Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

започнахме строежа

Публикувано от rado 
Re: започнахме строежа
05-06-2007 - 14:07:07
Re: започнахме строежа
05-06-2007 - 14:52:14
4овек, защо черешите се изкупуват на 80 ст, продават се на едро по 1.20-180 а на сергията са 2.80-3-4 лв.... Или цветята... Или лекарствата - аз вече купувам от чужбина за родителите си - цените са 30 процента поне по-ниски...
Дай да не спорим за лакомията на българина и интереса му да направи удара сега и веднага. Но - битието определя съзнанието. Докато няма регулации и има балъци, ще има и хиени, не елуд който яде зелника, естествено, а който му го дава.
И аз твърдя, че 50 лв за квадрат изолация е много, но по-евтино няма, пазар, нищо че материалите са 10-15 лв, другото е труд, управление на персонала, opportunity cost, дето се вика по света - ако не на теб, на труг ще работят на тая цена , ако искаш... Ако не - пускай отвеса и яхай скелето.
Така е, но да казваме, че цената е справедлива - не е. Но пък какъвто пазара, такъв и продукта.
Нима един чип памет може да струва 150 долара, както беше преди време? Или една карта за ГСМ 150 лв? сега едното е 30 лв, другото 10. Пазар...
И в строителството някога нещата ще се регулират. Ама друг път и май в друга държава, тук скоро не го виждам....
Сега лекарите искали 1500 евро, щото така било в Европа. Ами аз искам 10000 - толкова получават там моите колеги без бонуса, но за да ми ги дадат не смятам, че трябва да изляза с дилинга пред президентството. И затова няма да ми ги дадат, поне не тези управници и не сега.
Така че, според мен е ясно, че мъглата е пълна, а в мътна вода се лови най-много риба....
teo
Re: започнахме строежа
05-06-2007 - 15:38:24
Ето няколко снимки и от моя обект. Нарочно не съм качил тези на които се вижда ската и повечко подробности около строителството за да не плаша ентусиастите
smiling smiley smiling smiley smiling smiley

Смело напред и да дано ни стигнат финансите.......... smiling smiley

Натиснете тук
bnm
Re: започнахме строежа
05-06-2007 - 20:57:35
4ovek нещастен,къде точно отричам правото на всеки,който работи да печели,та ми рипаш!Много искам да ти видя дипломата на тебе,за да разбера другите неща защо не ги коментираш,а само за пари говориш!
Re: започнахме строежа
06-06-2007 - 09:27:06
Стефане, ами ето за изолацията - ако оферирам 40лв. на кв.м. ще ме удавят с поръчки. Правя си сметката - 15лв. материали, 20 лв. за труд. Дотук 35лв. себестойност без постоянните разходи на фирмата - ако оферирам на 40 лв. ми остават 5 лв. на кв.м. - които я ми покрият я не разходите. Освен това трябва някой лев за резерв за гаранция - че не ми се сменя офиса ако нещо стане.
То е ясно, че никой не е длъжен да ми плаща офиса, автомобила, бензина, рекламата, телефона , тока, парното, хляба - ама и аз не съм длъжен да работя на нула или за единия хляб. А и не мисля, че едни 20 % прогнозна печалба (което значи , че може и на 10% да отиде) са много.
От моя гледна точка ако няма да има кой да плаща поне 50лв. на кв.м. - няма да правя изолации, а ще търся друга реализация. Даже и на 50 се чудя има ли смисъл, при положение, че на хората им се струва скъпо.
Регулацията за която ти говорш ще направи цените на изолацията 80лв., а не 40. Защото при една регулация няма да може всеки да я прави.
Ако трябва да залагам пари бих заложил на увеличение на цените на изолациите, а не на намаляване.
Re: започнахме строежа
06-06-2007 - 09:31:18
Съжалявам, ама в четвърти клас не ни издаваха дипломи, а повече не съм си губил времето с ученеsmiling smiley А както ти по-горе отбеляза това образование е достатъчно за да се занимавам със строителствоsmiling smiley
Ако намеря бележника ще го сканирам и ще ти го пратя по мейлsmiling smiley
Re: започнахме строежа
06-06-2007 - 10:41:48
Е, аз да не съм казал някъде че ще заложа на поевтиняване, не, казвам че следва да има регулации, които неизбежно ще оскъпят продукта, но ще има ред, ще има гаранция за качество, правоспособност (изискване на ценз на работника и работодателя, защита на потребителя и т.н....) Това визирам - нямам против да плащам и плащам, но държа насреща да имам коректен 4овек, с договор, неустойки, отговорности и гаранция. Тогава именно аз и да искам няма да мога при същите условия да получа услуга по-ниска от наложената от или на пазара цена - ето например можеш ли да се возиш н а такси за 20 ст/км. Можеш ли да превозиш товар до европа или от европа за под 2000 евро за ТИР? Да, можеш но без отговорност за превозвача (ако камионът изгори духаш супата) без ангажимент за срокове и т.н.
С две думи - принципът - Не съм богат за да купувам евтиното да действа и в БГ, защото тук той е нон - сенз, по-скоро е - Дано имам късмет като купя скъпото да уцеля и качество-качествен продукт предлаган от качествени занаятчии или търговци. Лошото е, че който трябва няма интерес да наложи регулации, а потребителят по стар навик се свива и не му пука, щото не го касае пряко. Като се опари псува и се опитва да си го прави сам или плаща два-три пъти за едно и също.
Но да не дъвча отново едно и също...
За това става въпрос, за една обосновка с качество на предлаганата цена, била тя монополна (като банковия рекет с лихвите) или път уникална - примерно витраж за 10000 лв. Ако се спука или избелее на втория месец и не си мутра кво става? Или дори масова, да се знае, че всичко под някаква граница е менте, да е пазарно прието, разумно. Ето на Запад кола на 3 години, Опел Г например не може да струва 4000 евро. По дефиниция. Има шваке, има борси, има араби собственици на автокъщи, всякакви, но НЕ МОЖЕ, ако е читава. МОЖЕ, ако е ударена, наводнявана, блокирал двигател и т.н. Тогава може. Ганьо я купува, мята я на репатрака и я прави нова във волуяк и на гОРУБЛЯНЕ тя МОЖЕ да струва такива пари и никой копче не казва защо. Ами защото е била свалена от отчет, един вид бракувана, недопускана за движение там и става само за скрап...
Това визирам, говорейки за цените. Няма оправия у нас засега, това е.
Re: започнахме строежа
06-06-2007 - 13:59:04
Човек на тоя стандарт в България,кой ще ти даде 100 лв/м2?ахах.Като изключим баровците,обикновенния българин,строящ за себе си къща или жилище ще ти даде 100 лв/м2 или 80 лв.
Re: започнахме строежа
06-06-2007 - 16:20:59
Не очаквам, че някой ще ми даде 100лв. на квадрат.
Обаче има един интересен момент - ако някой строи къща, та той по никакви стандарти не може да се води беденsmiling smiley
Re: започнахме строежа
06-06-2007 - 16:33:13
Точно тази държава не трябва да лицензира каквото и да е.
По-добре некачествена изолация за 50 лв., отколкото некачествена изолация за 100лвsmiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход