Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

за или против комисионната на брокерите,ако не защо

Публикувано от turbozol 
Re: за или против комисионната на брокерите,ако не защо
11-01-2008 - 16:48:15
Четох, четох, па си рекох, че е крайно време да се включа, защото ме засяга пряко и защото знам. Наистина темата звучи като "За или против работната заплата", защото е ясно, че това е възнаграждението , което получават брокерите и е съвсем нормално да има всякакви мнения и често те са на хора, които нямат идея какво значи да продаваш имоти, но са съвсем наясно какво значи да не искаш да си платиш за някаква услуга. Вярно е, че и в тази работа , както във всяка друга има всякакви хора - знаещи и незнаещи, можещи и неможещи. Вярно е и това, че агенциите работят по правила , измислени от тях самите, но чия е вината, че няма закон, който да регламентира тяхната работа ?! Да ,аз продавам имоти за някои от които в рекламата пише - "само за ч.л." и в никакъв случай не се срамувам от това. Причините са две - едната е чисто икономическа - времето на ТКЗС-тата отдавна отмина, а другата е , че за толкова много години работа сигурно не повече от 10 % от всичките ми сделки са с колеги. Омръзнало ми е от колеги, които си правят масовки и само ми губят времето, ако написаното от мен се чете от разбирачи, те знаят какво имам пред вид. Не оспорвам правото на всеки собственик да се разпорежда с имота си както намери за добре, в същото време ако потенциален купувач се обади по моя оферта, ще си плати комисионната като попо, иначе няма да купи имота, който си е харесал. Мога и да се обоснова.
Re: за или против комисионната на брокерите,ако не защо
11-01-2008 - 22:26:16
Знаете ли че в щатите процентите варират от 3% до 10%
Re: за или против комисионната на брокерите,ако не защо
11-01-2008 - 22:49:28
avatar
boyaneca Написал:
-------------------------------------------------------
> Знаете ли че в щатите процентите варират от 3% до
> 10%
>


Хи,хи! Знаем го,но я попитай някой от Андрешковците-ще ти каже,че там работят или безплатно,или на 1.5% :}
Re: за или против комисионната на брокерите,ако не защо
12-01-2008 - 14:24:03
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> boyaneca Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Знаете ли че в щатите процентите варират от
> 3% до
> > 10%
> >
>
>
> Хи,хи! Знаем го,но я попитай някой от
> Андрешковците-ще ти каже,че там работят или
> безплатно,или на 1.5%


Ми, да! Безплатно работят и по два шоколада дават даже! spinning smiley sticking its tongue out
Re: за или против комисионната на брокерите,ако не защо
13-01-2008 - 09:04:19
Там едва ли работят безплатно. Но тук много често. Просто защото много от тях си го заслужават. Така че напълно разбирам злобните ви изказвания.
Re: за или против комисионната на брокерите,ако не защо
13-01-2008 - 09:44:53
kiko Написал:
-------------------------------------------------------
> Там едва ли работят безплатно. Но тук много често.
> Просто защото много от тях си го заслужават. Така
> че напълно разбирам злобните ви изказвания.


Не злобни, а ироничини spinning smiley sticking its tongue out
Re: за или против комисионната на брокерите,ако не защо
13-01-2008 - 10:31:09
Зле прикрита злоба, бих казал. Иронията е по-сложно чувство, не е за вас.
Re: за или против комисионната на брокерите,ако не защо
13-01-2008 - 11:32:56
Брокерите нямам право на възнаграждение,когато сами се натрапят.
1.Пример публикувам обява в интернет,че продавам имот.Обаждат ми се хиляди агенции и нахалстват,казвам им че искам сам да си продавам имота, но те продължават да звънят,да не говорим ,че има такива ,които публикуват моята обява без да ме питат и се обаждат да кажем след няколко месеца когато вече са намерили клиент ,а вече имота е продаден.Е питам как така ще ми продават имота без мое съгласие??

2.посочвам друг аспект обявил съм си къщата на 58000 еуро,намирам в нета същата обява само,че он янкоя агенция на 64000 евро,питам се коректно ли е това и не способстват ли същите тези агенции с поривите си за лесни и бързи печалби,за прекомерното вдигане на цените на имотите???
3.Обаждат се агенциите,нахалстват да водят клиенти ,аз пак казвам,че не желая ама те казват няма да вземем комисионна от вас само дайте офертата.Показвеат имота ,идва време за сделка хората искат да преговаряме и да намалим цената,защото е твърде непосилна за тях и рзабирам,че същата тази агенция им е казала 65000 евро,при което побеснях и казах,че не желая да се занимавам повече с тази брокерка и развалих сделката,а на купувача казала ,че от мен няма да взима комисионна, а на мен ми казва ами аз не ви ощетявам Вие си взимате своето.
питам "коректно ли е"
да не говорим ,че повечето агенции са юридически неграмотни и могат така да те огелпят само и само да си получат жадуваната комисионна.

И да ви кажа накрая какво се получи:Дойде друг клиент без агенция,нае си адвокат като бял човек,сключихме си предварителен договор,после тежести както си му е реда,после му прехвърлих имота и той доволен и аа доволен.

И след всички тези перипетии се питам, каква е била нуждата от агенция за недвижими имоти и не ми ли донесоха само главоболия тези натрапници.Преди пазара беше по ясен без тях,всеки си публикужа обява и си продава,има си адвокати и нотариуси ,които да проверят дали имота има тежести и всичко вървеше идеално.

А сега хората биват изнудвани от алчни и некомпетентни хора,които се наричат "брокери" има и коректни обаче коректния брокер ще действа само с договор и няма да се натрапва,но за съжаление компетентните брокери са 1-2 %.
clap:
Re: за или против комисионната на брокерите,ако не защо
13-01-2008 - 16:27:21
Ти си щастливец, щом си срещнал "адвокат - бял човек", сигурно имаш пред вид, че е човек, разбиращ от имоти, аз за толкова години в тази работа така и не успях да го срещна, защото сигурно е само един. Дотегнало ми е от адвокати, които са специалисти по бракоразводни дела, ама се правят на велики пред такива "разбирачи" като теб ! Освен това завиждам на твоята информираност - "компетентните брокери са 1-2 %", браво, как точно ги изчисли ? Добре е все пак, че си ми оставил някакъв процент да се вместя в него. Тази работа драги е като всяка друга, в нея има компетентни и некомпетентни, кой си ти да определиш процента на които и да било ?! Да, много често хората сами си рекламират имотите, защото не искат да плащат, за съжаление няма да доживея времето, когато това ще бъде регламентирано със закон и няма да доживея времето , когато всеки в тази държава ще си върши работата. При това съвестно. Докато има такива като теб, които смятат посредниците за някаква излишна прослойка и напаст Божия, този процес ще се бави.
Re: за или против комисионната на брокерите,ако не защо
13-01-2008 - 17:02:15
Koi si put ti 4e da mi kajes dali imam nujda ot broker ili ne za sobstweniq si imot?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход