Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Съвет на седмицата

Публикувано от Анонимен потребител 
Re: Много точно казано!
12-07-2007 - 12:32:47
Тогава вместо Тинки някой продавач ще буйства за същото. "Защо сте наводнили пазара с обяви купувам апаратамент до 60000 евро , а като се обадя се оказва, че е посредникsmiling smiley"
Re: Съвет на седмицата
12-07-2007 - 12:50:23
Йоан,
8 от 1535 наистина е много малко.Въпроса е колко от тези 1535 обяви са истински?Аз мисля че 80-90% са неактуални.Имам впредвид-продадени,несъществуващи и пуснати за зарибяване,един имот пуснат от много агенции и тн.Така че като се махнат неактуалните,да кажем 8 от 153 не е толкова малко!А аз вярвам че дори от тези 153 поне половината са били от частни лица в началото,но са им се обадили агенции дето са им обещали че имат готов купувач за имота им или са обещали да го продадат на по висока цена.Просто са зарибили продавачите или както там му се казва.
Друг момент е че много продавачи или купувачи все още си мислят че ползването на агенция им дава някаква сигурност или предимство-което както знаем е просто заблуда.
В България все още е относително малък % на хората ползващи интернет и притежаващи дигитален фотоапарат,но това се променя всеки ден.Тинки по горе казва какво ще се случва за в бъдеще!
А и последно,но не последно по важност-търсенето няма винаги да е по голямо от предлагането!
Та накрая мисля си(мое лично мнение),че които се вслуша в думите на Тинки ще оцелее,които си кара както досега-едва ли!!!
Re: Съвет на седмицата
12-07-2007 - 13:33:46
de da znam,

Ама прав си за обявите, много добре ми е известно, че уж има много предлагане, пък като се разровиш да търсиш, съвсем друго излиза. И за зарибяването е така. И все пак само 8 обяви дори и от 153 ми се вижда малко.

Изброените от теб причини за това са логични. В много от случаите продавачи са възрастни хора, никога не продавали или купували в новите условия, и затова се страхуват от измами и търсят услугата на брокера. Няма лошо.

И за бъдещото развитие съм съгласна. Е, всеки си прави сам сметката. Включително и брокерите smiling smiley
Анонимен потребител
Re: Съвет на седмицата
12-07-2007 - 13:50:41
Joan, тука не става въпрос за това дали да се ползва брокер, адвокат или нотариус и т.н. Тука става въпрос за това за какво ще се ползва точно.

Това, че човек си е пуснал сам обява не означава, че ще си върти сделката сам. Като се намери купувач ще прибегне до услугите на компетентни лица. Моята идея е че номера - "аз продавам информация" вече няма да минава. На брокерите ще им се наложи да продават "услуги".
Re: Съвет на седмицата
12-07-2007 - 15:09:22
Ок, де Тинки smiling smiley

За момента положението виждаш какво е. За в бъдеще, като се обърне пазарът, вероятно ще се промени. Всички тук пишем и обменяме мнения с цел взаимопомощ. Включително и с брокерите, който са част от пазара така, както продвачите и купувачите. Пък ако те не приемат нашите (моите, твоите....) мнения, ок. Тяхна си работа. Така или иначе, на пазара на НИ основните играчи са продавач и купувач, посредникът/посредниците са винаги второстепенни, защото и без тях може да стане сделка . И при сътресения на пазара те са първите, според мен, които ще бъдат засегнати или отхвърлени. Но щом си мислят, че си знаят всичко и от чужди мнения нужда нямат - добре, нека бъде така smiling smiley
Re: Съвет на седмицата
12-07-2007 - 15:34:32
Посредникът печели и при двата случая. ЗА посредникът е важно пазарът да е динамичен, и да има сделки.
Посредникът губи при пазар при който всички участници са на едно мнение. Тогава вече посредникът ще бъде принуден да се превърне в консултант.
Re: Съвет на седмицата
12-07-2007 - 17:31:37
avatar
имам желание да се включа в дискусиите днес, но имам толкова много работа, че съм пощръклялsmiling smiley)) не се шегувам...ако някой иска да каже, че няма сделки и няма купувачи в момента на пазара аз лично искам да ви кажа, че това е гоооооооооляма грешкаsmiling smiley
сори за офтопика spinning smiley sticking its tongue out

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: да разчитате, така както на...
12-07-2007 - 17:34:21
avatar
зависи от брокера май Аsmiling smiley?
искам да ти кажа, че един висококвалифициран зъболекар за малко не уби един мой роднина поради негова грешка - по-страшно е когато лекарят сбърка - можеш да не доживееш да коментираш ситуацията...
докато брокера ако е некъдърен можеш винаги да го смениш или най-малкото ако е късно можеш да поправиш грешката и...ще оживееш
не го казвам в защита на некъдърните брокери, а за размисъл към грешките на хората в бели престилки - те убиват в буквалния смисъл
чао за днес приятели winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Анонимен потребител
Re: да разчитате, така както на...
12-07-2007 - 17:38:41
Само че лекаря носи наказателна отговорност и може да го осъдиш за тази му грешка, а брокера каква отговорност носи?
Анонимен потребител
Re: Съвет на седмицата
12-07-2007 - 17:42:11
кои и къде е казал, че няма купувачи в момента?

Joan искаше да каже че АНИ ще трябва да си променят поведението при евентуално обръщане на пазара.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход