Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цена на груб строеж

Публикувано от bnm 
Re: Цена на груб строеж
28-08-2008 - 08:59:14
apex build гледай си работата. В строителството 99.99 % са играчи и лъжат хората! Ако и ти си от тях се скрий някъде. Цените обявени в този сайт са си заблуда. Който не разбира нищо от строителство и иска да си строи къща няма как да се ориентира. Просто обявените така цени са лишени от смисъл. Все едно да обявиш цена за половината сграда.
Re: Цена на груб строеж
28-08-2008 - 09:09:22
Г-н mtodorov,

Вие наистина сте доста неграмотен затова не изказвайте мнения...
Никой няма намерение да спори със вас, защото явно хората тук са достатъчно запознати за да не правя заключения като ваште!
Re: Цена на груб строеж
28-08-2008 - 09:15:36
Kodzhamanov явно форума е и за хора които нямат отговор на даден въпрос и искат да го намерят тук. Това че строителите сте играчи го знае всеки който е строил и е използвал услугите ви!Спирам да пиша по темата няма смисъл.....



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-08-28 09:17 от mtodorov.
Re: Цена на груб строеж
28-08-2008 - 09:56:23
mtodorov Написал:
-------------------------------------------------------
> apex build гледай си работата. В строителството
> 99.99 % са играчи и лъжат хората! Ако и ти си от
> тях се скрий някъде. Цените обявени в този сайт са
> си заблуда. Който не разбира нищо от строителство
> и иска да си строи къща няма как да се ориентира.
> Просто обявените така цени са лишени от смисъл.
> Все едно да обявиш цена за половината сграда.
-------------------------------------------
приятелю-чак сега ли го разбираш това....
дано е ПРЕДИ да си започнал да строиш,щото иначе те чака солидно зареждане с обективна информация , при това негативна !
сторителите НЕ са виновни че получават големи пари (поговорката за лудия и зелника)
---
задавал ли си си въпроса-защо не си наема консултант (или както се нарича срещу 5% от сумата за ствоеж) - сигурно ще спести 30 % ?!?!
така е с всичко - НЕинформираните са винаги лесна плячка в лапите на спекулантите !
проблемът НЕ Е , че СА .......... - проблемът е,че НЕ ГО ЗНАЯТ, че СА .........!!!
Паленето на лампата винаги излиза скъпо

Re: Цена на груб строеж
28-08-2008 - 09:59:35
Най после едно хубаво мнение по темата. За съжаление го разбрах на доста късен етап от строежа smiling smiley.Немисля че ми е излязло по скъпо просто разправиите са големи.Вземат ти парите и те разиграват както си искат.
Re: Цена на груб строеж
28-08-2008 - 10:03:45
mtodorov Написал:
-------------------------------------------------------
> Най после едно хубаво мнение по темата. За
> съжаление го разбрах на доста късен етап от
> строежа .Немисля че ми е излязло по скъпо просто
> разправиите са големи.Вземат ти парите и те
> разиграват както си искат.
-----------------------------------------
това не е хубаво мнение-това е КУПЕНО , скъпо мнение !
както казва един цървул от наше село:
човек ИМА , МОЖЕ и ЗНАЕ само онова,което е КУПИЛ ,
сещаш ли се-няма безплатно "знаене"
Re: Цена на груб строеж
28-08-2008 - 13:35:36
Не виждам за какво точно се сърдите на Мтодоров - предлагате продукт насочен към краен клиент и е нормално крайния клиент да недоволства, че цената не е пълна. Не са включени и основите така като виждам, ВиК и Ел. не ви пречи да включите като типово разпределение - който иска да го променя му одерете кожата и с пет пъти отгоре за индивидуално изпълнение, ама ако някой иска да знае колко точно ще му струва - да може да получи стандартен вариант. Или може би не знаете стандартите за брой контакти в помещение? Или е много трудно да се предвиди вътрешната разводка на водопровода пак за стандартен вариант...
Да не говорим, че за едноетажна и двуетажна къща можете без проблем да изчислите основите при 1,5м. дълбочина на фундиране под плочата (настилката) на кота нула . Това с финишното покритие си е пак аматьорство - напишете цена при стандартно изпълнение с битумни керемиди.
та ако сте професионалисти дайте цена на къща тип "стандарт" пък човек ако иска да си променя СЛЕД вас, ама поне ще знае колко струва.
Re: Цена на груб строеж
28-08-2008 - 15:50:39
Скъпи приятели на строителните работи.Последната информация от мен 40000лв за 250м2 на една плоча до покрив включително и улуци.Напомням, че предпоследната оферта беше за 59000лв.Офертата е от бригада, с чиято работа се запознах-3 готови къщи.Довечера започва пазарлъка. spinning smiley sticking its tongue out Стискайте палци!!! winking smiley
Abu
Re: Цена на груб строеж
28-08-2008 - 17:08:42
Тодоров,
Не се притеснявай! Прав си, макар да не отричаш, че не разбираш много. Елементарната коректност изисква поне примерни цени на липсващите в офертата работи (както е обяснил и 4овек). То аз като съм грамотен, да не мислиш, че мога да позная колко ще излезе "до ключ" с тая фирма.
Пиша само към теб, за да не се чувстваш "натирен от разбирачите". На Фирмата мисля прекалено внимание й отделихме. Да си работят както смятат за добре и да не ги коментираме повече.
Re: Цена на груб строеж
28-08-2008 - 18:42:44
За да не се отклоняваме от темата ще кажа само, че актуалната, реална цена на квадратен метър за пета категория е между 130 и 170лв.Ако всеки един лаик от нас попаднал в този форум или търсещ информация по други начини, даде повече от това, то той допринася още повече за благоприятният климат за спекулации в бранша.Разбира се цената е за ентусиастите като мен, които ще строят по стопански начин, а не с фирма.Там нещата са други и съотвтно имат своята логика.Офис, персонал, телефони, ток, бензин, счетоводител, амортизация, осигуровки, данъци, печалба и т.н.Така, че легитимните фирми не ги обвинявам да си искат своето, когато имат горепосочените разходи.Но когато иде реч за някой "селски бег" с трима брат'чеди да ми искат сума, която не знаят дори как се изписва, сума от която няма да платят и един лев данък или каквото и да било друго, НЯМА ДА СТАНЕ.Просто не съм аз този, който не си вижда децата със седмици, за да даде изкараните с труд пари на...........Ще дам, но толкова, колкото заслужават, и колкото е реално да дам, а не толкова, колкото те си мислят, че е реално.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход