Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Построяване на НЕО - Възрожденска къща

Публикувано от Geto 
Re: Построяване на Възрожденска къща
29-01-2008 - 09:33:43
Geto,снимките на къщата в този албум не са от Жеравна,а от едно селце на 6 км от Габрово,близо до Боженци.Купих я преди 2 години и от миналото лято купона вече тече....smiling smileyИма още работа по двора,но да дойде пролетта,4е горе има още 50см сняг.
Селото се казва Солари...smiling smileyА водопада е на километър от селото.
Но,това е пример за опит за реставрация,докато на Argonavt са ново строителство!
Re: Построяване на Възрожденска къща
29-01-2008 - 10:21:07
argonavt, само мога да изразя възхищение. Колкото повече гледам снимките, повече ми харесват. Майсторска работа. Отвътре смяташ ли да качиш някоя и друга
снимка?

Браво! clap:



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-29 10:21 от селтак.
Re: Построяване на Възрожденска къща
29-01-2008 - 10:33:24
Благодаря ви и аз за хубавите снимки. Новата къща на Аргонавт ме впечатли силно, може би не като архитектура, а като изпълнение. Имам и въпроси за нея: Има ли проблеми с топлоизолацията на приземния етаж и как са решени? Между двата етажа гредоред ли е, или плоча? Имам желание и аз да построя нещо такова, но ми е много трудно да се откажа от твърдия под на втория етаж - планирам го за постоянно живеене. Ще ви бъда благодарен за допълнителна информация и мнения. smiling smiley
Re: Построяване на Възрожденска къща
29-01-2008 - 11:09:28
Cankov, мой приятел,който има хубав хотел в Елена е процедирал по следния начин и наистина е много ефектно,като в стара къща,изглежда гредоред отдолу,но си е пло4а-говоря за ново строителство:
Зида първият етаж от камък/като при Аргонавт/,после за втория етаж прави кофража от греди/стари,нови,дялани-каквито ти харесват/,върху тях/или между тях/кове дъски,колкото по-широки,толкова по-добре,върху тях слага найлон/за да не се стича бетона между тях и лее нормална плоча.Това му е кофража и така си остава.Ефектът е невероятен-важно е изпълнението!Върху плочата може да слагаш каквото искаш-дюшеме,таракота,паркет и т.н.
Моята къща от албума,също е така.След като махнах пръстта от пода на 2 етаж,сложих найлон,фибран,армировка и бетон около 4-5см,само че използвах старите греди и дъски.Така къщата се заздрави,не скрибу4и като ходиш,няма пушек и шум на 2 етаж.Не е станала по-тежка "плочата",защото пръстта беше над 10 см преди.
Re: Построяване на Възрожденска къща
29-01-2008 - 19:27:28
Kushti ot Balkana

Това е проба, само да видя как ще заработи със снимките. smiling smiley
Re: Построяване на Възрожденска къща
29-01-2008 - 19:33:07
Урааа, киачих ги най-сетне!

Една стара къща чака своят баш-реставратор: [www.snimka.bg]

Поздрав на всички и благодаря за помоща.

Моля ви, продължавайте да изпращате снимки и давайте допълнителна информация свързана със строителните технологии, проблеми и т.н.

А аз се страхувах, че съм сам! clap:
Re: Построяване на Възрожденска къща
29-01-2008 - 19:42:51
селтак ,

Благодаря за хубавите думи. Аз съм от Бургаско. Беше проявил желание да я видиш на живо . Добре си дошъл. Вътре таваните са дървени с орнаменти и на различни нива . Не са напълно завършени , но мога да кача снимка . Сега ще монтираме дограмата и облика на къщата ще е по-различен.
Re: Построяване на Възрожденска къща
29-01-2008 - 20:09:39
cankov ,

Писах , че конструкцията между първия и втория етаж е гредоред , върху който се ходи , поставят се мебели и всичко като в една къща. Тази къща е проектирана по критерия , който за момента е актуален - три спални и две бани с тоалетни на втория етаж и хол с кухня и трапезария на първия. Вътрешно дървено стълбище. Такова разпределение търсят чужденците , а къщата се строи с търговска цел. Естествено българския клиент не се преневрегва.Казвам всичко това , защото Българската къща е с обратно функционално разпределение - втория етаж е по-важен от първия и там е гостната или т.н. хол.

Като сме правили проекта сме изхождали от тези и от други критерии и сме се спряли на това решение като оптимално. Може да се направи архитектура по желание на клиента - важното е , че такава и къща може да се построи и да има всичките разрешения , като контрукцията е от дърво. Няма никакъв проблем конструкцията да е стоманобетон , но там е доста лесно всичко.

Аз самия живея в къща на 130 години , паметник на културата и ми е доста по-приятно там , отколкото в апартамент или масивна къща. Хората са различни и имат различно чувство към нещата . Това е моето мнение.

Къщата е за целогодишно ползване . Топлоизолацията на партера е 10 см вата зад камъка.
Хубаво е ако сте близо да се види на място , защото снимки и думи нямат такава тежест.
Re: Построяване на Възрожденска къща
29-01-2008 - 20:40:32
Пещо,Инженер,ще ви постна снимки на камени къщи,преживели Чирпанското,Вранча и Стражица-земетресения.Предпочитам да съм в една от тези къщи по време на следващото, но не и в панелка или "ново строителство".С това не искам да омаловажа знанията ви. Приятелю, нали се сещаш, че можеш да ми покажеш къщи, които са преживели земетресения, но тези които не са преживели земетресенията не можеш да ми ги покажеш. Хубави снимки поствате, но ако някой постне снимки от Армения 1988, Лос Анжелис 1994, Кобе 1988, Измит 1999 или други подобни да не ви охлади ентусиазма? Аз снимки нямам, но ако минаваш покрай Ябланица, отбий се в село Голяма Брестница да видиш как абсолютно всички къщи с каменни основи са се напукали само от гърмежите в близката кариера.
Re: Построяване на Възрожденска къща
29-01-2008 - 20:52:22
Това изглежда много автентично! clap:

Каква точно е конструкцията на сутеренния етаж? Гредоред, като междуетажна е ясно, че е възможен, но ме притесняват две неща:
1) шумоизолация = няма ли да тропа и да кънти.
2) баня и други мокри помещения. Доколкото съм виждал, правят я на по-високо ниво чрез армирана циментова замазка върху дъските, след това пясък с тръбите в него и после плочките, но пак ми се вижда несигурно да не потече.

Това е Буново. Защо си я снимал? Просто така или...?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход