Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Апартамент на зелено без посредник!

Публикувано от www.hamali.bg 
Re: Апартамент на зелено без посредник!
04-09-2007 - 14:17:33
Аз съм твърдо зад позицията,че ако копуваш "на зелено" трябва да е с посредник!

Това важи естествено ако посредника си върши съвестно работата.

Не съм юрист и не мога да чета буквите на закона,затова брокерката ми направи

предварителния договор чрез нейния нотариус и до последно държеше при всички

срещи със строители да се подпише нашият договор(както и стана).

В заключение мога да кажа,че ако бях копувал без посредник в момента щях да се влача

по съдилища и най - малкото да съм затворил 60000 евро поне за 3 години, докато осъдя

строителя!
Re: Апартамент на зелено без посредник!
04-09-2007 - 15:35:17
komin4e, отговарям ти със закъснение - бях в отпуск. Не мисля, че знам всичко и се надявах, че брокерите ще ми бъдат полезни, но и в двата случая не се оказа така. Далеч не съм искал да губя нечие време, най-малко своето. Работя с тези брокери от 8 години и винаги съм изпълнявал задълженията си към тях. Всички намеци за некоректност от моя страна са напълно излишни. Като сме отишли заедно на срещите, аз разбира се се надявах, че ще са ми полезни - защо иначе ще ги водя, но не стана. Те си мълчаха и трябваше аз да говоря. Бях казал предварително какви промени искам по договора - съвсем нормални неща, като например 10 % за след РП. Мисля си, че биха могли и по телефона да разберат, че строителя не е съгласен и въобще да не се разкарваме. Та нямам усещането, че губя нечие време.
Re: Апартамент на зелено без посредник!
04-09-2007 - 17:44:10
Много ми е смешни като чета жалкия ППичо. 100% събира по 5 лева за огледи при наемчета за 200 евро. Но, що не си признае, че в повечето случаи агентите продават информация и не осигуряват никаква сигурност.
Пък и що не си зададевъпроса нормален човек има ли доверие на посредника /желаещ сделка на всяка цена/. Отговорът е НЕ, затова си има адвокатни и нортариусни консултации.
Така, че драги, плаща се за инфо на вас, а за сигурност на други. Моля стига със спекулациите -колко сигурност осигурявате, защото обиждате интелекта на другите.

Попадал съм на страхотни специалисти в бизнеса с недвижимости и дълбоко ги уважавам, но те нямат нищо общо с тези с които бях принуден да разговарям, по времето на няколко огледа.
Re: Апартамент на зелено без посредник!
05-09-2007 - 09:10:00
И аз съм от тези купили без посредник и какво....да имам угризения ли ???? :}
Re: Апартамент на зелено без посредник!
05-09-2007 - 09:54:45

Купувайте както искате, ама се хвалете като вземете акт 16. smoking smiley
Re: Апартамент на зелено без посредник!
05-09-2007 - 10:18:51
хваля се spinning smiley sticking its tongue out взехме го с малко закъснение, но ни обещетиха финансово (не беше никак малка сумата в крайна сметка, но адвоката ми си е пич, разбира си от работата ), както беше по договор (колко могат да се похвалят с върнати от строителя пари заради закъснение и то без съдебни дела и разправии , доста интересно ми е , ама то си е направо за нова тема ) :}
Re: Апартамент на зелено без посредник!
05-09-2007 - 15:02:31
СЛАДУРЧЕТА НЕ ГОВОРЕТЕ ЛОШИ НЕЩА ЗА БРОКЕРИТЕ ЗАЩОТО И НА ТЯХ НЕ ИМ Е ЛЕСНО, ТИЧАТ МИЛИТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН, НЯМА СЛЪНЦЕ, НЯМА СНЯГ. А И В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ ТЕЗИ КОИТО СПЕСТЯВАТ ОТ ТЯХНА КОМИСИОННА 15ОО ЕВРО, НЕДАЙ СИ БОЖЕ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ ДА ПОПАДНАТ НА ИЗМАМНИЦИ :g: ТАКА ЩЕ СПЕСТЯТ ПАРИ ЧЕ ЩЕ СЕ ЧУДЯТ ОТКАДЕ ИМ Е ДОШЛО. НАЛИ И ТЕ СА ХОРА КАТО ВСИЧКИ НАС, И ТЕ СЕМЕЙСТВА И ДЕЦА ХРАНЯТ. ИМА ТОЛКОВА ДОБРИ И КОРЕКНИ БРОКЕРИ ЧЕ ЧАК ТИ Е ГОТ ДА ИМ ДАДЕШ ПОВЕЧЕ. ВСИЧКО ДОБРО НА МЕРАКЛИЙТЕ ДА СПЕСТЯВАТ НО АЗ НЕ САМ ОТ ТЯХ. ПОНЕ КАТО СТЕ НАЯСНО КАКВО ИСКАТЕ ДА СИ КУПИТЕ НЕ ТЪРСЕТЕ АГЕНЦИЙ И НЕ ГУБЕТЕ ЧУЖДО ВРЕМЕ. ЗАЩОТО БРОКЕРИТЕ ИСКАТ И ТЕ ДА СИ ВИДЯТ ДЕЦАТА,А НЕ ДА ОБИКАЛЯТ ЦЯЛА СОФИЯ СЛЕД ВАШЕТО РАБОТНО ВРЕМЕ И НАКРАЯ ДА ПОПАДНАТ НА ТАКИВА КАТО ВАС. С УВАЙЕНИЕ КАМ ЧЕСНИТЕ
Re: Апартамент на зелено без посредник!
05-09-2007 - 15:06:42
Доколкото разбрах, става дума за човек купил без агенция, а не за човек прескочил агенция. И доколкото тази услуга не е задължителна, всеки решава сам, да ползва или не агенция.
Анонимен потребител
Re: Апартамент на зелено без посредник!
05-09-2007 - 15:11:31
А какъв е проблема да ползва агенция и пак да попадне на продавачи измамници?
Агенцията някакви гаранции дава ли?
Говорим за финансови гаранции, не за честни думи и репутации.
Re: Апартамент на зелено без посредник!
05-09-2007 - 15:26:15
агенцийте могат много да ви помогнат в някой моменти, но защо си дрънкаме глупости, всеки има право да избира. със или без брокер! Но не забравяйте колко измами стават, да не гледаме такива измами по новините. Късмет на всички!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход