Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

С какво да зидам с тухла 4-ка или с ...

Публикувано от Ivo.NovDom 
Re: Иновативна изолация от пенополистирол бетон - води до значителни икономии.
12-08-2009 - 20:04:55
Абе Салвадоре, влагата трудно му влиза даже и при НАКИСВАНЕ, С ОЧИТЕ СИ ГО ВИЖДАМ, не го чета в нета!!! *xxx*
След 5 години когато стиропора се "разпадне" както твърдиш (предстои масов разпад на 5-годишни изолации в страната, тц тц тц тц брееей), бетона нали си запазва порьозната структура - всъщност тя е тази която прави топлоизолационните свойства. По мойта логика, тая тухла ще си запази изолационните качества докато нещо не РАЗЛОЖИ БЕТОНА. *book*
Виждал съм сграда със изгоряла под мазилката изолация. Видях и как пламък от горелка нагрява блокчето - не гори прасето. Салвадоре, моля те да ми обясниш защо е така!




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-12 20:13 от Ivo.NovDom.
Re: Изолация от пенополистирол бетон - води до значителни икономии.
12-08-2009 - 20:22:32
Ivo.NovDom Написал:
-------------------------------------------------------
Съчетава проветривост,....

Ivo.NovDom Написал:
-------------------------------------------------------
... влагата трудно му влиза даже и при
> НАКИСВАНЕ, С ОЧИТЕ СИ ГО ВИЖДАМ, не го чета в
> нета!!!

Супер - прозорци да слагаме ли, отдушници, вентилация или ... да пестим!?
Хайде първо да четем/инфомираме ... (2-ри път).

Апропо, визирам НЕ недостатъци на материала, а нескопосаната му реклама.





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-12 20:43 от Любо.
Re: Иновативна изолация от пенополистирол бетон - води до значителни икономии.
12-08-2009 - 21:06:10
Да...точно това ще стане с изолациите от стиропор.Краен експлоатационен срок някъде около 15 години.Нормално след 10 вече са за смяна.Когато преди около 25 години англичаните вкарват тоя материал масово в изолационнте работи,са мислели горе-долу като теб сега.Оказало се много просто.Стиропора е подходящ за изолация на основи.Ако стои на постоянна температура,ни вода пие,ни свойства губи.XPS-a обратно...не става за под земята,защото след 15 години 20% от него е вода.
Над земята-обратно.Стиропора не държи на температурни промени,докато екструдирания му клонинг е справя далеч по-добре.
Re: Иновативна изолация от пенополистирол бетон - води до значителни икономии.
12-08-2009 - 22:34:56
salvador Написал:
-------------------------------------------------------

>Стиропора е подходящ за изолация на
> основи.Ако стои на постоянна температура,ни вода
> пие,ни свойства губи. eye popping smiley
>XPS-a обратно...не става за
> под земята,защото след 15 години 20% от него е
> вода.
eye popping smiley
> Над земята-обратно.Стиропора не държи на
> температурни промени,докато екструдирания му
> клонинг е справя далеч по-добре.


Екструдиран пенополистирол
Преценен комплексно, това, безспорно, е най-добрият, но същевременно и най-скъпият топлоизолационен материал с коефициент на топлопреминаване 0,025 - 0,033 W⁄m.K. Механически той е многократно по-устойчив в сравнение със стиропора - якостта му на натиск е 0,25 N⁄mm2 или, иначе казано, при равномерно разпределен натиск издържа около 25 тона на m²!

Произвежда се от гранули полистирол по метода на екструдирането. В резултат на това има напълно затворена клетъчна структура, практически не поема влага и не я пропуска през себе си, не променя размерите си, не се рони и не е установено стареене на материала. Не се напада от гризачи и в него не се развиват микроорганизми. Тези му качества го правят незаменим при изолация на подови конструкции, когато армираната циментова замазка с дебелина около 40 mm (плаваща замазка) се полага направо върху изолационните плочи, при покривни конструкции, положени директно върху плочите, при изолация на топлинни мостове, когато по продължение на външните стени на кофража за трегери и колони се поставят листове пенополистирол. Той е добро решение и когато се налага вътрешна топлоизолация на сградата. Листовете спират преминаването на водните пари от сградата навън, а поради механическата здравина на материала е необходимо да се защитават механически, включително върху тях може директно да се полага мазилка, да се лепят плочки или даже да се облепват с плътен тапет.

Листовете пенополистирол са изключително подходящи и за подземна топлоизолация на основите на сградите. Те се лепят с разтопен битум, като при ниски подпочвени води може едновременно да изпълняват ролята и на хидроизолация.
ЦЪКНЕТЕ ЗА ДА ВИДИТЕ ЦЯЛАТА СТАТИЯ



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-12 22:41 от Ivo.NovDom.
Re: С какво да зидам с тухла 4-ка или с ...
13-08-2009 - 02:09:01
[www.geosyntheticsmagazine.com]

Линка е за тестове на основни изолации.
Опитвам се да намеря линка на едни англичани с 10-годишни тестове на фасадни такива...там беше обратното...XPS-a почти не се беше променил за периода,докато от стиропора нищо не беше останало...беше се напил с вода като змей.
Вярно...английския климат е малко кофти...ама с колко е чак толкова различен от нашия?

Подходът в оценката на качествата на тия изолации се преосмисля в световен мащаб.За това каменните вати дръпнаха с толкова само за няколко години.Просто предишния подход всичко да се основава на няакви частични лабораторни тестове...се оказа фундаментално погрешен.Не е обективно,когато става дума за по-дълги периоди.Това,че даден материал носи на стрес тестове,не значи,че ще понесе същото,ако му се действа постепенно 20 години.
Битумните керемиди и те са в тоя списък между другото.Оказа се,че градушките им нанасят много по-сериозни поражения в струтурата,от колкото се е мислело в началото.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-08-13 02:19 от salvador.
Re: С какво да зидам с тухла 4-ка или с ...
13-08-2009 - 10:07:22
Английския климат е доста по-влажен от нашия. Това за фасадните. Мен ми е странно как стиропора ще пие като змей, но да видим линка.
Сега за тоя линк дето си сложил - досега XPS-а беше единствената алтернатива за фундаменти, цокъл и т.н. За вата не може да става и дума в тоя случай. А сега тези твърдят че фибрана не става а трябвало да се слага стиропор???
Re: С какво да зидам с тухла 4-ка или с ...
13-08-2009 - 12:30:01
salvador Написал:
-------------------------------------------------------
>Стиропора е подходящ за изолация на
> основи. Ако стои на постоянна температура,ни вода
> пие,ни свойства губи.



salvador Написал:
-------------------------------------------------------
> Линка е за тестове на основни изолации.
>...от стиропора нищо не бешеостанало...
>беше се напил с вода като змей.

> Вярно...английския климат е малко кофти...ама с
> колко е чак толкова различен от нашия?

Салвадоре, високо ценя мнението ти, което във всеки пост е различно но моля ти се, кажи ми за последно! Стиропора пие ли вода ли не, кое да слагам в мазето и кое на стената, че майсторите чакат и още се чудиме? Трябва да плащам неустойки! *huh* :] *sos*
Re: С какво да зидам с тухла 4-ка или с ...
13-08-2009 - 13:49:54
Прочетох статията, вече и официалните сайтове заприличват на форумите - всеки с различно мнение и спорове до дупка.
Като става въпрос за мин. вата и във връзка с темата за подходящи материали за преградни стени (външните после ще ги обсъждаме) има няколко варианта:

1. Тухлена стена измазана или с хоросан или с турбозол, финна шпакловка двустранно. Минусите са отвсякъне, няма топлоизолация, няма шумоизолация, Не е пожарозащитна, а цената май е най висока.
За да стане такава че да изпълни изискванията - на зидарията трябва да се сложи мин. вата и отгоре гипсокартон, двустранно - еми тогава по-добре да се махне зидарията и да остане само гипсокартона с ватата, както всъщност го правят.
2. като гледам стена изпълнена на конструкция напълнена с вата и двоен гипсокартон в сравнение с вариант 1 е значително по-добро, двоен гипсокартон с положенавата отдолу, не кънти на кухо. Изцяло сухи процеси, няма зидане, мърляне със замазките. Колко върви полагането на двоен гипсокартон на метър, знае ли някой, всъщност по важно е колко излиза 1 кв.м. стена 12,5 см (профили, вата, гипсокартон, плътна шпакловка с ленти)
3. Итонг - заради хигроскопичността му, хората го избягват, пък и не е чак толкова добър топоизолатор, шума въобще не го спира...не бих го ползвал.
4. Блокчетата от пенополистирол дават също добра алтернатива - изглежда ми по малко трудоемко от гипсокартонена стена, може да се изпълни от неспециалисти, колкото са шпакловките при гипсокартона толкова са и при блокчетата, така че и този метод го приемам за сухо строителство. Цената за готова за боядисване двулицева стена от пенополистирол бетон (32 лв. на квадрат) май ще е по-евтиния вариант.
Смятам че само варианти 2 и 4 отговарят на изисквания за топло, шумо и пожаро изолираност.
Хайде някой гипсокартонаджия да се включи по темата.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-13 13:54 от Ivo.NovDom.
Re: С какво да зидам с тухла 4-ка или с ...
13-08-2009 - 14:18:08
А на туй чудо ако искам да ковна една етажерчица, ще издържи ли? И с какво - пирони, дюбели...? А нещо по-тежко - кухненски шкаф, например?
Re: С какво да зидам с тухла 4-ка или с ...
13-08-2009 - 14:34:25
Иво , навремето имаше един вестник - Куриер 5 , предполагам още съществува , а може и други такива да има . Позвъни на телефони там и ще разбереш цени на труд.
С темата какво целиш - от утре всички да зидат с пенополистиролбетон? Ако е така , мисля че много бъркаш , общо взето е нещо като да изпиеш всичкия алкохол и да ...... всичките жени . Захваналите се с това се утешават , че тябва да се опита.... :]
Другия вариант е да правиш някаква реклама , но доколкото те познавам от постовете - това не е така.

Пунди ти писа - излизат скъпо . На мен материала също ми харесва и мисля по въпроса за поевтиняване.

Пишеш за ред свойства включително и за пожарозащита при тухлената стена . Не я бутайте тази пожарозащита , пожароустойчивост и пожаро изолираност където падне и къде ли не. Спекулира се .
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход