Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива

Публикувано от BAT_GOIKO 
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
31-07-2009 - 20:32:07
StefanB Написал:
-------------------------------------------------------
> аБУ, това с парченцата не съм бил аз. Коваха ги
> направо, по сайта на Брамак четох, че нямало
> проблем и не течало. Вярно е, ама не съвсем, може
> би е така ако след заковаването се сложи
> керемидата и повече не се пипа, това е идеалния
> вариант. Но, при мен се наложи да се ходи неведъж
> отгоре им - шапките на комините бяха недовършени,
> частично каменна облицовка се слага допънително на
> фасадата и се прехвърляха част от керемидите -
> открива се, работят (ходят) закрива, явно са
> чукнали или пукнали и после пролетта в тази зона
> имаше няколко цъфнали, на частта, където не е
> пипано са в добро здраве, няма никакви
> поражения...


Кажи с две думи от Брамак доволен ли си / че съм се насочил към тях модел Атика /

*drunk* *beer*
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
03-08-2009 - 13:11:12
Да, с две думи, доволен съм.

Ако бяха спазили напълно технологията при полагането - имам предвид да бях сложил и крайните, покриваще челата а не с челни дъски, щото майстора го домързя да смята, щях да съм още по-доволен.
Влез на сайта им, има телефона на завода им, звънни, говори, ще ти пратят човек от офиса им в София. ще ти направи план на покрива, схема на покриване, елементи, начин, ще си поръчаш и платиш керемидите на посочен от тях представител тук и ще ти ги докарат директно с камиона от завода, не да си говориш със склададжии специалисти и разбирачи и да се набутваш със 100 лв транспорт, отделно да ги поломят половината и да плащаш депозити 10 кинта на пале - тарикатчетата са измислили всичко...
Ако си се спрял на тях това е пътят. Ако минеш на Беткерс примерно - проучи къде се правят и действай аналогично, склададжиите тук ги забравяш просто...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-03 13:12 от StefanB.
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
09-08-2009 - 12:49:57
Бате Гойко, пускам и аз един глас за БРАМАК - два покрива съм правил с брамак екстра са. Комшията ми е с гръцки керемиди, всяка пролет сменя по 10-20 (пукат се от замръзването на влагата в тях).
И ти си с бетонна плоча - щом ще я изолираш, вата не ти трябва. Налепи изолацията на бетонната плоча още преди да си направил обшивката за да не се чанчат работниците в затворено помещение. И преди ти давах съвет - сложи си 8 см. Фибран имат плочи за покриви - идват към 20 лв. на метър2.
Заради бетонната плоча ти е ясно че "циглите" са ти за декорация, така че не се вталясвай с воалита - и да прокапе някъде, практически няма и да разбереш, гарантирам ти с БРАМАК проблем няма да имаш.
Послушай съвета на СТЕФАН и изпълни системата на брамак според техните предписания за челата, иначе ще ти грознее. Сложи си водещи летви под капаците на билото и столиците, и да не ти ги замажат с хоросан - брамак си имат лента!
За да се вентилира покрива, керемидите се редят на двойна скара...в брамак ще ти обяснят. Понеже ще ковеш кофражни дъски на покрива, двойната скара ще ти помогне да изпънеш равнините (дъските са с различна дебелина и трябва да внимаваш за да не си покривиш покрива!!!)



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-09 13:00 от Ivo.NovDom.
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
09-08-2009 - 13:10:15
Друго важно нещо е да инпрегнираш дървения материал против дървояди и гъгрици!!! Най добре е да ползваш дървен материал топен във вани - в София го правят Булес и Нортоп. След като ще ползваш остатъците от кофражите - купи си от БУЛЛЕС инпрегнатор концентрат в туби. Правиш си разтвора и с машинка като лозопръскачка започваш да третираш. Може и преди монтажа, може и при накован покрив.
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
09-08-2009 - 14:49:28
Мдаа...един хубав ден ще вдигнете ръце от тая дървесина и ще започнете да правите покривната конструкция от стоманени профили...ама да видим кога ще е... *yes*
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
09-08-2009 - 15:24:51
salvador, за да се инпрегнира покрива ще му трябват 20 литра - 100ина лева и 1 час пръскане, не е толкова страшно.
Металния покрив е възможно решение, да, не го ядат буби, но ръждясва ако говориш за щампованите плоскости по складовете на околовръстното. И металните плоскости се монтират върху дървено скеле. Като вали - дрънка и то яко...Пък и е неестетичен.
Металните покриви с материали като на СИТИ ЦЕНТЪРА в София е нова технология, все по често го ползват в новите сгради, попадам и на нови къщи с такива покриви - технологични са (излизат по евтино от класическия с керемиди) и дават ултрамодерна визия...въпрос на цялостно решени е!

Освен да върши работа покрива се прави и от естетически изисквания, за красота. Ако се очаква традиционното в изгледа - керемидите са решението.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-08-09 15:29 от Ivo.NovDom.
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
09-08-2009 - 15:57:17

примерче за покрив с метална обшивка - изглежда много добре.
Не приемам другия тип, металните, които имитират керемидите. Ако ще е керемиден да си е от керемиди. *beer*
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
09-08-2009 - 16:13:58
Това на снимките го имах предвид 10-ина поста по-рано.Сега ставаше дума за друго.


[wb9.itrademarket.com]

Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
09-08-2009 - 18:34:09
Един въпрос за изолацията на покрива: като се налепи този стиропор / фибран върху плочата ще може ли да се ходи (стъпва) в/у него или се прави допълниетла обшивка?

Поздрав,
Re: Какви Керемиди ? Каква изолация под покрива? Време е за Покрива
09-08-2009 - 19:39:47
Здравейте на всички,

благодаря за предложенията. За момента съм се насочл към тухли ТОНДАХ Венеман (Македония). С Брамак даже офертата е към момента по ефтина. Натежава фактора че Тондах е керамика. Иво предлага много ефективни предложения като например импрегнирането за гадините по дървесината - ще го направя задължително. Колкото до челата надявах се там да се монтира улука и той да поеме по голямата част от челото. Ще бъде измазано челото предварително но ще го видя пак и ще помисля за да не погрознее. Битум няма да има а фолио паропропускливо. Плочата - Над топлоизолацията ще има замазка поне 2,5 см с армировка и поне може да се ходи (това за GETO smiling smiley )

поздрави
BAT_GOIKO
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход