Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Топлоизолация

Публикувано от hithiker 
Re: Топлоизолация
16-07-2010 - 18:58:33
Quote
stivemaster
Интересно ,защо Любо не потърси малко достойнство в самия себе си и в опит да защитиш позиция не каза нещо по същността на темата ,а трябваше да плеснеш това.

Защото така мисля, ако говорим за "позиция", иначе предпочитам да дискутирам мнения.
Що се касае темата (или частта "двоен зид" ), това е дискутирано тук обстойно и ако те интересуваше, можеше да се запознаеш с много "за" и "против", преди да се "развихриш".
Мисля че не е единственото по въпроса:
[forum.imoti.net]
Re: Топлоизолация
16-07-2010 - 18:58:41
avatar
СПОКО БРАТЛЕТА......
Ще се видим все някога и ще изядем 5-6 агънца......
Тук малко излязохте от тона,ама криза - ще се оправите и няма да е така.
За да приема и аз някаква позиция - въпросният детайл не е маловажен и понякога е трудно изпълним.
Но повтарям ,че и двамата сте прави сами за себе си.
Едва ли тук е мястото за караници - дайте да се караме със невежите ,лапачите и некоректните.
ФЛО,Стивмастер - уважение и към двама ви....*bow*

Чест и почитание
Re: Саниране
16-07-2010 - 19:14:47
Аз не съм открил сега темата бе колега и очевидно няма какво да науча от изказалите се до тук .Знам и за тази от линка ти , въпроса е принципен и се подразних ето от тези разсъждения ,я ги коментирай ако обичаш

Quote
фло
Quote
gogol
Ами плати малко повече и ще си готов - читави майстори работят труд и материали за около 36-40 лв. за м2.
И пак повтарям ще работят с каквото Вие им кажете ,не изпадайте в цайтнот и да се вържете че те познават всичко най добро......

Взех да посмятам как би трябвало да се строи в общия случай сега! Надниците на зидарите се въртят около 25 лв и за ден,колкото и да е бавен майстора прави поне 10 м2! Така труда е 2.5 лв/м2. В 1 м2 тухли четворки броя е 32 при сегашна цена от 0,50 лв прави 16 лв./м2 и тъй-като тези тухли се зидат на два реда,което ще рече трислойна зидария в пространството между редовете се запълва с вата / 3.80 лв./м2/ или перлит за 5 лв/м2
Събираме:2.5+16+5=23.5 лв на квадрат за зидане с труд, материали и топлоизолация!Това е половината от парите дадени само за външна изолация,която след една петилетка трябва да подменим!За останалите до 40 лв.може да си направим замазки и от двете страни!Като допълнение-топлоизолацията е най-ефективна и дълговечна в средата на зида!

едвали ще го направиш но .......
Re: Топлоизолация
16-07-2010 - 21:05:14
avatar
Недей така - ще седя гладен с тия сметки.....

Чест и почитание
Re: Топлоизолация
17-07-2010 - 10:33:21
Вече го споменах по-горе,но ще го повторя пак за неразбралия!
Обикновената тухла четворка с размери 25 Х 25 Х 12,5см. се зида права ,на два реда с междина по средата!Тази междина може да бъде запълнена с изолация или просто да се остави с въдух.Това се нарича трислойна зидария.Няма нищо екзотично,нищо невероятно или странно, за да се прави коментар дали е възможно такова изпълнение.Защо този начин на зидане не е популярен и даже ,както се вижда е непознат за някой е съвсем друга тема за разговор?В един квадратен метър трислойна зидария с тухли четворки влиза същия брой тухли ,както и ако се зидат легнали!Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-07-17 11:29 от фло.
Re: Топлоизолация
17-07-2010 - 12:50:35
avatar
В гръцко строят само така,но с вата или ХПС посредата....
Но правят също и външна ТИ система.....?!?

Чест и почитание
Re: Топлоизолация
17-07-2010 - 13:48:28
Quote
gogol
В гръцко строят само така,но с вата или ХПС посредата....
Но правят също и външна ТИ система.....?!?
Гърците са богати разсипници и могат да си позволят допълнение против слънчево прегряване на стените! Това е и климатична особеност-горещините и гърците харчат най-много ток през лятото да се охлаждат! В България средногодишно броят на дните за отопление на сградите е 220,нормативно определен за отделните райони!При нас смисъл има изолацията да е в средата на зида и евентуално с едно вътрешно допълнение за много студените райони!
Re: Топлоизолация
17-07-2010 - 16:02:25
avatar
Как става закамяването на зидовете в случая и как бягаш от термомоста?

Чест и почитание
Re: Топлоизолация
17-07-2010 - 18:25:13
Quote
gogol
Как става закамяването на зидовете в случая и как бягаш от термомоста?

Няма закаманяване при четворките! Дори напротив! Четворките са елемент на самоносещия зид !Зида се изпълнява на отстояние 20 мм. от железобетонната конструкция-греди и колони !Това отстояние или фуга от 20 мм. се попълва чрез тъй-наречената мека връзка!Меката връзка е от строителна пяна или слаб варов разтвор!Ако е от пяна така се прекъсва и термомоста при ъгловите колони а при тези колони ,които не са ъглови а някъде по продължение на зида то при трислойната зидария с 5 см среден слой, с толкова отвътре остава разстояние от вътрешната повърхност на колоната до ръба на зида от вътрешната му страна и се попълва с термоизолационен материал-плосткост ХПС да речем,така ,че равнината на стената да бъде цяла!
Re: Топлоизолация
17-07-2010 - 19:25:15
avatar
Напомня ми паянта - няма ли опастност от саморазрушаване при земетръс?!
И как стават връзките със стените,липсва им "зъб",да разчитам само на пяна или варов ръзствор ще е ерес!!!

Чест и почитание
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход