Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Една сутрин от живота

Публикувано от tihia 
Re: Една сутрин от живота
17-05-2010 - 00:19:45
Quote
nadia_h
....Искам незабавно да премахнете моето стихотворение от тук. Никой няма право да го публикува, без мое съгласие!!! Това е кражба!
Незабавно искам да премахнете моето стихотворение от тук.

smiling smiley Като за начало стореното не е кражба! Благодаря, грамотна съм!
....................................................................................................................................
А за край - молбата ви е удовлетворена.
И след като творбата ви е за ограничен кръг читатели, бихте ли била и вие така добра да заличите собствената си публикация. smiling smiley
Re: Една сутрин от живота
17-05-2010 - 00:49:11
Кражба е, защото творбата е публикувана в стихосбирка. Творбата е за неограничен брой читатели, но е предвидена да бъде публикувана на определени от мен места.

Не е зле да прочетете Закон за авторското право и сродните му права, за да разберете как се доказва авторство на интелектуална собственост. Дори творбата да не беше публикувана в стихосбирка, според закона това пак е кражба. Има технически методи, с които може да се докаже къде точно се намира оригиналната версия.
Re: Една сутрин от живота
17-05-2010 - 01:42:10
Nadia_h, тази тема има 130 страници. Не е зле да бяхте дали линк, с удоволствие ще си изтрия поста.
За какво и за кого пишете, след като не искате да имате читатели?! Но това е една друга тема.
Изпратете линк и ще изтрия стихотворението ви. Интересно ми е вие как попаднахте на него в този сайт? Но и това е друга тема! Предполагах, че имам много "доброжелатели", но не се надявах да са толкова дейни!

И нещо с препратка за вас Надя, предполагам Учителят няма да се обиди, че сме го цитирали!

"Възможностите на вашия ум, на вашето сърце, на вашата воля, на вашата душа и вашия дух, това, което не се мени – това е Божественото, което трябва да изучавате в себе си. То не е вън от вас. Цялата вселена е по-малка от вас. Човешката душа е по-голяма от цялата вселена – това е Човекът."

"Поет може да бъде само онзи, който още горе на Небето е пожелал да бъде поет. На всекиго е определено когато да е, да стане поет и то първокласен. Във Вечността има ред, условия, при кои го човек може да се прояви. Има закони за това. Ще чакаш своето време. Няма да бързаш. За всяка душа Бог е определил един момент, когато трябва да се прояви. За този момент тя трябва да чака хиляди и милиони години. Ще дойде твоят ден, когато ще ти кажат: "Излез да се проявиш!" Тогава цялото Небе ще се прояви чрез тебе. Готов ли си за този момент? Следователно, всеки от вас трябва да се готви за този велик момент."

"Всяка работа, която човек върши за Бога, е чиста и света. Че някой бил поет, учен, проповедник – това нищо не значи. Ако поетът не възпява Великото в света и не живее за него, никакъв поет не е. Поет, учен, проповедник е онзи, който възпява Великото, проповядва го и живее за него. В този смисъл всеки човек може да бъде поет. Ако с езика си, като с перо, не можеш да пишеш по всички правила на поезията, никакъв поет не си. Ако със сърцето си, като с перо, не можеш да пишеш по всички правила на поезията, никакъв поет не си. Ако с ума си, като с перо, не можеш да пишеш по всички правила на поезията, никакъв поет не си. Истинският поет пише с езика, със сърцето и с ума си. Той излива, щедро дава от изобилието на своето сърце и на своя ум. Поетът описва преживяванията на сърцето, на ума, на душата, затова хората обичат неговата поезия."

(Петър Дънов)

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-05-17 02:08 от elissa.
Re: Една сутрин от живота
17-05-2010 - 02:16:47
"За какво и за кого пишете, след като не искате да имате читатели?!"

За какво и за кого пиша - това не е ваша работа. Във всеки случай не пиша, за да ми бъдат откраднати нещата и да си ги присвояват други хора като свои. Пиша за добри хора, които не биха си позволили подобна кражба.
Това ми говори какъв човек сте. Да публикувате чужда творба и да си позволявате да я присвоите, като не споменете името на този, който я е написал, а да я публикувате като своя, е нередно. Чужда творба се публикува някъде, след като даден автор е дал съгласието си. Дори и да му споменете името, ако той не е дал съгласието си отново нямате право да я публикувате.
Попаднах случайно на творбата си, защото за съжаление сте поредната крадла, която си присвоява моя творба, като нейна. Явно има защо да проверявам понякога. Не сте първата личност, която си позволява подобни неща с творбите ми, но не разбирам как може да има толкова нагли хора. Текст се публикува, ако даден автор е дал своето съгласие творбата му да присъства някъде.

Надявам се, че администраторите вече са се погрижили да бъде изтрита творбата ми. Не си позволявайте да крадете чужди творби, като присвоявате написаното за свое.

Всичко се връща. По някакъв друг начин ще бъде наказана наглостта Ви, защото струва ми се, че някой ще я разбие на парчета в един момент.
Re: Една сутрин от живота
17-05-2010 - 02:29:36
Тонът ви съвсем не е на одухотворен човек. Съмнявам се, че не съм упоменала името ви, още повече с цел да "присвоя" стиховете ви! Не знам какви конкурси сте печелили, но ви уверявам, че имам 100 000 по-убедителни поводи да си търся "авторските права" за неща създадени от мен, но никога, АБСОЛЮТНО никога не бих нарекла "КРАДЦИ" хората които са им се радвали, публикували и разпространявали с каквато и да било цел.
Тези "КРАДЦИ" са моята публика! Вашата не знам коя е, не искам и да знам!
Знам едно, че артистът твори за хората, при това за всички хора!

Успех ви желая, сред "отсятата" ви аудитория!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.
Re: Една сутрин от живота
17-05-2010 - 02:47:28
Пак да повторя- не е кражба стореното. А ако някой, някъде е ползвал този термин ви е подвел. Няма спор относно авторството на стиха, и без съдебни спорове и ненужни експертизи ще приема, че е ваш. Google поне така сочи, а и нямам правен интерес да споря по този въпрос. Постът ви ме заинтригува дотолкова, че четейки стиха отчетох да е възможно и аз да съм злоупотребила с авторски права, като не съм посочила вашето име при постване тук.

Истина е, че кеша препраща към пост на Ели, но уви, или за щастие, не открих нито ред от вашето стихотворение тук - в темата или където и да е на сайта, освен публикуваното от вас.

Не знам осъзнавате ли колко е нелепо да водим този разговор и да се правят обидни квалификации, при положение, че проблем, ако и доколкото изобщо е съществувал, е разрешен? smiling smiley
Пък и имате полза от такава реклама - още колко хора прочетоха творбата ви.
Идеята на тази тема, доколкото аз съм схванала, е да се популяризира проза и поезия на съвременници, която всеки от нас поотделно не би прочел- по ред причини. smiling smiley И, убедена съм, че никой от участниците в темата не си е приписвал авторство на постнатото.

п.п. Апропо, поне на два сайта, където ме препрати търсачката, не бе отразено авторството на стихотворението. Нейсе.
Re: Една сутрин от живота
17-05-2010 - 02:51:46
Съмнявам се, че ще ви стане приятно, ако видите свои работи някъде, които са подписани като дело на друг човек, който ги е постнал някъде като свои.
Как да ви обясня, че когато пишете поезия, емоциите, които са изказани, понякога са твърде болезнени за автора, а после идва някой като вас, маркира, взима с copy - paste и ги поства някъде, като си ги присвоява като свои емоции.
Re: Една сутрин от живота
17-05-2010 - 02:57:45
Quote
nadia_h
Съмнявам се, че ще ви стане приятно, ако видите свои работи някъде, които са подписани като дело на друг човек, който ги е постнал някъде като свои.
Как да ви обясня, че когато пишете поезия, емоциите, които са изказани, понякога са твърде болезнени за автора, а после идва някой като вас, маркира, взима с copy - paste и ги поства някъде, като си ги присвоява като свои емоции.

Добре! Ще се съглася с вас, то изложеното и само по себе си съдържа истина що се отнася до емоциите, но моля посочете наистина линк към тази публикация. Нека не сме голословни в твърденията си.smiling smiley

Да видим Ели каква е крадла :] ( леле , да не ми натресеш сега едно, че е квалифициран състава...)
Re: Една сутрин от живота
17-05-2010 - 03:11:34
Наистина ме заинтригува фактът, че не съм упоменала името и се поразрових и аз.

Източникът на стихотворението е този ...
[www.sibir.bg]

Стиховете са подписани: Н.Х.

За авторското право на сайта:
.........................
Ние заявяваме че:

1. Всички изявления от Ваша страна са без наша подкрепа
2. Ние не сме отговорни за щети или нараняване, в следствие на информацията, която ние и вие помествате в нашият сайт
3. Sibir.bg запазва правото, но не и задължението да наблюдава материалите изпращани чрез сървъра. Sibir.bg има правото, но не и задължението да премахва материали считани, че престтавляват форма на насилие срещу някои от членовете.
4. Sibir.bg си запазва правото да контролира времето на съхранение на съобщенията.
5. Sibir.bg може във всеки един момент да се откаже от предоставянето на всички или някой от услугите без никакви задължения към потребителите.
6. Ние не гарантираме за полезност и пълнота на информацията, която е поместена в Sibir.bg, както и няма да носим отговорност за щети и вреди в резултат на това, че някой от потребителите ни се е доверил на тази инфромация или друго съдържание поставено на сайта или предадена от друга страна
7. Възможно е някои от членовете и не-членове на Sibir.bg да превеждат някакви материали на сървъра и вие да бъдете намесени без ваше желание. Възможно е да се получи информация за вас чрез използването на сървъра и тя да се използва срещу вас. За това Sibir.bg не е отговорен за изпозването на личната информация, която вие избирате да разкриете. Моля внимателно избирайте какъв тип информация поставяте на сървъра.
8. Sibir.bg използва услугите на Nielson Online за набиране на маркетингови и статистически данни, включително и чрез използване на cookies, в рамките на законовите разпоредби. За повече подробности относно събирането и използването на информацията натиснете върху този линк: [www.nielsen-netratings.com]


Между другото до скоро в Sibir имах профил и аз.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-05-17 03:12 от elissa.
Re: Една сутрин от живота
17-05-2010 - 03:39:19
Приятелите винаги остават
Димитър Ценов

Приятелите със черти познати
не носят на ревера си емблема.
Откриваме ги само по душата,
опора щом ни дават без да вземат.

За себе си мълчат, но ни изслушват,
разделят наш'те грижи, свойте ризи.
Приятелството не е бар задушен,
във който хора влизат и излизат.

Приятелите ни без думи казват
и всички провинения прощават.
Отиват си любови и омрази,
приятелите винаги остават.

Те не ценят по титли и услуги,
а внасят ред в душите ни човешки.
Останалите са в графа „и други”
като допуснати печатни грешки.

п.п. Не познавам автора, но ако някога има проблеми- ще залича, макар и с неохота признавам, защото стихотворението ми харесва. smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход