Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....

Публикувано от Clever 
Анонимен потребител
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
04-06-2006 - 14:12:55
Дебре де ако продавача се откаже - какво става? Нещо спона за двоен размер - агенцията ли го връща в двоен размер, щото като гледам при твойта схема продавача пари за нищо не е взел.

Пък и все още не мога да разбера след като има такова нещо като предварителен договор защо трябва да има и нещо преди предварителния договор. Ако продължим така ще се почне и по 5 лева за "заплючане" да даваме, коеот да предхожда тази измишльотина "стоп капаро"
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
04-06-2006 - 16:39:31
Моля за съвет - как да се защитя от брокери, които, знаеики моите координати и описание на ап. от частните обяви, с които се опитвам да продам апартамента си, го рекламират без мое съгласие - не е въпрос на комисионна, а, според мен прави не добро впечатление, когато няколко агенции рекламират един и същ апартамент..дори и цената си определят сами.
Къде греша ? Как да постъпя?
Анонимен потребител
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
04-06-2006 - 18:32:26
За съжаление нищо не можеш да направиш. Това естествено не означава да спреш да предлагаш имота си като частно лице. В крайна сметка ако някоя агенция не ти прави дъмпинг твоята оферта трябва да е най-ниската
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
04-06-2006 - 19:13:19
Tinki Uinki, prav si.
Imah malko ugrizenija na savestta da pusna objava nevklüchvasta brokerskija provizion - zastoto predi poveche ot polovin godina go predlojih na dve agenzii, no do sega ne sa mi doveli nito edin kandidat - klient . No smiatam, che ne e neobhodimo da se chustvam poveche zadaljena kam tiah.Nali?

Vinagi s interes sledia tvoeto mnenie po razlichni vaprosi i dosta mi dopada - iskah da izpolzvam sluchaja da go kaja.

Izvinjavam se za latinizata - imam problemi s pisaneto na kiriliza.
камелия
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
04-06-2006 - 23:14:55
А,бе,човек,кажи си проблема с кирилицата,така и не разбрах какви угризения имаш и за какви 250 става реч!
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
05-06-2006 - 09:23:42
Ами, кирилица точно нямам - трябва да натисна определени букви на латиница, за да излятат на кирилиъа и е доста сложно.Това 250 не знам как се получи -Исках да кажа - ако сам го дала на брок. агенциа,която обаче не успява да го продаде, как да пусна обява под тяхната цена.От друга страна - го предлагат разни агенции, които не познавам , на база на частната ми обява.

obache - se izvinih za latinizata
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
05-06-2006 - 10:10:06
Хвани някй приятел да им се обади като потенциален клиент на всички и да се разбере за едно и също време. И се позабавлявайте. А може и няколко приятеля да хвнанеш за по-голям купон. Позабавлявайте се наволя. Може да им спретнете и търг - ще се работи с агенцията, която даде най-ниска оферта за комисионна.
Re: Внимание ! ! ! КАПАН ЗА КУПУВАЧА .....
05-06-2006 - 10:44:07
Би ли могал да ми обясни някои - искам да получа за апартамента си една определена мин.цена .Предлагам до на агенция на цена +тяхната комисионна напр.2,5 - 3 % и те го обявяват на тази цена. Оъначава ли това, че купувачат би трябвало да плати още 3 % варху тази цена.Не се ли оскапява много така един апартамент, което го прави трудно продаваем?
Да, означава, че имотът Ви се оскъпява с процента комисион на агенцията. Икономическият принцип е, че всяко оскъпяване се поема от купувача. Ако Вие бързате да продадете, по-добре работете с 10 агенции и комисион да вземе наи-добрият :] Аз лично за моите имоти съм се уговорил с посредниците, че съм готов да поема и комисиона на купувача, тъй като бързам. За съжаление, както вече имах възможността да пиша, повечето брокери разсъждават на много елементарно ниво и се опитват да вземат от мен 5 или 6 % /моят комисион +процента на купувача, който плащам пак аз, за да направя имота си атрактивен/ и отделно още 2,5 или 3 % от купувача, тоест да си приберат 7,5 до 9 %. Идилия :crazy:
По принцип депозитът е нещо, което би следвало, ако се прави, да се прави по изключение и за възможно най-малък срок. А всеки Купувач сам да си преценява дали и какво да подписва.
Аз например го използвам, когато познавам продавачите и документите на имота и съм запознал с тях купувача и когато има обективна невъзможност да се капарира до 1-2 дни/например продавачът е в чужбина и би си дошъл само при наличие на сигурен купувач - тогава депозита е в размер на разходите му/. Нали се досещате какво ще стане с мен, ако продавачът си дойде за своя сметка и купувачът е "размислил" и се откаже. В депозитната разписка пише кои са продавачите, кой е имота, цена, срок за сделка и предаване на владението и състояние на имота/всичко, което би следвало да пише и в предв. договор/. Изяснява се на Купувача, че тази разписка има пожелателен характер за Продавача!!!
Депозитът се предава на Продавача или се връща на Купувача с протокол според случая, но НИКОГА не остава за агенцията.
Относно комисионните - за всичко и навсякъде се плаща. Пишете за некоректни агенции, аз мога да издам книга за некоректни продавачи и купувачи. Това не значи, че няма и коректни. Хора всякакви.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход