Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Реална квадратура

Публикувано от TZARS 
Re: Реална квадратура
10-06-2010 - 07:17:35
Връщам се за да ти повторя нещо от предния ми пост.Всичко е въпрос на личен избор , а кой е верния - времето ще покаже.

Но аз все пак предпочтам да си отгледам децата на 700 м2 двор и 245 м2 къща.А събота и неделя да ги водя на вилата в Троян.В другя вариант трябва да ги отгледам в 60 м2 килийки като тези в темата , а събота и неделя да ги водя в селата около София да видят другите чичковци къде живеят.

Просто това недомислие те издава за лъжата която съчини.Но мен това не ме интересува , гледам си моя живот а на теб пожелавам - успех.

PS Но най - много съжалявам , че живая в такава ненормално уредена държава.Дори тази криза ненаучи , брокери и строители , да се отнасят коректно с купувачите.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-06-10 07:18 от bibise.
Re: Реална квадратура
10-06-2010 - 09:59:19
виж сега има едно болестно състояние, което се казва нарцисизъм, ти май сериозно страдаш от него.
просто ме кефат лумпените дето си мислят, че брокерите задължително са някакви мизерници и отказват да повярват, че един брокер може да е нещо повече от един глупак на 1000 - 2000 лв заплата. Това, че възможностите ти на теб са ти 60 м2 апартаментче, не значи, че на всички са такива. Иначе за къщата в Троян - браво.

PS Но най - много съжалявам , че живая в такава ненормално уредена държава.Дори тази криза ненаучи , брокери и строители , да се отнасят коректно с купувачите.

ето това пък много ме изкефи наистина
пич, аз се занимавам от 12 години с имоти и като брокер в началото и като инвеститор сега, повярвай ми дреме ми на ... сещаш се какво за " купувачи " като теб. Ти какъв клиент си, купил си си един път през живото едно парцелче и сега ще ми събираш пари да строиш някога. В голяма заблуда си, че си някакъв фактор на пазара. Да може би си клиент за брокерките бабиери или за новодошлите селяни в София, станали брокери, но за мен и още няколко в София като мен ти просто си безинтересен. Аз се отнасям коректно към клиентите си, които и с които инвестираме в имоти ПОСТОЯННО, не веднъж в живота.
Не го приемай като заяждане, просто слез на земята, защото си много далече от истината. И ако не беше така поне нямаше да те е срам да си признаеш къде ти е великата покупка на живота.
Re: Реална квадратура
10-06-2010 - 11:05:06
margoto123

"пич, аз се занимавам от 12 години с имоти и като брокер в началото и като инвеститор сега, повярвай ми дреме ми на ... сещаш се какво за " купувачи " като теб. Ти какъв клиент си, купил си си един път през живото едно парцелче и сега ще ми събираш пари да строиш някога. В голяма заблуда си, че си някакъв фактор на пазара. Да може би си клиент за брокерките бабиери или за новодошлите селяни в София, станали брокери, но за мен и още няколко в София като мен ти просто си безинтересен. Аз се отнасям коректно към клиентите си, които и с които инвестираме в имоти ПОСТОЯННО, не веднъж в живота.
Не го приемай като заяждане, просто слез на земята, защото си много далече от истината. И ако не беше така поне нямаше да те е срам да си признаеш къде ти е великата покупка на живота."

Щом такъв 'клиент' ви е беинтересен, за какво говориме!! Всеки иска клиенти "с които инвестираме в имоти ПОСТОЯННО, не веднъж в живота", но явно в бедната ни страна тези хора не са много. Жалкото в случая е че явно не разбирате че с това си отношение гоните и малкото останали клиенти.... Просто не мога да проумея как човек който се занимава с имоти, може да нарече потенциален купувач 'безинтересен"?? В една нормална държава, такъв като вас, независимо работник ли е или инвеститор ще остане без клиенти на момента!!
Re: Реална квадратура
10-06-2010 - 17:44:43
Маргото , явно неумееш много да четеш и разсъждаваш.И понеже отдавна изместихме темата - спирам.

Но немога да се въздържа да ти разкажа нещо.Беше 1995 год. когато започвах първите стъпки в бранша в който се развивам в момента.Интериорни врати , дървна дограма , корпусна мебел.Спирането пред магазина тогава ставаше с леко качване на тротоара.Когато клиента паркира Форда , той замалко да се разпадне.Слезе един прошляк с анцунг , леко оцапан със строителни материали.Разгледа вратите , разпита - както винаги се отнясях любезно и с професионализъм.Прошлека ми даде размерите на една врата , попита за цена и срок.Направихме договор.Непожела монтаж.Взе си я от магазина и си я монтира сам.Появи си след седмица със почти нов Мерцедес , страхотен костюм и проект на къща от 450 м2.Поръча 27 врати , 2 кухни , 6 спални и една камара паркет и дреболии.Когато го гледах въпросително , той ми каза " Похарчих при теб 500 лв. , ти се отнесе с мен като с цар.Затова си заслужи обзавеждането на къщата ми.Даде срок - спази го.Дадох ти размер - спази го.Поисках отношение - получих го "Ако не ти е ясен извода.Не се знае под какъв камък , каква риба има.

Хайде ходи лъжи и омайвай по другите форуми.В интернет пространството си страхотен , на живо - никой незнае.Но ако наистина си " супер " брокеро , ще дадеш малко инфо , снимки и др. , на супер сделката с руснаците.Ако не го направш , ясно е , въздухар.Чакаме.
Re: Реална квадратура
10-06-2010 - 18:02:31
явно не прочете внимателно поста, който ти писах по - горе и болестта нарцисизъм,
кой си ти бе пич, че да ти давам снимки, инфо и пък камо ли договор, конфидециалност знаеш ли какво значи, продавач на врати в някакво дюкянче, кой да омайвам теб ли по форумите, че какво ще спечеля от магазинер, нещо си сбъркан тотално или наистина си си повярвал много, на теб може да не тия ясно под кой камък каква риба се крие, щото видно от поста ти ги чакаш камъните на пусия пред магазина, на мен камъните ми са ясни, щото са си все едни и същи и проверени
Re: Реална квадратура
10-06-2010 - 19:16:22
Пример от днес..
За обикновени хора става въпрос де, с обикновени възможности, на който не му е интересно да не чете smiling smiley
Приятел отива на поредния оглед на обявен за 80м2 двустаен. Ясно е че не са толкова, ама се връща ядосан. (което също е е интересен въпрос, би трябвало да е свикнал вече smiling smiley ) Жилището било под нормалните 50-55м2 светла площ за такъв тип апартаменти.
Не става ясно пак кой има интерес от тия простотии - нито продавача, нито брокера, защото трудно някой ще купи брутално по малко жилище от колкото са му обещали да види. Отделно отношението и емоциите да те лъжат.. пак... Така реално всички се отдалечават от сделката... Супер детски смешки, като размяна на измачкани картинки от дъвки турбо.
Доста по логично според мен е, да му кажеш истината и ако клиента желае огледа, шансовете за сделка са многократно по-големи, още повече че човека не е задал като критерии жилището да е 80м2 изобщо. Само губи време, нерви и разходи и нищо.
Re: Реална квадратура
10-06-2010 - 19:50:20
avatar
Наистина този форум е уникално изпростял...Като се започне от спора -дали са се включвали стените и терасите в площта на апартамента преди 89 година и се стигне до призивите за качване на информация за сделка,която е конфиденциална...Първо-има разделение по години за включването на стените и терасите в застроената площ.Но това хора,които не са прочели и 1 ред по въпроса не могат да го знаят..И няма да ГИ ограмотявам...Второ-по въпросът ,кой клиент е важен и кой-не...Един истински търговец може да си го задава,но никога не го показва... Трето-bibise, щом апелираш да ти се покаже някакъв договор(което е направо смешно)-ти ще покажеш ли клиента си от 1995 година?winking smiley
И последно-докато има недоразумения с арогантно поведение като batko,...123-ката във всичките му превъплащения никога няма да се води смислен диалог...Комплексите ...ехххх...комплексите...ИМ...

PS Между другото,bibise на Мадрид няма къщи на 3 етажа с дворове..Особено една до друга...Сигурен ли си ,че имаш леля?
Re: Реална квадратура
10-06-2010 - 20:51:07
avatar
Разликата в площообразуването на жилищата през различни периоди дава изкривена база за сравняване на апартаментите, за реална (точна) големина.
Мое мнение е, че при новото строителство (след 1990 год.) в офертите трябва да се представят ясно и точно: светла площ, чиста жилищна площ, големина на тераси и общи части.
Така и купувачи и брокери ще си спестят излишни огледи и всичко ще е честно и почтенно.
Не съм съгласен обаче да се гледа само светлата площ на даден имот. Когато човек си проектира и построи една едноетажна къща със застроена площ 100 кв.м., то той заплаща на архитекта труд за 100 кв.м., по нотариален акт тя се води 100 кв., декларира си в данъчното къщата като 100 кв.м. и плаща данък за 100-те кв.м. Светлата част обаче е примерно 82 кв.м., защото 18 кв.м. са зидове.
Днес блокчето от картинката беше заключено и не можах да го скифна „на ливе”.
Отидох да погледна едно друго изчадие: уж 110 кв.м. Показват ми стая 3м / 2,5м и ми я представят като „голямата спалня”. Щях да се изсмея, но възпитанието не ми го позволява.
Re: Реална квадратура
10-06-2010 - 20:58:21
Quote
Щях да се изсмея, но възпитанието не ми го позволява.
А е трябвало. Мизерниците риил истейти са толкова нагли, че няма накъде. Заслужават да им се изсмееш в лицето. Ама и повечето купувачи са си виновни, че купуват при такива условия...
Re: Реална квадратура
10-06-2010 - 21:06:51
avatar
Quote
kalin72
Quote
Щях да се изсмея, но възпитанието не ми го позволява.

А е трябвало. ............. риил истейти ...............

Изчадието ми беше представено от билдинг мастера - демек строителя.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход