Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

купих терена,а сега накъде? :-)

Публикувано от outlander 
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
01-02-2007 - 22:32:47
Ок, ще ида до тая фирма Атрия, ще я прослушам. Сайта им е слаб..

zestate писа: ...като те гледам каква си ентусиастка, няма да мирясам докато не кандисаш за дървена дограма и естествен, па макар и буков 2-ро качество паркет, ако знаеш как ми е топло в момента на писане на поста на босите крака....
..............................................
Давай, убеди ме! Имам бюджет от 10000 лв за 40-45 м2 дограма. Повече не мога да дам! Искам да е с цвят на светъл бук, с едва забележим леко червеникав отенък
. Да не се нуждае от поддръжка (лакиране, боядисване) поне в близките 10 години, да има коефициент на топлопроводимост като на троен ПВЦ стъклопакет с k стъкло.

А за паркета няма да се разберемsmiling smileysmiling smiley. До скоро а и сега съм с естествен паркет. Запозната съм с "леката" му поддръжка. Имам и много саксии с цветя а и често прекалявам с поливането. Какви хубави черни петна съм създавала по паркета..smiling smiley
Не съм живяла на ламинат, но като обща повърхност ми по-харесва от паркета. А и цената.... Имам да слагам 160 м2 паркет....

А за двора... Ако знаеш какви хубави италиянски салатки отгледах миналата година... И тази ще насея скоро. Ама ще станат чак май месец. Всички в офиса бяха възхитени. Къдрава, кристално крехка и сочна. И къдрав магданоз.... Това е малко лирично отклонение.
С градината ще се борим сами. Имам идеи и ще се боря със земята.smiling smiley)
Жалко е само че мъжа ми не си пада много по копането, ама като няма на къде...
Аз по покрива се катерих и се гънах и лазих да слагам вата на недостъпни места, облечена като космонавт, а езикът ми бе станал като на последен каруцар, та това ли ще ми се опъне? Може да копам, ама ако ми паднат повече пари - други ще копат smiling smileyРедактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-02-01 22:49 от magea.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
01-02-2007 - 23:10:56
Имам едно "притеснение"smiling smiley Смятам вътрешните стени да ги направя с мазилка и шпакловка. Обаче дочух, че от сляганията на къщата, ще се получи по шпакловката с времето паяжини напуквания. Как да се предпазя от този "дефект" Изключваме гипсокартона за стените! Имам си съображения. Не мога да отлагам във времето и да чакам къщата да сляга. На есен трябва да се нанесем. Та как да "излъжа" шпаклованите и боядисани стени, така че дори и да се получат тези паяжини да не се виждат?
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-02-2007 - 01:55:55
Благодаря на всички за хубавите думи и коментари. Не, не съм инженер, филолог съм, но животът в България ме научи, че много некоректни хора има в нашата държава и че, когато имам проблем, само аз го имам този проблем и само аз мога да си го реша. НИКОЙ ДРУГ!

Колкото до мисленето ... Аз мислих много, после след като попаднах на двама трима много печени некоректни проектанти и строители (за истинската думичка всички се досещате) и след понесените психически и финансови загуби реших вместо 320 кв м къща да си построя само 103 кв м без сутерен и без таван, като си казах, че чомек трябва да се задоволява с малко...

Когато пиша тези неща изхождам от правилото че най-важно на този свят е първо - да си жив и второ - да си здрав. Каква полза ако имаш много красив дом, материалите в който те разболяват. Дори и да е 1000 кв м ще можеш ли да му се радваш?

Трябва да се има пред вид, че материалите, които споменавам са оптималните за България. Най-добрите са много по-скъпи! Например за изолация на запад се препоръчва дървесна или конопена вата, кито са НАПЪЛНО безвредни, но за цените изобщо не ми се споменава.

Колкото до боите и импрегнаторите за дърво има напълно безвредни, произвеждани с изцяло природни продукти - влезте в страницата на www.biofa.de например, но цените пак са доста високи.

Предния път пропуснах да спомена, че пластмасовите изделия излъчват фталати (вид пластификатори), които са вредни за живите същества и особено за бебетата и бременните жени. (Между другото на запад се връщат стъклените бутилки за сокове, мляко ,вода!)

Алвеоларна тухла [или още строително блокче с алвеолални кухини - това е мой може би не много правилен буквален превод от френски (brique a alveoles)] ми се стори, че видях в един рекламен проспект на Praktiker, преди няколко месеца, но може и да греша. Това е голям керамичен блок, нарича се още Мономюр или Биомюр
- дават я, че има слабо термично съпротивление и е паропропусклива - като само този вид тухла ще остане ПОЧТИ НЕПОКЪТНАТА ДОРИ И СЛЕД НАВОДНЕНИЕ. Вижте я на картинка на [www.ideesmaison.com]
Отстрани има чупки, чрез които тези тухли влиза една в друга и оформят сглобка.

Колкото до дограмата най-скъпото и безвредно решение е тази от стъкловлакна, като свързващата епоксидна смола е заменена с безвреден свързващ материал - цената е космическа. Друг перфектен и скъп вариант е дървеният трипластов стъклопакет с анодизирани алуминиеви плоскости само отвън да я пазят от слънцето. Също скъпо решение.

Горещо препоръчвам да намерите някой приятел, владеещ френски и да се запознаете със страницата на www.ideesmaison.com касаеща изолацията. Там например дават като минимум изолация на тавана (покрива на отопляеми помещения) 24 см вата..., защото над 60% от топлината излита оттам..., а и защото лятото пече най-много оттам, като най-добрите резултати се получават при вата с плътност над 90 кг/куб м. Така че не бързайте с минералната рулонна вата.

Колкото до поставянето - при изолационните плоскости от каменна вата 1 см фуга намалява ефекта няколкократно. Затова съм решил, ако пак почна да строя всичко каквото мога да отложа за по-късно, да го отложа, и всичко, което мога да си направя сам, да си го направя сам, иначе съм плащал на различни "майстори" четири пъти за една и съща работа.
Е това значи, че ще имам нормална къща едва след пет-шест години, но пък станах философ - животът е път към целта, а не самата цел.

За десетте сантиметра стиропор - мисля, че никъде по света няма норма за сантиметрите на изолацията, те се получават като се има пред вид нормата за топлопроводимост на стената. Не съм много силен по математика, но доколкото съм се опитвал да изчислявам ( мисля, че беше 0,5 w/кв м) се получаваше минимум 4 см дебел стиродур или 8 см дебел стиропор при добре иззидана стена с 25 см тухла, с измазани фуги между тухлите и с мазилка отвътре и отвън по 3-4 см.

Между другото живял съм в стара къща с боядисано в тъмночервено чамово дюшеме и технологичен въздух 70 см отдолу и нямаше никакви проблеми. Пък и не беше толкова грозно, лесно се миеше и поддържаше.

Със сляганията на къщата и получаваните вследствие на това пукнатини никой не може да се справи, освен ако не строите върху скала. По принцип се смята, че трябва да се изчака 2-3 години преди да се влезне в нова къща, за да изсъхнат стените от влагата да се слегне почвата, на третата година се прави ремонт и се влиза по-живо по-здраво.

Засега толкова
Желая успех на всички
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-02-2007 - 09:16:17
Може ли да ми кажеш откъде да си взема един такъв S сифон за 110, че моите "строители" от Екозид ми оставиха точно така тръбата над нивото на водата в ямата и от време на време ми парфюмира баните, след като оправих обратния наклон на канализацията. И някакъв телефон за шкодите с пръстта, че при мен по-голямо от шкода и газка не може да влезе, а по строежите само с влакове изкарват земята. Благодаря.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-02 09:22 от R.Velchev.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-02-2007 - 11:24:11
Вижте, всичко което ни заобикаля е малко или в по-голяма степен вредно. Ако постоянно мислим за това ще се разболеем.sad smiley Имам близка, която ежедневно прави основно чистене с Реинбоу. Много са вредни акарите, въздуха в дома....И ако това не е мания? Проблемът е, че знае за тях и са и станали фикс идея. А това не е добре. Знаете ли, че децата на докторите и въобще медицинския персонал най-много боледуват? Защо ли??
А сега по същество.... Всичко което казвате, може би е вярно в някаква степен, но никак не решава проблема. Ние живеем в тези условия и се адаптираме или не в някаква степен към тях. Не е възможно да се изолираме от всички вредни влияния, просто защото не зависи от нас в голяма степен. Ок, да кажам че си направим "екологична и безвредна" къща по последните "научно доказани" теории, как ще се изолираме например от вредните микро вълни, които отвсякъде ни заобикалят? От мръсния въздух, вода и храни (дори генно модифицирани)? Само стъклена клетка-затвор решава проблема, а и то не изцяло. Доставката на кислород може да се забави...sad smiley И колко дълго ще сме здрави и живи? Има единични случай на някой хора, които живеят повеко от 100 години.... Аз съм на 34 г. и не смятам че тая къща ще ми носи същите радости и вълнения, когато стана на 60 (ако доживея). Искам ги сега! Докато имам хъс, енергия и възможности.
Иначе теориите са хубаво нещо, карат те да се замислиш.....
А Вие, миете ли си зъбите с паста? Знаете ли че флуорът е отровен? И колкото по-често си ги миете, толкова повече отрова вкарвате в организма си. Ами задължителните ваксини на децата? Знаете ли колко поражения са нанесли? Не ме разбирайте Проект погрешно...Всички искаме да сме живи и здрави, но всяко нещо прекалено е вредно...
Всичко е индустрия, пари...Първо ни казват колко е хубаво и е добре да го имаме. После ни казват, че ни разболява, вреди и хоп, учените измислили и доказали нов лек за тая болест. Скъп лек. И ние с нов устрем се хвърляме да го имаме и сме готови да платим високата цена. До следващата истерия.... Защото знаят, че сме овце. Колкото и грозно да звучи..sad smiley

И в тая връзка, малко отклонение... Детето ми когато беше на 8 месеца, започна да прави едни бронхо-спазми. Повтаряха се често. Баба му е астматичка и Джи-пито му автоматично сложи диагноза "астматик". В същия период дистрибуторите на "Рейнбоу" бяха плъзнали като хлебарки по къщите. Надявам се, че сте ги чували...Опитаха се по най-грозния начин да ми пробутат "великата" прахосмукачка, използвайки този проблем, като едва ли не това "било единствената алтернатива" Или купувам - или детето ми ще има много проблеми. Е, не успяха!smiling smiley
Но аз не исках да вярвам в това, че детето ще остане с тоя проблем, а вярвах че ще се оправи, ще ги преодолее и то скоро. Когато започна малкият да разбира, играехме на една игра: Аз му казвах, че в него има голяма войска (момченцата това ги вълнува), която е много силна и само ако той си помисли и я пусне в атака, войниците му ще "пребият" лошите микроби и бактерии. И така чистото детско съзнание започна с автосугестията. Той ми вярваше напълно и просто го правеше, прави го и сега, вече автоматично при най-малкия признак на разболяване. Ако искате ми вярвайте, но действа! И то 100%. Детето преодоля бронхо-спазмите още на 2,5 години. Не е боледувал въобще или най-много някоя лека хрема и кашлица.
А какво ли щеше да стане, ако се бях шашнала, ако го тъпчех с антибиотици и лекарства и оплаквах предварително бъдещето му на астматик??sad smiley
Може би, каквото е писано...?smiling smiley
Дали разбрахте тая моя несръчно изложена "философия"?

Прекалявам май, тоя форум беше за стрителство....smiling smileyРедактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-02-02 14:55 от magea.
bnm
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-02-2007 - 11:59:30
Браво Magea,права си!И аз като много други от този форум съм ти голям фен.Когато решихме да строим къща,изчетох по-голямата част от коментарите,купих си книгата,за която пишеш,инсталирах си CHIEF ARCHITECT.Съответно,като видях,че архитекта,който се зае с къщата ни няма намерение поне един ден да отдели и да помисли върху това,което искам,седнах и си го начертах.Така че,много благодаря!
Колкото до фирмата за врати,непременно я провери.Ние си поръчахме различни модели-имаме плъзгаща врата,помощните ни помещения са със сгъваеми врати,което е много удобно,защото пести място.Всичките са много хубави.Съжалявам,че не знам как да кача снимки,но фирмата е добра и ще я ползваме и за къщата.Успех!
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-02-2007 - 12:00:27
R.Velchev
Може ли да ми кажеш откъде да си взема един такъв S сифон за 110...?
...........................................
Виж тук: [www.bigro.net]
и така: [www.google.com]
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-02-2007 - 12:14:23
bnm, ако знаеш колко се радвам, когато съм успяла да бъда поне малко полезна...smiling smiley
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-02-2007 - 14:10:37
magea, поздравления за хубавата къща clap: , дано срещнете по-малко проблеми при довършването.
Ние сме на същия етап, но след като се ударихме в стена при работата ни със строителната фирма - направиха го бързо, но според мен претупаха... Надявам се да не изникнат сериозни проблеми, поне конструктура беше доволен от изпълнението на арматурата... аз така и не се научих да чета армировката. :crazy:
Та въпросът ми е защо се отказа от предстенната обшивка на стените с гипскартон? Аз смятам външните стени така да ги довършвам...
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-02-2007 - 14:39:25
rado написа:
....защо се отказа от предстенната обшивка на стените с гипскартон?

Първо защото лепенето направо на стените на "кюфтета" нещо не ми допада. А за да стане идеално трябва да се сложат поне два пласта гипсокартон или да се направи на скара. А това пък значи да навляза в стаите минимум 5 см. Смущава ме и възможността за кънтене на стените. А смятам, че ще излезе и по-скъпо....smiling smiley А и някак си това че стената не е плътна ме дразни - фуги, празни пространства... Сривалища за гадинки... Иначе има доста предимства - еднократен и сух процес, идеална гладкост. За таваните, поне там където има срито осветление, задължително ще е гипсокартон. Ако не е, насочената светлина към тавана, ще показва и най-малките неравности, което и с най-добър майсторлък не може да се избегне.
Имам още време за решение де...smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход