти, които привличат най-голямата част от инвестициите в страната. Най-тежко ще е положението при ваканционните имоти и хотелите, които вече дават сигнали за затруднен достъп до финансиране, предупреждават анализаторите. Според Василев така икономиката става нестабилна и реагира с по-големи движения дори на незначителни сигнали. Това вече се видя на фондовата борса, вероятно ще се види и с икономиката, смятат експертите.

Опасенията идват на фона на отчетения в понеделник от НСИ икономически растеж от 6.2% и преки чуждестранни инвестиции от над 6.1 млрд. лв. за 2007 г. Официалната статистика показва, че над половината от преките чуждестранни инвестиции (3.571 млрд. лв.) за миналата година са влезли в страната именно през втората половина, когато се разрази глобалната криза. Данните и от първия месец на тази година не показват забавяне в притока им, а точно обратното - ръст от около 40% спрямо януари 2007 г.

В същото време статистиката на НСИ показва забавяне във физическия обем на потреблението на домакинствата през миналата година. Това е в резултат, от една страна, на високата инфлация, особено през второто полугодие, но и масовото вдигане на лихвите по съществуващите кредити от страна на търговските банки. Част от домакинствата вече се задъхват по обслужването на кредитите си и високата инфлация, смятат експертите.
Въпреки това повечето прогнози за българската икономика са положителни. Повод за оптимизъм дава липсата на сериозни загуби от страна на водещите на пазара в България банки. Според мен кризата ще има здравословен ефект за пазара в България и успокоение на строителния пазар, заяви Кристалина Георгиева . [pazari.dnevnik.bg]
Re: Понижаване, понижаване, понижаване
18-03-2008 - 20:22:35
Гризена-ако ги нямаше папагалите да се заяждам с тях,нямаше да имам стимул за изява......
аз съм реален и си казвам всичко честно-в тези форуми съм за да се заяждам-и нито се срамувам от тва ,нито ме грее кой кво си мисли за мен-най ги обичам обаче медиите и политиците-такива абсурдни изказвания правят,че само бгетовец може да им повярва....ама работиме по въпроса за преубразуването на хитър петъровците в бай ганьовци......
Re: Понижаване, понижаване, понижаване
18-03-2008 - 20:29:56
към гризена
това дали и колко съм кадърен не го показвам по форумите а в живота ...не желая да достигам ни4ие ниво ....а и както казах форума не е показателен за това ..кои къде..колко..как...разбира се съм готов да се срещна с всеки един от форума на професионално ниво ..а колкото до живота в 4ужбина повярваи запознат съм и то не с долна работа ...и на мен бг не ми е цвете...но не съм седнал да клепам цени раиони или цели региони...в краина сметка 4овек е щастлив там където е устроен добре и ако за някои това е бг а за други америка -добре ...но аз мисля 4е триабва тук да има дискусия а не спам....още веднъж за нивото ...нека просто се срещнем и тогава ела и напиши пак мнение ..ако си извън бг няма проблем кажи къде и кога за да мога да си разпределя и аз времето.......
Re: Понижаване, понижаване, понижаване
18-03-2008 - 20:51:50
clap: clap: clap: clap: clap:
в 12.00 на точно на обяд
Адресът е:
Signature Room
875 N Michigan Ave # 15
Chicago, IL 60611, United States
И да не закъснявате господин Дивал.Не обичам да чакам
Re: Понижаване, понижаване, понижаване
18-03-2008 - 21:55:16
нямаш грижи и без друго през август съм там...ще се видим
Re: Понижаване, понижаване, понижаване
18-03-2008 - 22:07:36
ооо забравих така и така ще идвам може някои имот4е да ми намерите от онези ефтинките.....аз и погоре попитах на така или ина4е отговаряте избирателно.......
Re: Понижаване, понижаване, понижаване
18-03-2008 - 22:35:56
avatar
"като си купиш имот на мрето за 300 е ......ела да ми се обадиш..."

Както можеш да видиш тук:

Стандарт

в Несебър вече има за 400 евро. Така че съвсем скоро и за 300 ще има, както е тръгнало. Проблема е, че и на 300 няма да са много купувачите....
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход