Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Построяване на НЕО - Възрожденска къща

Публикувано от Geto 
Re: Построяване на Възрожденска къща
28-01-2008 - 12:48:46
Пешо, нали приех че основите ще са от железобетон,от там нагоре камената зидария може да се направи по начина който сам споделяш че е здрав,момента гниене на дървените пояси го прескачам,щото няма да са в земята.Това беше една от забележките ти.Колкото до анкерирането на дървената конструкция за бетон,защо да не се излее един пояс най-отгоре в/у камения зид,хем ще я заздрави,хем ще анкерираш дървения етаж за него.Варианта за имитация на каменен зид за мене е последен вариянт.
Селтак, Аргонавт тие отговорил. Ако приемем че при строежа на дървена къща ще се спазват днешните технологии на направа на "сандвича"за външните стени(ламперия,парозащитна изолация,вата,талашит,сторопор,минерална мазилка)-която технология по няква си причина нарекохме "американска",разликата остава единствено в архитектурния стил. Мисля че стария начин използван от майсторите в БГ.(сачак,кал,кирпич и пр.)няма да даде необходимите изолациони качества. Това е моето мнение,което се покрива с това на Аргонавт. Както вече казах, в Сев.Америка по този начин строят дори къщи за милиони. Аз поне не познавам друг вид строителство на къщи. Трябва всеки да проумее че това не е просто компромис за по-ефтино строителство.
Re: Построяване на Възрожденска къща
28-01-2008 - 13:01:22
Пешо между другото анкера не е нищо друго освен J болт захванат за арматурата на основите. Кажи ми ако знаеш, какъв е най-добрия свързващ елемент за зидане с камък.Едно време беше хоросан, има ли днес някви нови технологии?
inj
Re: Построяване на Възрожденска къща
28-01-2008 - 14:01:25
Don Balon, въобще не си разбрал причината против каменните зидове. Защо ще лееш стоманобетонни основи, после пляскаш без никаква връзка камъни един етаж и после пак пояс. А връзката между основите и пояса? Там се крие проблема. Няма връзка - голям проблем. Ако ще и 5 метра да се закопаеш с основи и после 1 метър да излееш пояс, все тая (даже по-зле). Не можеш да сложиш, както си мислиш - желязо между камъните, защото то просто няма да работи. За 1 година и ще корозира за капак на всичко. Затова материала се казва стоманобетон, нищо, че на място се събират двата компонента. Казано по-просто бетона обгръща желязото и на позволява нахлуването на въздух до него и така се спира корозията на метала. Затова и всяка пукнатина в плоча трябва да се забележи и да се вземат мерки. Защо падна козирката във Варна и уби момиче? Не е толкова заради рекламите, както го изкараха. Просто там армировка вече нямаше от получилите се пукнатини преди не се знае колко време.

e-mail: inj@injener.net
ICQ: 46741990
Re: Построяване на Възрожденска къща
28-01-2008 - 14:58:44
Това е от един конкурс за архитектура и всъщност е награда на публиката...
Незнам какви греди и пояси има но пък радва окото.. В момента този проект се изпълнява в Гурково..



Облицовката е от синтетични панели имитация на камак , видях ги в Дряново такива подобни и ако не си експерт геолог схте ти е трудно да различиш какво е.








Аз лично вече съм / изплагиатствал/ някоя и друга идея от този проект... spinning smiley sticking its tongue out
Re: Построяване на Възрожденска къща
28-01-2008 - 17:25:18
Като видя такива шарени картинки и лошо ми става. Откъде да знам, че готовата къща ще изглежда, като тази? Тук повече обсъждаме технологията така, че да изглежда автентично, а тези тук от картинката могат да бъдат изпълнени и суперготино автентично, и суперзле нескопосана груба имитация. Иначе на анимацията са много готини, ама виждаш ли камъните, за които толкова разгорещено обсъждаме?
Re: Построяване на Възрожденска къща
28-01-2008 - 19:12:41
Ядец, братчето ми. Не става направо от компютъра. Трябва първо да я качиш някъде.
Re: Построяване на Възрожденска къща
28-01-2008 - 19:26:12
Донякъде красиво, но не бих казал че е функционално за живеене , в моето скромно разбиране по въпроса разбира се еркерите са задължителни, но някък сковано стоят тези къщи, аз бих ги раздвижил запазвайки някои елементи на ниво загатка, сложно ми е да го обясня опитайте и вие да се загледате и да решите сами за себе си какво бихте запазили и какво променили, вашето мнение е интересно за мен, ако не ви мързи напишете. moody smiley:
Re: Построяване на Възрожденска къща
28-01-2008 - 21:18:49
Geto ,

Много се радвам да видя такава тема във форума. БРАВО!!!

n.nikoloff ,

Имал съм взимане даване с хора от т.н. НИПК и да те кажа честно много си се объркал да търсиш съвет от тях. Живея в къща паметник на културата и в един град с такъв статут и да ти кажа , че основната цел на тези хора е как да ти вземат рушвета , което много жалко.

Don Balon ,

Мислим еднакво , така че уреди дървения материал от вън , а от мен технологията и архитектурата и да правим бизнес / виж каква ниша се отваря/.
Re: Построяване на Възрожденска къща
28-01-2008 - 21:55:44
Geto ,

С Дон Балон в един часови пояс ли сте? Ако е така като се включи ще обясни. И аз имам проблеми или съм невежа.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-28 21:56 от argonavt.
Re: Построяване на Възрожденска къща
28-01-2008 - 22:14:41
Хахахахаsmiling smileyИ аз съм така,искаше ми се да ка4а някоя снимка,но не можах да му..........smiling smiley
Май наистина трябва да се качат в някой сайт и после да вмъкнат тук.... sad smiley
Argonavte,като каза за дърв.материал имам една оферта от Чили за дървен материал/чилийски чам/-всякакви размери/дъски,греди,талпи,заготовки...../ на 200 евро кубика,франко порт Бургас или Варна.12-13% влажност,1-во качество.Имам подробна оферта,но не ми е в това бизнеса.Ако,някой сериозен търговец,строител или дърводелец има интерес да се обади.Аз ползвам по 20-30 кубика на година само,а и за покриви,не си струва купуваш такъв първпка4ествен материал.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход