Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

купих терена,а сега накъде? :-)

Публикувано от outlander 
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-02-2007 - 17:24:50


magea Написал:
-------------------------------------------------------
> Имам едно "притеснение" Смятам вътрешните стени да
> ги направя с мазилка и шпакловка. Обаче дочух, че
> от сляганията на къщата, ще се получи по
> шпакловката с времето паяжини напуквания. Как да
> се предпазя от този "дефект" Изключваме
> гипсокартона за стените! Имам си съображения. Не
> мога да отлагам във времето и да чакам къщата да
> сляга. На есен трябва да се нанесем. Та как да
> "излъжа" шпаклованите и боядисани стени, така че
> дори и да се получат тези паяжини да не се виждат?

Сега ще те "светна" как да решиш този проблем. Аз измазах класически (вароцимент). После обаче шпакловах с теракол и мрежа (като за външна изолация). Отгоре изглаждане с "фугенфюлер" на Кнауф.
Ефекта е че имам една единствена пукнатина, и то ня място на което майсторите после признаха че са забравили да сложат мрежата.

Другия вариант е да отидеш на "турбозол". Къщата която довършвам в момента ще се прави така. Водиха ме на една кооперация която са правили по този начин, не беше зле. Обаче се чака затопляне - човека направо ми отказа , с мотива че ще замръзне и падне мазилката.

Никога няма да сложа гипсокартон на стени. На двама мои познати вече им се случва да имат мишки, гипсокартона е перфектен за гнезда на гадинките.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-02-2007 - 18:06:22
Благодаря zestate, това с мрежата е идея. Един познат ме "светна" smiling smiley и нещо друго...Върху шпакловката да се налепи някаква много фина хартия, като тапети и после да се боядисва. Така, дори да се появят тия паяжини, ще си останат зад хартията и няма да се виждат. Само не ми стана ясно какво става с тая хартия като се навлажни. А мазилките с турбозол... как гарантират че няма да се появи тоя дефект?

За всички дето не са живели в къща.....Има във всяка къща мишки, а понякога и плъхове. Борбата с тях е по-лесна, отколкото с хлебарките, ама те все си намират откъде да влизат. Скоро и при нас, в къщата дето сега живея се бяха завъдили. Котката само си играеше с тях, ама капана и отровата май свършиха работа. Поне за сега.smiling smiley А си представям като се настанят зад гипсокартона...голямо хрускане ше падне. sad smiley Нали знаете, че са всеядни. Само стъклена вата не ядат, бягали от нея като от чума. Затова, ако правя сайдинг, ще сложа стъклена вата....
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-02-2007 - 22:25:22
Хе, хе, стъклената вата е стахотна идея)

В нас има пукнатини по мазилката. Апартаментът е от 2003г., първата пукнатина се появи през 2004, отогава има още 3. Тази пролет ще го пребоядисваме. В интерес на истината, пукнатините са само в две от стаите, а и пребоядесването не е голям разход. Бяхме го предвидили и тогава оставихме стените бели, сега пукнатините ще се оправят много лесно - леко се изчегъртва пукатината, за да се отвори хубаво и да се освободи напрежението. След това се прави шпакловка с Фуген Фюлер на Кнауф (поне ние това използваме). Като изсъхне се изтърква и готово).

Аз харесвам гипсокартона, защото повърхностите са много гладки, но оскъпява проека, ако не е предвиден като единствен материал за вътрешните стени. Т.е. - цялата стена да е гипсокартон с вата вътре. Ако този, който го слага не е напълно внимателен или не ползва мрежи и материали според нужната технология между сглобките също се получават фуги.
За изолация на външни стени отвътре с гипсокартон и вата с висока плътност - направо невероятен ефект (в съчетание с Фибран отвън - тогава така се наложи, заради съседите). Иначе стените не кънтят и няма ехо ефект. Но в никакъв случай не те навивам, защото аргументът с гадинките е непобедим. Аз имам страх от паяци, а те са малки и мога да се наврат навсякъде......
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
03-02-2007 - 15:59:20
За турбозола ми обясниха че самият материал си съдържа някакви пластификатори които предотвратяват напукването.

Слава богу за сега мишки в къщи нямаме... дай боже всекиму.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
05-02-2007 - 09:18:22
Аз имам някакви идеи да избегна шпакловката и да се опитам да направя по-финна мазилка. Не искам да си цапондря стените с някакви лепила и да се запечатам отвсякъде. Нали се сещате как мирише в стара къща само на мазилка и как в непроветрено помещение наплескано с тераколи и други подобни.

Магеа ако ще се нанасяте есента гледай да ограничиш на макс. точно тези субстанции, които изискват време за да изветреят и станат по-малко отровни.

И аз мисля да се нанасям есента това е още една причина да се откажа от шпакловка. (засега)Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-05 09:40 от minchoto.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
05-02-2007 - 12:34:23
minchoto написа:
... Аз имам някакви идеи да избегна шпакловката и да се опитам да направя по-финна мазилка
......................................................................
Би ли споделил. Да не говориш за варова шпакловка? И как ще се избегне все пак получаването на паяжините - пукнатини?
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
05-02-2007 - 20:10:49
Ами незнам дали се води варова шпакловка или просто е по-финна мазилка. А това с паяжините не съм много сигурен как ще се избегне. И аз знам че се слага мрежа, този подход май го използват и в реставрирането на стари сгради.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
06-02-2007 - 04:27:29
Магеа и Минчото,

За да постигнете ефекта на старата къща трябва да шпакловате със шпакловка на гипсова основа. И от новите да е няма проблем - пак е хигроскопична. Лошото е че трябва и да боядисате стените с вар, а много цапа и се цапа - не е практично. Латекса запечатва, колкото и да говорят познавачи разни за "дишащ" латекс.
Шпакловка с вар става, и е евтино, но се прави успоредно с измазването докато стената е още влажна (стегнала, но влажна).
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
06-02-2007 - 08:30:16
Ако варта се забърка с Ц200, няма да цапа. Проверено е. Не знам обаче какво става с дишащите качества. Иначе за вила или селска къща варовата мазилка на мен лично най-много ми импонира, дори и да е направо вътху грубата хоросанена мазилка.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
06-02-2007 - 12:27:20
Има такава варова шпакловачна смес пакетирана в торби по 25 кила като лепило за плочки . Много лесно се нанася и стои добре в завършен вид , за 2 ръце става гладко .Име и цена на материала забравих но може да видя . Нанася се върху вече готова варова мазилка .
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход