Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....

Публикувано от Clever 
Анонимен потребител
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 15:18:01
Ами сега ще ти обясня как

Вижда купувача обява продава се. Той това сам си я е намерил, не е възложил на агенцията му я търси. Все едно отиваш в KFC и си взимаш едно пиленце, а не се обаждаш да ти го донесат в къщи. Агенцията те води при собственика и готово.

Големият въпрос тука е защо агенцията изобщо рекламира имот без да и е възложено? Защото в повечето случаи така се получава - брокерите на собсвена глава рекламират.
Ами сега ако иска да прави нещо безплатно, да не се сърди после, че не искат да и плащат.

Продавача казва - аз да съм ви възлагал да го предлагате, че да ми искате пари. Купувача казва - аз гледам обява дето пише - толкова и толкова струва. Откъде следва че трябва и нас нещо да плащам. Имота съм си го намерил сам по обява, не съм ви възложил да ми търсите имот и вие да сте се скъсали от работа.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-06-28 15:23 от Тинки Уинки.
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 15:24:44
Защото се опитват по най-нагъл начин да печелят пари от чувстонто на неудобство на клиентите. И си заслужават в не отвреме навреме , а никога да не им плащат комисионна по тази схема. Общо взето тази схема е като циганчетат дето мият стъкла на коли по кръстовищатаsmiling smiley
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 15:27:10
Разликата е само, че процентът на брокерите, дишащи лепило, е по-нисък :}
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 16:34:29
Мисля, че разликата е породена от това, че аз се опитвам да представя нещата такива, каквито е редно да бъдат. Актуалното състояние на посредничеството при сделки с недвижими имоти е трагично и аз не го оспорвам. Вчера например брокер, който се опитва да направи двойна сделка с мой парцел ми се обади няколко пъти, за да ме пита за информация, която може да открие и сам в кадастъра на града, в който работи. Предполагам, че идеята му е да вдигне телефона- аз да пътувам 2 часа до службата по кадастъра по местонахождението на парцела/и на съответната Агенция за недвижими имоти/ и да му дам необходимата информация. После пак да вдигне телефона-купувачът да се юрне да проверява моята информация. Ново обаждане-аз да резюмирам познанията си относно наредбите за строителство и сервитутите от далекопроводи и водопроводи. Когато съгласието между страните се постигне с две обаждания съответният брокер нарежда на купувача да си уреди кредит, а на мен- да напиша предварителния договор. Така брокерът ще си получи 4500 Евро комисион за няколко телефонни обаждания. Ще ми се да е истина това, което пишат агенциите в сайтовете си и в рекламната си кампания. За съжаление почти винаги агенция, свързваща името си с Доверие или Коректност е съставена от шайка мошеници, Професионализъм и Традиции означава, че базата данни на агенцията се съхранява на амбалажна хартия, а компютърната грамотност е умение да се борави с калкулатор. "Ние пестим Вашето време" трябва да ни накара да се подготвим да чакаме около час съответния брокер, да има редица провалени огледи, на които сме отишли. Безспорно това е ситуацията. Вярно е обаче и това, което писах на Ида. Чист късмет е човек да успее да премине през етапите на покупка или продажба неподготвен или без помощ и да не бъде излъган.
камелия
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 16:37:07
Мисля си,че ако има пет магазина,в които предлагат месо и влеза в единия,харесам го,те го претеглят и увият,не биха ми го подарили,нищо че сама съм намерила магазина и съм го предпочела пред другия.Не мисля,че и те,от своя страна продават месото на цената на производителя....

smiling smiley
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 16:56:29
НЕ не биха го подарили, но не биха ми взели пари за увиването, ако не са ме информирали, че не влиза в ценатаsmiling smiley Ако четеш по-внимателно ще видиш, че става въпрос за случаите при които брокерите се намесват без да са били потърсени. Никой не оспорва, че в случая , когато някоя от страните потърси услуга на брокер е длъжна да си плати.
Говорми за случаите при които някой си обявява имот за продажба, брокер му се обжада и му казва , че има клиент и преди подписване на договор за продажба го сюрпризират, че трябва да плаща комисионна.
Далеч съм от мисълта да си мисля, че случайно се пропуска детайла с плащането при първия разговор. За да съм честен това не е само манталитет на брокерите, а се практикува и от автомонтьори , строители и други. Но това не означава, че е правилноsmiling smiley За мен е изнудване "човекът си свърши работата , а гадът не иска да платиsmiling smiley"
ida
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 16:58:27
Много си прав Кико!
Аз след като си купих апартамента, го видях в обявите на един брокер! Само в едно не си прав-брокера си беше сложил не 50, а 100Е / кв.м!! Иначе всичко е така както казваш!
Ееее всеки има право да печели както може...В крайна сметка не е луд този к'о яде баницата,а този к'о му я дава!
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 17:14:26
Ida,

казал съм примерно по 50 евро. Зависи от възпитание, от много работи..... smiling smiley
ida
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 17:54:01
Не бе, глупости говоря! по 10Е/кв.м , ама пак накрая се получава една солидна сумичка!
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
28-06-2006 - 18:23:14
И 100 евро не ме учудиха winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход