Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

купих терена,а сега накъде? :-)

Публикувано от outlander 
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
31-01-2007 - 15:10:26
Аз бих си позволил да ти препоръчам дървен стъклопакет вместо PVC, особено бяло.

Когато строих моята къща преди три години, цените бяха съизмерими.

А за подовите настилки, не се хвърляте на ламинат! Държи ужасно студено, а полаганрто на подого под него за да се затопли ... по добре сложете естествен паркет.

На къщата която строя в момента щяха да слагат подово с тръби. Но само като чуха че цената на изолацията (нещо подобно на фибран но с канали в които да се положат тръбите) е 19 лв/м2 ... бързо се отказаха.

За вида на котлето - аз имам чешко пиролизно "Атмос комби" и съм невероятно доволен.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
31-01-2007 - 15:38:21
Хубавият паркет е поне с три пъти по-скъп. Не мога да се класирам за сегаsad smiley. А за подовото имам в предвид не под ламината, а само под паната от плочи в центъра на трапезарията и хола. Идеята е да ти е топло под краката. Така или иначе, над първа плоча ще сложим 4 см. топлоизолация, замазка и т.н. Това е предвидено и плочата ми е на -10 от к0. Стълбищата също са съобразени с това.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
31-01-2007 - 15:45:38
Маgеа,

Поздравления за отзивчивостта и грамотния стил на изразяване!
Имам един въпрос, какъв е този продукт хидрофоб+супер фиксатор на Адинг, нищо не ми говори това. Би ли споменала на коя фирма е производство, представители в БГ и т.н. Аз съм запознат с материали Vandex и Schomburgг, но на Адинг не.

Благодаря и упех в начинанието!
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
31-01-2007 - 15:48:29
А какво пречи вместо тази измишльотина да се сложи обикновен фибран или тежка вата или дори стиропор с висока плътност? А тръбите да се захванат с фиксатори или с някаква пластмасова мрежа?
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
31-01-2007 - 15:59:31
фирма Адинг предлага добавки за бетон и др.
Хидрофоб е добавка за повишаване водонепропускливостта на бетона. Препоръчва се да де използва съвместно с пластификатор или суперпластификатор за бетон. Ние използвахме Суперфлуид-М.
Купихме си ги от Адинг в туби и ги дозирахме на място, за да сме сигурни че са сложени в подходящите количества. Можете да видите повече на адрес: [ading.hit.bg]
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
31-01-2007 - 16:14:15
magea Написал:
-------------------------------------------------------
> Хубавият паркет е поне с три пъти по-скъп. Не мога
> да се класирам за сега. А за подовото имам в
> предвид не под ламината, а само под паната от
> плочи в центъра на трапезарията и хола. Идеята е
> да ти е топло под краката. Така или иначе, над
> първа плоча ще сложим 4 см. топлоизолация, замазка
> и т.н. Това е предвидено и плочата ми е на -10 от
> к0. Стълбищата също са съобразени с това.


Абсолютно си права. Но има и по - евтин, някъде около 20-25 лв на м2, което е някакъв компромис, но пак е по-добре от ламината.

Успех!
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
31-01-2007 - 16:26:09
Да, компромис...+ нареждане +циклене+лакиране. Особено на нова сграда с повечко остатъчна влага.....Евтин е само буковия а и на тая цена 2 или 3то качество. Четох някой работи за него. Как "хубаво" му се отразява влагата. А и ламината лесно се поставя, поддържа и след някоя и друга година, като ми писне и имам повече възможности, лесно мога да го подменя. Ако е гарга - да е рошава, иначе компромис.sad smiley
Виж, с вратите обаче няма да правя компромис...smiling smiley А имам около 20 врати....
Дайте ми жокер за врати...Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-01-31 17:05 от magea.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
31-01-2007 - 23:20:57
щом няма да правиш компромис с вратите препоръчвам ти тогава да питаш в гр.Стамболийски.За съжаление нямам телефон и адрес но предполагам че е позната фирма там ,много качествена работа и бърза .А за ламината хич и не се безпокой.Слагай много си е хубав и голям избор има .А за поддръжка да не говорим .Бие с "пъти " паркета.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
01-02-2007 - 01:15:46
Въпросът е към 4овек, но ще се опитам да отговоря:

Моите наблюдения показват, че в момента се строи много с итонг, който е прекалено хигроскопичен и трябва да се херметизира перфектно с мазилка, лепило или друго. А като се има пред вид, че първите 2-3 години сградата уляга и се появяват пукнатини, ако тръгне по тях влагата няма спасение. Освен това итонгът много се разпрашава и при ремонти всичко се покрива с прах дори и да имате специални уреди за прахопоглъщане при работа с бормашина например.

Други строят с гръцки тухлени блокчета, които са много крехки и не са предвидени за нашия климат.

НИТО ЕДИН, повтарям, НИТО ЕДИН строител не съм видял да пълни вертикалните фуги между тухлите.

Масово се използва за външна изолация стиропор, който за да върши работа трябва да е най-малко 10 см.

Други използват стиродур, но гладък, който е за вътрешна изолация, а за външна се използва този, които е набразден. Стиродурът трябва да е най-малко 5 см.

Проблемите със стиропора са, че го ръфат мишките и е горим. Под въздействието на топлината стиропорът излъчва стирени и други токсични газове, имащи за цел да намалят степента му на запалимост. Излъчва и пентан пез целия си "ивот".

Проблемът със стиродура е, че запечатва стената и тъй като влагата не може да излиза навън се получава конденз с всичките проблеми от него. Той излъчва амини
(токсични вещества) и други токсични газове, имащи за цел да намалят степента му на запалимост. Не е остатъчно ефикасен за изолация от летните жеги.

Трипластовите пластмасови прозорци често пъти са с по-лоши качества от една добре прогонена обикновена двукатна дървена дограма.

Ето така строят днешните "Строители на съвременна България..." Тук изобщо не споменавам кривите стени, свързването на вертикални улуци с хоризонтални без казанчета и пр. и пр.

С две думи в момента се строи много некачествено, но просто няма друго и хората купуват на безбожни цени имоти, които после им носят само главоболия.

Затова и тези некоректни строители искат да си направят закон, който да не дава възможност на други хора да строят, за да нямат конкуренция.

Но какво ли в абсурдната ни държава е наред, та строителството да е цвете...


Сигурно ви интересуват добрите решения:

- така наречената "алвеоларна тухла" (има я вече и у нас)
- каменна вата
- трипластов дървен стъклопакет, боядисан в бяло (оцветителите и импрегнаторите са канцерогенни
- естестен дървен паркет или дюшеме

за тези, които владеят езици - [www.ideesmaison.com], [www.ideesmaison.com]


А колкото до проектирането цена над 6 евро/кв м за всички части на проекта е обирчийство.


За сега толкова
bnm
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
01-02-2007 - 08:23:58
Здравей magea,виж вратите на фирма Атриа,няма да съжаляваш.Преди три години сложихме в апартамента си такива.Сега,като дойдат гости,винаги питат откъде са ни вратите.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход