Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Всъщност има ли къща?

Публикувано от mimi70 
Всъщност има ли къща?
23-12-2007 - 14:15:30
null

Харесахме си това място в покрайнините на града в който живеем.
Намира се на около километър от дома ни и искаме да го ползваме за купони с приятели, барбекю, почивка през уикенда. Мястото е красиво с изглед към река, но въпросът ми е подлежи ли на ремонт къщата от снимките.
Според мен подлежи единствено на събаряне, но според съпругът ми може покрива да се свали, съответно и тавана, който е избушен и да се ремонтира. Стените на къщата са окола 60 см. Предполагам, че няма особено здрави основи. В долната част е опасана с цимент, за заздравяване.
Има ри някой, който да е правил от подобно нищо - нещо?
Всъщност къщата е много романтична и има своя дух, харесва ми като разположение, но дали ще стане обетаема? :crazy:
Re: Всъщност има ли къща?
23-12-2007 - 15:21:48
Според мен на снимките виждам място с 10 камиона строителни отпадъци+ средства за събарянето.Ако има ток и вода прокарани е + иначе в този вид къщата е пречка.
Re: Всъщност има ли къща?
23-12-2007 - 15:56:31
За събаряне - категорично.
Всичко друго би било хвърляне на пари, незнайно колко, за укрепителни работи и т.н. като в крайна сметка за същите средства ще си построите нещо истинско.
Abu
Re: Всъщност има ли къща?
23-12-2007 - 17:01:08
И аз за събаряне... Нищо романтично не виждам в постройката, а само някакви духове от времето на Сталин. Прилича на изолатор за психари - тогава зависи какви точно купони ще си спрятате, може пък да е подходяща за някои видове халюциногени...
Re: Всъщност има ли къща?
23-12-2007 - 17:05:41
Къщата може да се възстанови,но ще струва доста пари и нерви.По4ти същата е ситуацията да построите нова на нейното място.Сегашната постройка може да има някакъв дух според Вас,но в архитектурно отношение е една нормална селска къща от 40-те години.Поради тази причина и моето скромно мнение е:нова!Успехsmiling smiley
Re: Всъщност има ли къща?
23-12-2007 - 18:45:46
Kолеги, айде без крайни изказвания. Ремонтът на тази съборетина може и да е набутване, ама новото строителство да не би да не е още по-голямо набутване? Все пак жената иска само да го постегне малко.

Доколкото виждам стените са от кирпич = непечени тухли. Това е възможно най-нестабилната конструкция. И покривът ако е протекъл, наистина не си заслужава да се прави наново покрив върху стени от кал.

Имайте предвид обаче нещо друго: Каквото и да се прави в парцела си е по-добре да имаш подслон за себе си и за работници, майстори... Токът и водата докъде са докарани?

Аз лично повече бих бил навит да реставрирам нещо такова, защото основата е каменна, конструкцията е дървена и цялата работа има някаква историческа стойност.
Re: Всъщност има ли къща?
23-12-2007 - 19:08:14
По снимките , които виждам , къщата може да се ремонтира . Най-малкото , може да се използват стените и основите , което е нещо. Ако я съборите , ще трябва да давате пари и за събаряне и за извозване. Човек не трябва да е предубеден . Ако Вие смятате твърдо да се събори , мисля , че никой не може да Ви разубеди. Основите на едноетажна къща не трябва да са много дълбоки. Не виждам пукнатини по стените , което е критерий за здрава къща. Все пак една жена е хубаво да се вслуша в съвета на мъжа си . Успех. Ще помагаме с каквото можем . / Пък може и да пием по ракия там / :} :} Имам подобна и смятам да я ремонтирам.

Весели празници.
Re: Всъщност има ли къща?
23-12-2007 - 21:08:21
Благодаря на всички за мненията.
Всъщност мнението на argonavt съвпада изцяло с това на съпруга ми /ей, аз си го слушам, ама това не пречи да имаме различни мнения понякога, а и щом се допитвам до хора патили или професионалисти, значи мога да преразгледам моята гледна точка/ spinning smiley sticking its tongue out
Пукнатини по стените няма, неговото мнение е за смяна на покрива с някаква олекотена конструкция и покриване с ондулин или как се казваха там едни керемиди, битумни или нещо подобно. Ще търсим мнение и на майстор на място.
Аргонавте, ми ние за тая цел /пиене на ракия по икиндия на теферич с верни другари/ взимаме тая съборетинка. Вече с мъжа ми сме на по 37 год. и ни се ще да поизлезем от апартаментите.
Успех и на теб в ремонтите.
Айде, пък после ще докладваме "кой с какво се е преборил и какво е надживял" :}
Весели празници.
ПП Пешо, тая къща и на мен ми харесва, ама е на едно друго място, далече от родния край. smiling smiley
Re: Всъщност има ли къща?
24-12-2007 - 09:37:31
Погледнете по-внимателно стените, където е опаднала мазилката = тухлите непечени ли са? Ако е така, то това не са здрави стени, а купчина кал. И като събориш покрива и започнеш наново покривна конструкция какво остава?
Re: Всъщност има ли къща?
24-12-2007 - 11:53:29
pe6o,

наистина архитектурата на къщичката не е привлекателна и според мен е строена около 50 години , обаче ако се пипне с мерак , може да стане доста привлекателно къще. Според мен няма къща , която да не може да се преустрои и да изглежда добре. Къщата , която искаш да реставрираш , наистина е доста по-интересна и би вдъхновила повече хора.

mimi70,

Наистина само от снимки не може да се придобие пълна представа за констукцията на къщата , проблема й идва от това , че покрива на много места тече и е занемарен. Това според мен не означава , че трябва да търсите максимално лека конструкция за покрива и да заменяте класическите керемиди с битумни. Стените според мен биха си носили една покривна констукция , както си я носят и в момента. Вие искате да ремонтирате къщата за да можете с удоволствие да си отпочивате там и си представете една къща сгушена в гората с ондулинов покрив , бяла алуминиева дограма , оранжева мазилка и т.н. каква романтика ще има. Не искам да ви се бъркам , но излъчването на различните материали е различно и много често се ритат . Другата къща се харесва на pe6o, защото материалите са естествени и има хармония между архитектура и материали. Мисълта ми е , че така или иначе покрива трябва да се пипне и да се използва случая с ремонта на покрива да се разчупи архитектурата .

от чисо любопитство къде се намира къщичката в която ще пием ракия и тази , която ще реставрираме с pe6o?

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-12-24 11:55 от argonavt.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход