Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Е какво стана?

Публикувано от naughty 
Re: Е какво стана?
09-07-2008 - 14:16:48
В Испания се строяха по 620 хиляди жилища годишно, или четири пъти повече от Великобритания при 20 млн. жители по-малкo

Само питам!
.............................................................................................................................................
Отговора е Великобритания .Поданиците от кралство Британия купуваха като бесни в продължение на 11 години.Със цел спекула .Просто испанците замразиха пазара в най-неподходящия момент за английските инвеститори.Купувачи има бол,но банките за покупка на имот не отпускат и цент!!!
А ти за строителния сектор не бери грижа.Един милион индианци,които бяха наети за бума в строителството,вече се пренасочват към летищата.
Да му мислят великите англичани!
Re: Е какво стана?
09-07-2008 - 14:33:59
Но все пак икономиката на испанците ще се позадъха покрай тез интервенции. В българия може да се получат подобни ефекти, в какъв мащаб никой не знае. И колко ще се "регулира" пазара на НИ също е трудно да се каже. Джулиус беше писал нещо за 600-800 Е/м2, ма това за мене е в случай че няма някакви макроикономически катаклизми. А такива не са особено невероятни.
Re: Е какво стана?
09-07-2008 - 14:44:39
Solaroid Написа:Но все пак икономиката на испанците ще се позадъха покрай тез интервенции.
..............................................................................
Едва ли! Разходи се из южна америка и се огледай за имена на банки,индустриални фирми и собственици на плантации.Разходи се ако имаш желание.
Непременно ще стигнеш до заключението:"Една държава е добре когато множество други са зле"
Re: Е какво стана?
09-07-2008 - 15:24:20
A бе Julius , ти какво работиш , че имаш време постоянно да пишеш във форума ?
Да не си брокер от ЕРА-Недвижими имоти Младост-3 до Кауфланд ?

А що се отнася до Manowar , концертът на Whitesnake и Def Leppard беше за
предпочитане , защото Lepps за първи път идват в България , докато Manowar, ако не се лъжа за трети път . То по принцип концертът на Whitesnake и Def Leppard трябваше да е в Каварна , даже Цонко Цонев беше казал на Нова година на концерта на Saxon в присъствието на много хора , че Деф Лепард и Уайтснейк ще участват на Калиакра Рок Фест , даже след това почти беше приключил преговорите , но София Мюзик Ентърпрайзис подло му отмъкнаха концерта в последния момент . Затова Manowar бяха в Каварна ,а Whitesnake и Def Leppard бяха в София .
Re: Е какво стана?
09-07-2008 - 16:09:13
Да , Rick Allen e с една ръка . Губи ръката си при катастрофа на 31.12.1983.
Затова той ползва специален комплект електронни барабани, конструирани така, че левият му крак да върши това, което правеше лявата му ръка преди да я загуби .

Не знам дали си чувал за "проклятието Деф Лепард" .
Защото след като Рик губи ръката , китаристът Стив Кларк умира на 8 януари 1991 на 30-годишна възраст след фатална доза наркотици смесени с алкохол.


Не съм бил мокър защото бях под козирката .

А това , че концертът свърши в 2:10 е вярно . И че в съседните квартали се е чувало , също е вярно . Щом в Сухата Река не са могли да спят мои познати смятай колко яко е било .
Re: Е какво стана?
09-07-2008 - 17:37:16
джулиус аз си дадох прогнозата: 300 евро.
това не са общи приказки.

освен това вместо да цитираш манипулирани факти и да търсиш несъществуващи статистики както и да сравняваш несравними неща (ябълки и портокали) е по-добре да разгледаш тенденциите. какви са те съм писал стократно. достатъчно интелигентен си според мен стига да искаш да ги проумееш.

Асен тука писа някъде че 'разцвета' в последните години се дължи на кредитирането. Така е, в Бг няма реална икономика а едно строителство, силно залинял туризъм и зарибяване с кредити. Всички вестници писаха за откриването на кол център на Сони в Бг с 12 агента като голяма инвестиция. смях на талази.
В магазините за хранителни стоки повечето неша са внос, какво произвежда Бг освен нови и нови под-стандартни сгради в който никой никога няма да живее?

напоследъка си позволяваш да раздаваш акъл за степента на навлизането на кредитите в Бг, колко процента били и колко били на запад.

удобно забравяш следното:
1. лихвите в Бг са два пъти по-високи от нормалните по света и все растат. това силно ограничава възможностите за теглене на кредит.
кредитите в Бг са много по-рискови от събпрайм заемите в УС.

2. the disposable income на българите в сравнение с развитите страни е нищожен и оттам възможностите им да теглят кредити са силно ограничени.
защото в Бг за храна и елементратни сметки, дрехи и транспорт ти отива целия доход. нали се сещаш какво става с тези цени на горивата и храните?
афордабилити-то става отризателно, това става.

една статистика дори и да е достоверна (а българската не е) трябва да се разглежда в контекста на конкретната икономика, разпределението на доходите, разходите за издръжка на домакинството.




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-07-09 17:50 от kuku987.
Re: Е какво стана?
09-07-2008 - 17:53:19
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
>
> Хи,хи! Колко теми изписахме, за да се разбере
> разликата между тях и нас!
> Дали Куку и компания ще стоплят?
>
>
>


хи,хи стоплете най-накрая де, изписа се момичето колко сте задръстени и пак!
права си, разликите между САЩ и БГ са от небето до земята, но физичните и икономическите закони работят еднакво. тази теза за разликите хайде вече да я изоставиш!

или както един "различен" българин Батето Славков каза:
"Смени си плочата моля те, мини на DVD!"
Re: Е какво стана?
09-07-2008 - 18:20:02
Джулиус
Растеж БЕЗ пари е НЕВЪЗМОЖЕН!!! ПРОУМЕЙТЕ ГО!!! А пари при условие, че едва сега /за 1-ви път износа изпревари вноса/ как да дойдат?
------------------------------------------

Като ги смятам на сайта на БНБ:
износ за април - 2 129.3 млрд. евро
внос за април - 1371.7 млрд. евро
Може би искаш да кажеш, че ръстта на износа изпреварва ръстта на вноса winking smiley
Re: Е какво стана?
09-07-2008 - 18:20:46
Сори разменил съм цифрите на вноса и износа
Re: Е какво стана?
09-07-2008 - 18:25:11
поредните два мита натрапвани от хора който нямат идея за какво става дума:

1. българските заеми не са рискови.
напротив, ултра рискови са, затова и премията за тях (лихвеният процент) е двойно по-висок от този в развитите страни, т.е рискът е поне двоен (в момента). И рискът (лихвеният процент) ще продължава да расте според БНБ.
български банки рекламират заеми обезпечени 100 процента със жилището.
ако българските заеми за жилища не бяха рискови целият свят щеше да се изтърси да дава на българите заеми с 4-5 процента лихва вместо сегашните 9-10, защо да се накисват да раздават заеми на 'фалиралите' американци а да не дадат на по-добра лихва на 'замогналите' се българи?

2. глупостта която изтърси Искров за това какво кредитиране имало в Европа и какво било в Ус. тръпки ме побиват, този човек управлява финансите на Бг.

В УС както и навсякъде кредит се отпуска от кредитна институция на кредитополучател. дали ще е банка или моргидж лендър няма голямо значение.
Това което е различното в УС е че практиката отпуснатия заем да се продаде като ассет базед комършъл пейпър е по-силно развита от европа. това позволява рискът от рисковите заеми да се разпредели между по-нискорискови инвестиции и банкови инструменти.
Това което е неоспорим факт е че американските банки са по-малко накиснати от европейските в кризата със събпрайм заемите, защото имат по-малко ассет басед комършъл пейпър в инвестиционните си портфейли. това е неоспорим факт.

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход