Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Вътрешна изолация

Публикувано от Ivich 
Re: Вътрешна изолация
13-08-2008 - 10:02:14
то не бяха градуси то не бяха проценти то не бяха глупости ... и теории от книжки... сигурен съм че тези дето са писали книжките ви изобщо не са го прилагали на практика... и не са се сблъсквали с истински мухъл.. влага теч... и тнт.. smiling smiley

наблягаите на практиката не на теоретични книжки пълни с милиони цифри и глупости.
Re: Вътрешна изолация
13-08-2008 - 12:04:25
kalinski, не наричай нещата, които не разбираш "глупости" и не бъди толкова сигурен, че не познавам какво е това конденз, мухал, теч и т.н. Проблемите, които поне аз решавам на практика си имат своето логично и теоретично обяснение и повярвай то е всепризнато в цяла Европа. Просто нещата са по-дълбоко отколкото някои биха искали да са.
Re: Вътрешна изолация
13-08-2008 - 13:33:45
че кои ти е казал точно на тебе пък че не разбираш от мухъл и тнт.? Да съм те назовал или нещо подобно ? А ако не разбирах то в момента щях да седя без обекти... smiling smiley а истината е че сме претрупани дори отказах един обект на гогол поради тази причина.
Кво се засягаш не знам... нито съм говорил точно на теб нито нищо.
И не ми говори за всепризнатото у цяла Европа - НИЕ СМЕ МНОГО ДАЛЕЧ ОТ НЕЯ smiling smiley
Прекалено много наблягате на проценти цифри сметки и хартия... smiling smiley да не би всичките тея цифри да ги обясняваш на клиентите си ? smiling smiley кихат ти пари и деистваш... smiling smiley

се едно аз както наи често работя с хпс и епс... да седна да им обяснявам всичките цифри за продукта... smiling smiley едно че няма смисъл друго че тях не ги интересува това.. а само едно - да им спре мухала влагата или теча.. или квот е в случая.
А ти щом се обиждаш... то значи е вярна приказката за гузен негонен бяга... smiling smiley предвид че изобщо не съм те споменавал smiling smiley ти сам каза в предния си пост че почнаха много глупости да се пишат у темата smiling smiley е просто реших и аз да го кажа а сега се правиш на обиден и ми казваш едва ли не ти пък кво разбираш... smiling smiley обичам когато някои се пръкне и каже абе вие пък кво разбирате... smiling smiley ми ок не разбирам smiling smiley щом си казал тъи ще е сигурно smiling smiley



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-08-13 13:38 от kalinski.
Re: Вътрешна изолация
13-08-2008 - 21:16:28
Калински,
Имам предложение - да разпечаташ горното и още в началото на преговорите за обект, да го покажеш на клиента. Ако продължи да разговаря с теб - искай му двойно - ще мине. Ако си смени погледа - бягай надалеч - може и да те бият.
Акъла не се мери в м2 положена изолация. Нито в пари. Просто са обратно пропорционални, ако ме разбираш.
Ако не си усетил, дискусията е точно как да се предпазим от "твоята гилдия", а има и поговорка: Където си мерят х..., ни си подавай г...!
Извинявам се за тона, ама с формула по-трудно ще се разберем, явно.
Re: Вътрешна изолация
13-08-2008 - 23:06:05
Надявам се че не съм аз този който предизвика "пожара". Просто от всички агрегатни състояния на водата се забутах в гъста мъгла.
Re: Вътрешна изолация
14-08-2008 - 00:11:52
Любо доста се отклони от темата ми се струваsmiling smiley

Как да ви обясня че клиента 5 го боли патката за тоновете мастило изписани на хартииките от европеиските професори ? smiling smiley
Клиента го интересува единствено това да няма мухъл теч и тнт... smiling smiley Не му пука за цифри проценти и тнтsmiling smiley интересува го само ефекта за които си плаща съответно smiling smiley
До сега не ми се е налагало да им показвам тези книжки тъи като винаги остават доволни (ако ще и като реклама да прозвучи ) В краина сметка така излизат и новите обекти - като си коректен с тях и като си вършиш работата така сякаш го правиш за себе си.

Ако не сте съгласни с това то повече няма какво да коментираме въпроса smiling smiley
Вие също работите с клиенти предполагам и би трябвало да ме разбирате прекрасно.

Живи и здрави smiling smiley
Re: Вътрешна изолация
14-08-2008 - 08:57:22
Да, има клиенти всякакви също като хората. Такива които гледат да отбият номера по възможно най-евтиния начи и такива, които се интересуват от най-малките подробности. АЗ работя с вторите и те са не малко и все повече се увеличават. Как бихте се почуствали, ако ви кажа, че съм ви направил къщата с възможно най-евтините материали и икономични технологии???
Re: Вътрешна изолация
14-08-2008 - 15:53:06
чакаи сега ето пак се откланяш от темата smiling smiley
Естествено че никои няма се почувства добре ако разбере че маистора му прави икономии с материалите smiling smiley
при нас лично няма такива работи тъи като държим клиента да е доволен като по този начин си осигуряваме работа и за напред. Ако претупвахме отдавна да сме затънали smiling smiley
А че има и такива дето търсят евтиното... има даsmiling smiley всякакви сме попадали.. smiling smiley
има някои пък дето си мислят че като си купят сами материалите им излиза по евтино.. а се забиват на някои глупав магазин и така яко ги бръснат че ... smiling smiley
Малко са тези които знаят от каде да пазарят.. да не говорим че повечето не знаят кво да купят... нито какви дюбели нито лепила.. нито мрежа и тнт... smiling smiley ко да ти обяснявам ти също работиш в подобна сфера и са ти ясни нещата smiling smiley има тарикати има идиоти има и кадърни... smiling smiley на такива се делят клиентите.. winking smiley
Re: Вътрешна изолация
17-08-2008 - 17:59:07
Любо, мисля че тази тема е добре да върви ръка за ръка с новата която отваряш за парциалните налягания...Тука можеме и ние да споделяме по нещо, понеже в другата едва ли ще имаме възможност. Ако не се лъжа основния въпрос който разглеждаш е какво ще се получи в една стена ако имаш предстена обшивка от вата? Ако нещо не съм разбрал поправи ме. От това което прочетох из Гугъл-а разбирам, че с цената на всичко трябва да се спре проникването на топлия въздух носещ влага със себе си, към ватата. Това по всяка вероятност е още по задължително ако фасадата не е тип проветрена. Ясно е защо.
Re: Вътрешна изолация
17-08-2008 - 18:32:54
Don Balon Написал:
-------------------------------------------------------
> Любо, мисля че тази тема е добре да върви ръка за
> ръка с новата която отваряш за парциалните
> налягания...Тука можеме и ние да споделяме по
> нещо, понеже в другата едва ли ще имаме
> възможност.

Еми, де да знам - стори ми се по-фундаментална, а тук човека питаше конкретно, пък ние задълбахме, както често става.
Защо да не коментирате - който иска, моля. Вярно трябва ми още малко време и евентуално някакви проверки, след което ще ви дам всичко необходимо - всеки да си проверява сам твърденията.
С по-горното ти мнение съм съгласен - вече не само заради Гугъл. Там, особено по форумите могат да се видят "най-разнообразни" мнения.
А въпросните примери, днес ги взех само за упражнение. Въпреки че авторът на темата го искаше така - те не са от най-типичните - двойна изолация!? Иначе са "красивички".

Това "с цената на всичко трябва да се спре проникването на топлия въздух носещ влага със себе си, към ватата" е вярно, но в моите упражнения става дума за друго. Навлизащият и преминаващ през ватата въздух може да направи доста бели, но това може да се реши с изрядно фугиране и уплътняване на гипскарт. към конструкцията.
Моите "упражнения" са за друго - дифузното преминаване на влагата - то може да стане през "порите" на материалите и без преминаване на въздух. Двигателят са въпросните разлики в налягането на водн. пари. Дали ще има конденз или не, зависи от числата в методиката. Ако излиза опасност, тя се решава с паропреграда или смяна на конструкцията.
Виж тук, както и асдф123 говори, не е задължително да е найлон. В някои случаи тази роля може да изиграе 2-3 ръце "недишащ" латекс - днешните ми сметки ми дават по-голяма увереност, че това може да сработи. Много зависи, обаче, как са отвън нещата. Почти нямам данни за бои и мазилки за да ги заложа в сметка.
Апропо, ти защо не "гепиш" някой етикет от фолията, които слагат отвън и отвътре при вас, както и на др. матер. за онова "стако".
Или поне данни за µ и дебелина. Може да не са съвсем пароплътни (вътрешните). За външните е ясно - трабва да пропускат пари, но не и въздух, и вода.
При време, ще сложа един полиетилен в картинката с вата - сигурно ще изчезне кондензната област, а и ще бъде вероятно доста нагледно за вникване в механизма.
Поздрави,


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход