Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Топлоизолация

Публикувано от hithiker 
Re: Топлоизолация
18-07-2010 - 20:49:40
Булхоумс, поискай Двоен Шопски Зид и няма да ти откажат.:]
Re: Топлоизолация
18-07-2010 - 21:12:01
Ами преди време питах тук за схема на зидане на еденички (за шайби) за да избегна шопския зид, но нищо конкретно не видях. Нищо чудно и мен така да ме иззидат... Артура беше печеняга, но не можа хич да удържи критиката.
Re: Топлоизолация
18-07-2010 - 21:20:23
Quote
bulhomes
Ами преди време питах тук за схема на зидане на еденички (за шайби) за да избегна шопския зид, но нищо конкретно не видях. Нищо чудно и мен така да ме иззидат... Артура беше печеняга, но не можа хич да удържи критиката.

Щото си мислеше,че критиката е за него а не за мангалите! Прие го лично, вместо да се замисли дали не го будалкат.
Re: Топлоизолация
18-07-2010 - 21:46:11
Quote
фло
*beer* bulhomes!

Много проста работа е трислойната зидария! Аз имам апартамент строен през 1982 г- по този начин,само дето са го оставили средния слой на въздух!Превръзката се прави нормално през 1,5 метра или по усмотрение на майстора в зависимост от дължината на зида! Преди да измислят теловете и разни джаджи да държат двата реда са използвали просто тухла,сложена напречно върху двата реда както е при мен.Двата реда се зидат едновременно и на удобна височина се пъха вата между редовете или се изсипва перлит или топчета стиропор.Ако предпочетената междина е 5 см например на 1 м2 ти отиват 50 л.перлит,което е 5 лв.или 50 л.стиропорени топчета,което струва 5,70лв. или един квадрат каменна вата за 3,80.Значи превръзката се прави на 1,5 метра приблизително и не на всеки ред а през няколко във височина. В един квадрат четворки влизат 32бр. и с нищо не се оскъпява трислойната зидария откъм материяли и труд.Като си търсиш майстори-зидари им прави кастинг да покажат нагледно как се прави трислойна зидария,и който не може му бий шута!Другия вариант е моя! Аз съм си наел 7-ми разряд зидаро-кофражист и с неговия опит и моите виждания и изисквания правим сериозен тандем! Остават общаците,но те не са от голяма важност стига да са чевръсти!Това, което съм написал за четворките ,не означава,че аз бих ги предпочел въобще пред тухлите от лек бетон! Тухлите от лек бетон-дървобетон,полистиренбетон,перлитобетон са по-доброто решение за комфорта на обитаване!

Е с последното ти изречение вече ще се съглася и ще допълня ,пропуснал си блокове от пенобетон ,предполагам най разпространените блокове за зидария от лек бетон . Той и самия материал е перфектен ,но никой не прави усилие да го популяризира в България.
Re: Топлоизолация
18-07-2010 - 21:56:16
В началото на 2008 коментирахме пенобетона. Не открихме кой знае какво за него, една севлиевска фабрика за пенобетон вече е склад за хранителни стоки...
Re: Топлоизолация
18-07-2010 - 21:59:35
Това изненадва ли те...Да седнеш да експериментираш с непознати строителни материали в началото на криза...Съвсем навреме да се преориентирали в бизнеса.
Re: Топлоизолация
18-07-2010 - 22:04:27
Началото на 2008 никой и не си и помисляше за криза
Re: Топлоизолация
18-07-2010 - 22:09:49
.пък и това им беше някакъв експеримент. Фирмата е Ера-Елит от Севлиево иначе казано тамошните мутри. И от преди основния им бизнес е с хранителни стоки и пакетиране. "Народен магазин" са техни (всъщност не знам колко са разпространени в страната).
Re: Топлоизолация
18-07-2010 - 22:10:57
поледния ми пост беше във връзка с преориентирането на фирмата с пенобетона де...
Re: Топлоизолация
18-07-2010 - 22:37:15
Не съм минавал от там наистина повече от две години.Това обяснява защо не им работи сайта.Няма да коментирам грешките на ръководството точно на тази фирма че имам в информация , само ще запитам риторично къде трябва да си учил че да са ти познати материалите в нашенски ВУЗ ли ? Къде е завършил човека които сигурно е познавал материалите защото през (обърнете внимание) 1923 г представил идеен проект и започнали прединвестиционното проучване за Емпайър Стейтс Билдинг.Долу-горе тогава независимо от този екип същото явно са направили и екипа на Крайслер Билдинг.Към тези момчета ,уверявам ви са се обръщали просто с г-н инженер , както и у нас ,между другото.
Отклоних се емоционално съжалявам ,за да опиша явлението тотално безхаберие ,ще добавя че никой не се интересува с какво е полезен пенобетона ,както не се интересува например, какво представлява YTONG - а ,какви са добрите му страни и дали има слабости.Вземете например едно блокче YTONG от отворен разбира се отдавна палет и го изтеглете - ако ви интересува ,ще ви дам фабричното тегло ,ако не изсушете го и си представете какво си купувате всъщност и какво би означавало после оплакването "мани го този итонг какво го хвалите на мен ми се спука стената на три места,тази зима - боклук"
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход