Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива

Публикувано от BAT_GOIKO 
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
11-08-2009 - 12:16:37
До Иво.Нов Дом
Може ли да отбележа само, че човек, който дав съвети на други хора, не е лошо малко да се поинтересува преди това. За да не бъда голословен ще кажа само, че Брамак не са глинени керемиди, а бетонови. Останалото за допълнителното им покритие няма да го коментирам. Също и остананалите неща по отношение на изолациите.
А, само един въпрос: тая къща издържа ли на ядрен взрив? Че като гледам колко арматура и бетон се слага smiling smiley))))) :]
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
11-08-2009 - 14:00:01
Кафе, за керемидите - ОК съгласен съм, от бетон са! И бат Бойко ми го каза.
Само че нека да се разберем: виждам, че има хора които четат какво пиша и веднага ръчват в нета да видят дали не съм сбъркал.
Когато за първи път поръчвах керемиди, точно комшията с гръцките керемиди ми даде съвета: "Не си слагай ог гръцките тухли, като моите, защото всяка пролет сменям по 20-50 броя. Брат ми си напрваи покрива с Брамак и до момента никакъв проблем" Послушах го и не съжалявам.
Момчета, на опита си който имам мога да ви кажа (вече пета година 2 покрива) и моя и другия нямат една спукана керемида. За тези австрииските не мога да коментирам - нямам практически опит (нали това се очаква тук, а не четене на статии в нета и после спорене в темата). Дано да имат достатъчно аксесоари за гръмоотводи, основи за слънчеви колектори и разни там други, защото и това е важно!!!

Кафе, очаквах т`ва за арматурата, с набито око си - да има грешка с 2 тона желязо в повече. (2200 лева) В проекта беше сметнато грешно, още като го поръчвах -тонажа ме усъмни, и после когато отидох на обекта ... вече го бяха навързали...

Любо, за дървото - имах предвид най-добрия естествен изолатор...Дадох съвет на Гойко да не изолира и дървената греда, защото самото дърво е изолатор. Ще сбърка ако не изолира останалите отвън 30 см. от плочата.








Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-11 14:24 от Ivo.NovDom.
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
11-08-2009 - 14:11:12
А, Бойко, качвам една схемичка, за да видиш каква грешка се очертава на покрива ти.


Майсторите предполагам вече са заложили "мустаци" от арматура за да вържат майките на 30-ина см. от края на плочата ти, като отчета наклона който си предвидил, челата на ребрата ще щръкнат над плочата и тогава 12-13 см чело на гредите плюс поне 18 см дебелина на плочата прави мин. 30 см чело...представи си го как изглежда. Може да си излекуваш покрива, ако изпълниш Вариант 2. Премести майките навътре, после подрязваш хоризонтално крайщата на ребрата докато легнат на майките. Резултата ще е финно чело, може и без челна дъска даже. Но тогава задължително сложи решетка против птици или някяква мрежа, за по евтино. winking smiley
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
11-08-2009 - 15:56:49
Cafe Написал:
-------------------------------------------------------
> До Иво.Нов Дом
>Останалото за допълнителното им покритие
> няма да го коментирам. Също и остананалите неща по
> отношение на изолациите.

Кафе, брамак слагат покритие, та мисля беше двойно... моля, направи коментара си за изолациите! Сподели къде бъркам, кажи ти как си го направил и какъв е резултата от твоя начин. *smiley_ahh*
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
11-08-2009 - 16:00:30
намерих една снимка на двойна скара на покрив - ето как изглежда:



гледам дъсчиците зеленеят, импрегнирани са явно, от импрегнатора на БУЛЛЕС дървото розовее. По спомен Материала се оскъпява с 50 лв. на кубик.
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
11-08-2009 - 16:13:31
Здравей Иво,

прав си че са на 30 - 40 сантиметра мустаците (даже и гредите са навързали). Има една малка подробност която не съм я съобщил и тя е че повиших наклона на покрива за да мога да се движа по спокойно поне в центъра на подпокривното пространство и височината на билото скочи с около 60 - 70 см (във визата ми е до 10,4 м така че има накъде). Съвета ти практичен и съм съгласен с теб, даже на сутришната оперативка с майсторите точно тази тема наблегнахме. Днес слагат първите ребра и ще се види (канапите бяха опънати но не погледнах точно как ще легне. Подрязване според мен ще има въпроса е колко така че стабилно да легнат ребрата.

Друга идея получих която на теб няма да ти хареса но да споделя. Да изолирам с Фибран там където основно ще се ходи (т.е. един правоъгалник на подпокривното където височината е поне 1,8 м) а останалото коло него до майките със стериопор (накрая 30'те см разбира се вата). Отгоре замазка и върху двете. Нали знаеш сиромах човек жив дявол.

Вчера ме изненадаха с цена от 180,00 с ДДС на кубик за фибран от Русе и 175,00 с ДДС за нещо гръцко и кафяво ако се нелъжа. Доставка в рамките на гр. Пловдив (оферта на борса за стройтелни материали от Пловдив). Тази седмица го купувам та се замислям ако някой скочи с интересна оферта дали да не купя и за приземния етаж за пода (там е планиван фибран за топло изолация навсякъде нали под плочата си нямае нищо само пръст и камъни (разбира се тръмбовани с една много интересна играчка където прави едни големи охлюви smiling smiley )

Как е пазара към момента според Вас има ли по добри оферти. (Баумах например)

Поздрави
BAT_GOIKO
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
11-08-2009 - 16:36:16
В момента Бат Гойко не строя, така че не зная. А баумакс, признавам си за първи път го чувам. За малък обект като къща, все тая откъде ще пазаруваш - лев два не са от значение. То където е трябвало да те ударят в цените вече е минало - по-редичък Бетон с по някой кубик по малко и арматура с повечко килограми от истинските...
Фибрана (не взимай изолация със съмнителен произход - и то за 10 лв. на кубик надолу...), хммм да доста по-скъп е от стиропора, но и по-добър топлоизолатор, фибрана е ... близо два-пъти по-добър от стиропора (очаквам да ме поправят след справка в нета). Ватата е хигроскопична, тя пък за какво? При положение че на покрива ще ходиш 1 път на три години не се притеснявай за замазката отгоре - нищо няма да му стане - замазката с хоросан отгоре е напълно излишна.
Виж, няма по неприятно нещо лятото като си легнеш и отгоре да те лъха една горещинка...икономисай от цената на плочките ама си нашляпай изолация отгоре колкото може повече!!!
...абе като се замисля...ако усетиш че ти малее изолацията и после може да си добавяш на по-късен етап



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-11 16:41 от Ivo.NovDom.
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
11-08-2009 - 17:02:20
avatar
eye popping smiley eye popping smiley eye popping smiley eye popping smiley eye popping smiley *black eye* :-[ :g:

Чест и почитание
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
11-08-2009 - 19:48:52
Ivo.NovDom Написал:
-------------------------------------------------------
> Фибрана (не взимай изолация със съмнителен
> произход - и то за 10 лв. на кубик надолу...),
> хммм да доста по-скъп е от стиропора, но и
> по-добър топлоизолатор, фибрана е ... близо
> два-пъти по-добър от стиропора (очаквам да ме
> поправят след справка в нета). Ватата е
> хигроскопична, тя пък за какво?

Няма значение къде се чете - днес е полезно да се чете внимателно и да се отсява кое е писано "наизуст", рекламно или от незнание.
С горното НЕ СЪМ съгласен!
Най-вече с Фибрана в подпокривното - няма съществени предимства в ТИ свойствата (х2!!??) спрямо цената. Отдавна "брадясала" дискусия.
Отделно възможните влажностни проблеми, които все още не се разбират.

За коректност - не е невъзможно да се положи ВЪНШНО Фибран, НО след съответните сметки (при по-малки дебелини). Тук, обаче, се съгласяваме за по-големи при възможност.

Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
12-08-2009 - 11:19:33
Любо, да, знаех, че бъркам и написах наизуст за фибрана, след справката ми в нета, виждам, че фибрана e с малко по-добър от стиропора - да речем 4см. фибран = 5 см стиропор. Но фибрана практически не поема вода - затова се слага в мазета, цокли външно, в подземната част и вътрешни помещения...
Общо взето по-горе написах, че ако се спазва най-простото правило върху тухли стиропор, върху бетон - фибран (XPS) човек няма да сбърка. Челата на плочите и въобще бетона са термомостове затова където може, залагах в бетона фибран още при отливането на бетона. Лично аз така съм постъпил, фибран в земята и по бетона, а върху тухлите стиропор, ето снимки:




Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход