Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

започнахме строежа

Публикувано от rado 
Re: започнахме строежа
19-01-2008 - 18:26:55
Имам проблем с пода на мазето.Плочата е с дебелина 10см от бетон B12,5.Отдолу има само найлон а подпочвените води са доста високи в следствие на това започна да избива вода от доста места на пода.има дренаж около мазето на ниво фундамент.Давайте идеи или някой добър техник за отстраняване на проблема.Благодаря предварително
Re: започнахме строежа
19-01-2008 - 19:20:07
Лошо, Седларов! Ама "избива" направо тече и прави гьол ли?

Вариантите в случай на високи подпочвени води са два:

1) Дренаж, който да е по-ниско от котата на фундиране на къщата и се зауства (и съответно тече) на още по-ниска кота. При теб очевидно е повреден = или не обхваща около целия периметър на прииждащи подпочвени води; или е некачествен/копроментиран самия дрениращ материал (може и от корени на близки дървета); или най-вероятно няма накъде да се изтича.

2) Външна хидроизолация, която трябва плътно и без никакви изключения и дупки да обхваща цялата стоманобетонна повърхност на сутеренния етаж отдолу и отстрани. Това разбирам сте го пропуснали = найлонът не е никаква хидроизолация, той се поставя само колкото земята отдолу да не изсмуче циментовото мляко докато бетона се втвърди. Трябвало е да сложите 5-10 см подложен бетон по цялата площ на сградата; върху него три слоя битумна хидроизолация; върху нея вече плочата по цялата площ на сградата без работни фуги между нея и сутеренните стени; след това сутеренните стени и по тях пак три слоя битумна хидроизолация подвита и старателно залепена по целия периметър с подаващата се по краищата от подложния бетон; дупките за тръби и инсталации да се оформят със стегнати метални фланци; върху хидроизолацията стиропор или тухлена зидария и тогава обратния насип и/или дренажа и накрая цокъла и тротоара.

Какво би могло да се направи сега?
1) Проверка и ремонт на дренажа.
2) Строителство на още един или няколко дренажа, отводнителни канали, кладенци, шахти, а при липса на възможност за гравитачното им оттичане и помпа.
3) Разкопаване целия периметър около къщата до кота фундиране и изпълняване на гореописаната хидроизолация по сутеренните стени. Това обаче няма да даде 100% резултат, защото отдолу неможеш да повдигнеш къщата и да направиш хидроизолация. След това на мястото на обратния насип нов дренаж.
4) Хидроизолация отвътре на мазето, например с vandex. Това е най-нежелателното, защото ще спре водата да не избива в мазето, но тя ще продължи да навлиза в къщата и, като не може да избие в мазето ще започне да се покачва капилярно нагоре към етажите. Изолацията отвътре само за по-ценните жилищни помещения, като се жертват други т.е. по-добре да тече в мазето и оттам да я изпомпваш отколкото да се качва в стаите.
5) Спиране на забравената чешма, от която всъчност идва теча.
Re: започнахме строежа
16-06-2008 - 17:26:41
zestate Написал:
-------------------------------------------------------
> rado Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Да се похваля - вече си имаме измазана къща
> от
> > всякъде. Приключихме напълно с външната
> мазилка
> > (добре, че изпреварихме зимата, ама като
> няма
> > отпуска..), а благодарение на zestate си
> имаме и
> > вътрешна. Всички стаи измазаха с машинно с
> > гипсовата смес на кнауф, а баните с баумит.
> Стана
> > идеално, като идват познати ме питат дали
> сме
> > слагали гипскартон. Остава още мъъничко да
> се
> > довърши и ще пусна снимки. Най-много се кефя
> на
> > стълбата, защото част от нея минава в хола и
> се
> > чудех как ще се измаже, но стана ефектно.
>
> Благодаря за топлите думи, качествените материали
> + качествената работа дадоха своите резултати.
> Малко в страни от темата - миналия четвъртък
> гледах машинна мазилка в нова кооперация в
> манастирски ливади. Честно казано ако ми е първо
> гледане на машинна мазилка, никога не бих се
> съгласил да я направя в къщи.
>
> Зестате, дай и на мен някакви координати ,моля те , че и на мене ми предстой строеж и събирам опит и евентуални контакти за по нататак. Благодаря ти предварително.
>


Re: започнахме строежа
18-06-2008 - 23:51:48
Ако ме питаш мен, координатите ми са тук.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход