Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

започнахме строежа

Публикувано от rado 
Re: започнахме строежа
08-06-2007 - 09:27:33
Според мен ти не четеш внимателно. Никъде не е посочено, че парцела е включен в разходите. Аз съм много доволен от постигнатото до тук и не се определям, нито като беден, нито като богат, а човек който използва средствата си разумно.
Тук смятам да приключим спора, защото почваме да се заяждаме. Мисля, че темата е друга, а не колко трябва да си богат за да направиш къща. spinning smiley sticking its tongue out
Re: започнахме строежа
20-08-2007 - 23:02:43
Nai-setne ciala fasada

fasada

Kakwo shte kajete kato za amatiori smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-08-20 23:28 от rado.
Re: започнахме строежа
21-08-2007 - 15:49:40
Ей Радо направо ми скри топката-много се радвам,че успя толкова успешно да се справиш.Дай боже и на нас накъв успех!!!!!!!!!!!!!!!!!
Къщата ти е прекрасна.Както пожелават старите хора-в нея само сватби и кръщенета да има-лошотиите да бягат далече.
Abu
Re: започнахме строежа
21-08-2007 - 22:07:51
На снимката изглежда отлично! Обаче мен ме интересува с какво си боядиса улуците и най-вече как! В момента имам да боядисвам около 150 м улуци и първите два дена направо ми се взе разумът - много бавно и внимателно трябва да се прави. Защо хората не предвиждат и не ги боядисват преди монтажа???
Re: започнахме строежа
21-08-2007 - 22:35:55
rado,
Виждам, че си строил с гръцки тухли, моля те за инфо дали имаше проблем с монтажа на топлоизолацията, в часта поставяне на дюбели, въобще как се справи с материала :], за съжаление постоянно ми създава някакъв проблем сайта "снимка..." и не мога да разгледам добре.
И второ това зеленото на една от снимките гипсокартон ли е?

И не на последно място, поздравления за добре свършената работа на обекта clap:
Re: започнахме строежа
21-08-2007 - 22:47:53
Боядисваме ги с боя с цвят на стара мед за поцинкована ламарина на Леко. Дали е хубава ще се види след 2-3 години smiling smiley Най-хубаво стават с хубаво валяче. Улуците ги боядисваме горе на покрива като паяци, а водостоците преди монтажа... ние си ги монтираме. Отделно се налага да боядисваме и дървенията и отнема много време. Не че не сме се сетили, ами строителя ни припираше и так аи не ни остави да ги боядисаме... бързаше да си вземе парите човека, няма да ни чака.
Така като ги смятам от външната изолация ще спестим за една кола, а и никой нямаше така да си играе като нас да изправя стените, да не говорим за боядисване, слагане на первази и т.н. Направихме тен и мускули winking smiley
Abu
Re: започнахме строежа
21-08-2007 - 23:22:19
Брей, че и на тия тухли ли имаш изправяне на стените? Според мен по-равно няма (да отговоря на Iv_dhl - пробива се лесно, а дюбелите държат здраво, а по нашия край тия май тухли са маджарски).
За боядисването - аз се мъча на един покрив 10м височина 30% наклон и висенето нещо не се получава. Има хиляда ската и скеле не може навсякъде. Боите на Леко никак не ме кефят - ползвам предимно немски със всичките му четчици и валячета, ама има кой да плаща.
Мускулите и тенът си ги имам от първата година в строителството, обаче ми ходят...
Rado, наистина се радвам, че нещата стават хубаво при теб! Успех и занапред!
Re: започнахме строежа
22-08-2007 - 07:55:02
Зеленото е фибран - на терасите сме лепили сандвич - стиропор и отгоре фибран, отгоре две шпакловки с мрежи, а навсякъде до височина 170 от терена има по две мрежи. С тухлите не сме имали проблем, ползвахме пирон дюбели, 18см при това, защото стиропора ни е 10см.
Абу, на снимка изглеждат равни, но като тръгнеш да лепиш стиропора... имаше дупки по 5 см на места, бетона навсякъде стърчеше, красота... Отделно покрива ни има безумна дървения отпред фасада юг хоризонталната греда дето се подава и тази в средата дето я държи са излишни, някой го е мързяло да излива бетонов пояс... ама найсе ние сме си виновни, че не сме го видяли когато се правеше...
Re: започнахме строежа
22-08-2007 - 21:59:50
rado,
питане относно сандвича, стиропор и фибран: това си го направил за по - ниска цена и по - добра изолация ли? и второ, как си направил сандвича - прикрепването на фибрана към стиропора и съответно към стената.
Струва ми се разумно, но не се ли притесняваш от свойствата на двата различни материала (само предполагам, без да съм запознат в детайли)?
Иначе те подкрепям за застраховката която си предприел с двойната мрежа :] и на този етап успя да ме успокоиш с монтажа към тенкостенните тухли winking smiley
Re: започнахме строежа
26-08-2007 - 11:37:21
НЕ КУПУВАЙТЕ ТУХЛИ ЕДИНИЦИ ОТ ДРАГОВИЩИЦА. ОТ ДЪЖДОВЕТЕ СЕ РАЗПАДНАХА НА ЗИДА И С МНОГО ЛОША ГЕОМЕТРИЯ. НАЛОЖИ СЕ ДА КУПИМ ДРУГИ, ТОЗИ ПЪТ СРЪБСКИ. МНОГО СА ДОБРИ.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход