Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кога се плаща комисионна на АНИ?

Публикувано от gogo84 
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
14-10-2011 - 13:30:05
nradev никога не съм водил дело за неплатен комисион, няколко пъти са се опитвали да се измъкват без да платят, платиха си, а ти ако смяташ, че всеки път ще ти се разминава, може би трябва да те свържа с тези, които се опитваха да се измъкнат.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
14-10-2011 - 13:32:26
avatar
Quote
nradev
Tzars вероятно е имало добре написан договор, ама с протокол за огед да ме осъдят нема как.

Имало е, Радев.
Има също така и хора, за които "протоколче", не означава " протокол", още повече, след като им са изредени атрибутите на " протоколчето".
Ако си подписал такова мое " протоколче", първо ще те дам на фирмата- дето си мислиш, че действа само ако си осъден, а ако случайно тя- фирмата, не се справи, което не помня да се е случвало, ще те осъдя като стой, та гледай.:]
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
14-10-2011 - 13:38:09
avatar
Quote
nradev
В съдебната практика още няма клиент осъден от брокер драги ми башброкер

В съдебната практика, има ли осъден заради " убийство чрез куче"?
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
14-10-2011 - 13:53:30
Ками да не са мурти тия дето ти събират комисионните. много изпаднали мутри требе да са шом за 2000-3000 еуро работят.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
14-10-2011 - 13:54:50
avatar
Quote
nradev
можеш ли да уточниш осъдения купувач ли е или продавач.

Купувач.

Жалко, че навлизаме в някаква дискусия която не е добра.
Който има възможности - нека да си търси и купува имот директно.
Който използва услугите на АНИ - трябва всичко да е коректно и точно от двете страни.
Когато АНИ-то си свърши добре административно-правното обслужване на сделката, то тя трябва да си получи и дължимото възнаграждение.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
14-10-2011 - 13:55:00
Quote
камелия
Значи съм познала, че си от туристите, които искат да ползват безплатни екскурзоводи.:]
И си достатъчно неинтелигентен, за да не схванеш, че с колкото повече брокери работиш, толкова по- некачествена услуга ще получиш.
Защото, господин Гого, пазарът не е чак толкова огромен и на втория ден, след като си минал по азбучен ред всички телефони, които са ти попаднали пред очите и си ангажирал всички фирми с търсенето си, те на свой ред са се информирали една- друга за появата ти. И точно след седмица са били наясно, че си турист. Което ти сега потвърждаваш гордо.

Госпожо Камелия, може би сама не осъзнавате колко смешно звучите. Знам, че на вас брокерите ви се иска да покажете на клиента 3 имота и той да купи единия от тях, но на практика нещата не са така. Какво ще рече, че съм турист? Е как да купя като не съм видял всичко, което се предлага? Аз кола като си купувам обикалям 2-3 месеца, а вие искате апартамент да купя за 1 месец.
Също така нямам вина, че съм ангажирал толкова много брокери. Ако бяха отбелязали на картата къде се намират имотите поне за половината нямаше изобщо да поискам оглед. А то какво става - обаждам се, питам къде се намира имота, брокерът не ми казва и ми предлага оглед, аз приемам и след това ме води в някаква кооперация, до която се стига само като се мине през 50 метра кал. Айде пак помислете аз ли съм виновен или брокера?

> и си ангажирал всички фирми с търсенето си
Тази глупост как я изцепихте не знам. Аз никого не съм ангажирал нищо да ми търси. Сам съм си избирал какво да гледам, сам съм си организирал огледите и т.н. Нямам вина, че вместо собственик да вдигне телефона това го прави някой агент и той ме води на огледа. За мен няма никакво значение.


Quote
камелия
Ето ти и на теб един линк към една средностатистическа обява. Когато говориш, трябва поне да знаеш за какво иде реч.

Обявата, която дадохте за пример не става. Никъде не видях снимка на разпределението и карта, на която да се вижда къде точно се намира имота. Толкова ли са бедни брокерите, че да не могат да си купят една лазарна ролетка за 200 - 500 лв. и да могат да рисуват схеми на разпределението?


Quote
камелия
Дори тази тема е доказателство- Гого84, след като се прави на незнаещ как се работи с посредници, се оказва че още преди 3 години е губил времето на десетки брокери, без да купи нищо и разбира се, без да плати и стотинка за туристическите си обиколки.

Не се правя, а съм незнаещ. Още в началото на темата казах как знам, че работеха брокерите. Темата беше, за да попитам как работят сега.
Относно губенето на време мисля, че по-горе съм обяснил кой на кого времето е загубил.

> без да плати и стотинка за туристическите си обиколки
Тук отново се изцепихте. Ами нали това им е работата на брокерите - да водят хора на огледи. Сега изведнъж излиза, че купувача трябва и за това да плаща. Ами като не искат да водят хора на огледи да не пускат обяви, да не вдигат телефона или направо да сменят професиаята.


Quote
камелия
И разбира се, не в него е проблема, че не е купил, а в брокерите, които не го били завели на свестен имот..............за което, сега всъщност им е благодарен, щото не се е минал да си купи, а продължава да си седи под наем и да наблюдава как цените падат

Тук не познахте - изобщо не стоя под наем, така че не ми пречи да изчакам колкото е необходимо.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
14-10-2011 - 13:58:31
башброкера е голем късметлия за толкоз години стаж никои да не го прескочи.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
14-10-2011 - 14:04:41
Tzars ако комисионата беше нормална и брокера беше коректен щях да ми я платя. ама се оказа че имота има 2 тежести а тои не ми беше казал а ми взе стоп капаро верно само 150 еуро което дори не беше дал на собственика. имота имаше възбрана от ЧСИ за дълг към банка и отгоре на това и учредено право на ползване ама тия подробности не ми ги каза.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
14-10-2011 - 14:06:35
avatar
Quote
nradev
Ками да не са мурти тия дето ти събират комисионните. много изпаднали мутри требе да са шом за 2000-3000 еуро работят.

Забравих, че тук сте все милионери.:]
Интересно, какво ще кажеш за тия, дето събират парите на Софийска вода, например? Те работят за 200лв.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
14-10-2011 - 14:11:16
и още 800 лева адвокатски хонорар и немат никакакв риск. а мутрите рискуват да станат клиенти на прокуратурата.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход