Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива

Публикувано от BAT_GOIKO 
LKK
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
26-08-2009 - 16:19:17
Е, това на снимките е добре! *ok* Доколкото виждам е с водна риза и се каниш да топлиш повече от една стая. Струва ми се, че камината ти не е предвидена за захранване с външен въздух, което както сам знаеш е много полезно откъм пропушване при зареждане с гориво и включен абсорбатор на кухнята.
Моите майстори казват, че в такъв случай просто може да се подведе външен въздух в булото, близо до областта откъдето постъпва въздуха за горене.

Исках да вметна, че камината затворен тип не е особенно капризна откъм тягата на комина, а горенето на дърва отделя доста по-малко сажди и всякаква съпътстваща гадост по сравнение с въглища и нафта. Пинизът е дървата да са СУХИ /остатъчна влага под 20%/. Тогава горенето е толкова добро, че почти не остава пепел и сажди. Еле пък, ако камерата има система за каталитично доизгаряне в горната си част. :]



Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
27-08-2009 - 13:15:29
LKK Написал:
-------------------------------------------------------
Доколкото виждам е
> с водна риза и се каниш да топлиш повече от една
> стая.

С това каминче - 20 квт, успешно отоплявам 270 кв.м. на тавана няма и петно от сажди след първия отоплителен сезон. (похарчих 15 м3 дърва, поддържах температура в къщата между 19 и 21 градуса) Правилна отоплителна си-ма с правилно полагане на топлоизолации дава такъв ефект. Имам 40 квт газово котле но газта още не е стигнала до нас.

ЛКК, с извинения към бат Бойко, дето изместваме темата.
Печката дето ползвам, има каталитично доизгаряне - засмуква въздуха отзад, контролира се с много хитра лостова система - камерата е на камини ДЯВАЧ, с чугунено огнище - по-добра е от разни френски и вносни модели, доста гледах преди да направя избор.
Ако абсорбатора изкара въздух от помещението, през компенсиращата тръба пресния въздух постъпва в обема на въздушната риза около камината и първо се загрява и после попада в помещението - просто, хитро и ефективно. Въздуха нужен за горенето, също се компенсира от тръбата по-най прекия път - въпрос на решение. За да може изгорелите газове да отдадат част от топлината си комина започва от горния етаж, а в хола от камината до тавана е гъвкава връзка за по добро топлоотдаване - работи перфектно.
winking smiley *beer*

ЛКК, ти имаш друго решение - с какъв комин си? ако работи безпроблемно и е по-евтин от това което аз писах - сподели! Ще интересно...но май е по-добре да направим отделна тема за камините, как се изпълняват, какви решения има и т.н. *beer*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-27 13:21 от Ivo.NovDom.
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
27-08-2009 - 18:09:19
Здравейте Иво и LKK,

не се притеснявайте че допълвате темата с допълнителна информация. Чета я всеки ден с интерес при мен предстой същото упражнение с камина и печка така че има какво да науча допълнително. За момента мога само да кажа че съм предвидил да се постави тръба която да захранва камината и котела с въздух от вън на къщата така че да не се изсмуква въздуха в стаята. Останалото е въображение. Виждам че Иво е поставил затворена камина която е с по високо КПД от отворената но си мислих дали има такива които са по гъфкави и можеш да ги експлоатираш и като отворени камини (тип оджак мернах в някоя друга тема).

Поздрави
BAT_GOIKO
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
27-08-2009 - 18:27:13
Има, има такива стъклото им се вдига нагоре и се крие под облицовката, но зависи какво търсиш - ефектност или ефективност - при камините имаш или едното или другото.
Както казах по-горе, докато се кефиш на огъня, може да отопляваш още 150 кв.м. помещения - иначе просто се кефиш на открития огън а калориите просто изфирясват през комина.
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
27-08-2009 - 18:39:05
BAT_GOIKO Написал:
-------------------------------------------------------
> Здравейте Иво и LKK,
>
> не се притеснявайте че допълвате темата с
> допълнителна информация. Чета я всеки ден с
> интерес при мен предстой същото упражнение с
> камина и печка така че има какво да науча
> допълнително. За момента мога само да кажа че съм
> предвидил да се постави тръба която да захранва
> камината и котела с въздух от вън на къщата

Ако ще правиш суха камина - изгорелите газове нагоре по комина са много горещи и ще нагряват силно цялото коминно тяло - оправи си грешката овреме. Истински комин ще ти струва около 1500 лева - пращат ти го на пале и си го монтираш сам. - на теб ти трябва двоен, на тръба се закача само по един уред. Камината после си слагай каквато ти е кеф - ще имаш време за избиране бол.
winking smiley smoking smiley
Може и да пробваш да го облицоваш с вата и отгоре ГК, ама доколко ще е ефективно - след време ще се разбере- *huh*
LKK
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
27-08-2009 - 19:17:25
БАТ Гойко, Иво, хайде дискусията за комините, камините и останалите к... да я пренесем в новата тема, защото се раздвоявам.
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
27-08-2009 - 19:28:33
Ехееее, ние можем да "предем и на два стана" :] :]
LKK
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
27-08-2009 - 20:12:15
Абе и ние можем, ама една и съща плетка два пъти не ни допада на манталитета.
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
28-08-2009 - 15:33:42
Бат Гойко ето линк за комините:


Брошура

Цени

Сайт

Дават консултации и предписват какви елементи ще ти трябват. Преди консултацията с коминджиите на ШИИДЕЛ, трябва да знаеш сеченията на комините - за камината и за котела. (това ще научиш от каминджията, а не от строителя и зидарите) *write* *drunk* *bow*
LKK
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
30-08-2009 - 19:04:45
Коминните системи Shieide са образец за това как трябва да бъде изпълнен комина. Всичко останало е в по-голяма или по-малка степен приближение до този образец. Доколкото видях от сайта коминна система с височина 7 метра и диаметър 200 мм би струвала 1212 лв, като материали. Монтажът би могло да стане и по метода "Направи си сам" съдейки по инструкцията.
Смятам, че такъв тип коминна система е от най-доброто на пазара. Всичко останало е въпрос на сметки и манталитет на инвеститора.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход