Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отживелица ли е тухлената къща и строителство?

Публикувано от tao 
tao
Re: Отживелица ли е тухлената къща и строителство?
30-04-2009 - 09:26:27
Маменцето и разкатахте на таз убава тема, ей...! :g:
Re: Отживелица ли е тухлената къща и строителство?
30-04-2009 - 10:36:18
Ivo.NovDom...това с плаването ме уби.Не,човек...не плават.Плават само ако са върху свлачище.В останалите случаи вървят вертикално надолу,за това е добре къщата да е максимално лека.Да се мисли,че еднометровия зид допринася с нещо за комфорта на обитатлите е фундаментална заблуда.Така просто забиваш един огромен термомост между къщата и земята (която е с температура 12-15 градуса) и се набутваш в серия от други проблеми-вече с нуждата от изолации.Човек не живее комфорно при 15 градуса.Приема се,че комфорната зона започва на нива около 30% под телесната температура и приключва на около 20% от нея,до толкова,до колкото тази зона е зависима от сезона.Тялото се самонастройва според количеството слънчева радиация.В този смисъл поддържането на постоянна температура целогодишно е доказано вредно.Никаква полза няма от стена,дето поддържа целогодишно 15 градуса.Термичната инертност е полезно нещо,ама трябва да я затвориш в границите на комфортната зона:

[www.emeraldinsight.com]

Това са основни принципи...защо трябва непрекъснато да откриваме топлата вода.Керпичената ни вила на село е толкова температурно инертна,че дори при 30 градуса навън,вътре не може да стигне повече от 20.Съответно-вътре не може да се стои,защото е кучи студ посред лято.
Re: Отживелица ли е тухлената къща и строителство?
30-04-2009 - 11:25:12
Салваторе, построил съм две къщи и съм направил безброй вътрешни ремонти!! Не става въпрос да изкопаеш дупка за къщата и да насипеш еднометров пласт бетон - за къща, която няма сутерен и е без сериозно натоварване (не е 6 етажна сграда) се правят ивични основи - копае се около метър и половина (да речем), икопават се още надолу ивици, върху които по-късно ляга тежеста на цялата къща, които се армират и пълнят с бетон, там където стъпват колоните се усилва допълнително, от там нагоре се оформя бетонна стена само там където е очертанието на къщата до кота нула, която е над нивото на терена, чак на кота нула правиш армирана плоча, под нея се слага хидроизолация и топло изолация, ако не сложиш влизаш в категорията на кирпичените селски къщи дет земята изсмуква всяка калория от печката...Човешки обяснено така звучи smiling smiley
Re: Отживелица ли е тухлената къща и строителство?
30-04-2009 - 12:19:49
Ето нагледно, за да е по ясно:
1. на снимката долу са оформени леглата на основите (дълбочината им в случая е 60 см.; 70 см.)


2. тук вече основите са готови, не чак толкова сложно, сградата ще лежи върху 60-70 сантиметра бетон!!!


3. Тук армираната плоча е направена, нямам спомен но не беше дебела - 10-12 см, отдолу под нея има 5-7 см. подложен бетон и хидроизолация, топлоизолация не слагахме - точно за да държи в мазето постоянна температура равна на тази на земята, но стената е с изолация - 5 см. фибран, такъв е сложен и отдолу на плочата на кота нула....


бетона всяка седмица в петък се полива с *beer* за да не пукне плочата!!! това последното е много важно!!!



Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2009-05-19 23:45 от Ivo.NovDom.
Re: Отживелица ли е тухлената къща и строителство?
11-05-2009 - 23:01:15
Е.. ти въпроса
При положение че 99% от строежите на къщи са тухлени да се пита дали тухлата е отживелица е нелепо.
Алтернативите на тухлените къщи са скъпи и недоказани.
така че тухлената къща не само не е отживелица, а я чакат дълги векове в Бг
Re: Отживелица ли е тухлената къща и строителство?
18-05-2009 - 12:09:39
Сглобяемите къщи наистина излизат много по-евтино и се строят бързо.Прооблема идва от дървения материал.Коснтрукцията не е много устойчива на огън и термити smiling smiley Много по-добри са тези с металната конструкция и не изискват обработка на дървената конструкция през 10 години с химикали smiling smiley
Re: Отживелица ли е тухлената къща и строителство?
19-05-2009 - 16:12:54
Американските дървени къщи са произлезли от едновремешното бунгало, минаваш оттам, не си сигурен дали ще се установиш, ще пробваш, сковаваш набързо дървената къща и живееш. Евтино, имаш покрив над главата.

Нашите дядовци, които спрягате, са строили масивни къщи, за поколенията, доколкото са позволявали материалите, изобилстващи в района - бог дал добра земя, реки, речни камъни, изцяло от дърво е била само плевнята, дори кочината на прасето е зидана от камък. И тези каменни къщи още стоят по архитектурни резервати и всеки, който ги е виждал, знае как хубаво се вписват сред природата.

Да, и тук има дървени хижи високо в планината, но те са ловни хижи, не домове.

Всеки може да построи това, което му харесва, аз съм традиционалист и смятам, че домът ми трябва да е масивен, което не му пречи да енергийно ефективен.

Еднодневките, независимо дали са от панел, дърво, метал или каквото и да е там не ме привличат, особено в града.

Но всеки има право на мнение, избор и решение, и аз не бих имал нищо против едно китно дворче с басейн и бънгало.................на морето.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-19 16:14 от optimistko.
Re: Отживелица ли е тухлената къща и строителство?
28-05-2009 - 09:13:51
Re: Отживелица ли е тухлената къща и строителство?
28-05-2009 - 09:57:22
абе, камината си е камина -климатика не знам дали ефективен ..като от енергото ти тряснат една сума.......
Re: Отживелица ли е тухлената къща и строителство?
31-05-2009 - 21:22:28
НАЙ-ДОБРОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, КОЕТО МОЖЕШ ДА ПОЛУЧИШ, Е ИЗГРАЖДАНЕТО НА СГРАДИ С ИЗОЛАЦИОНЕН ТЕРМОБЛОК НА ПРАЙМ ПРОКАКШАН www.prime-bg.com 02/8278080
ТОВА Е ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ, ОТГОВАРЯЩ НА ВИСОКИТЕ СТАНДАРТИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА.
СТРОИ СЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪРЗО, ЛЕСНО И ИКОНОМИЧЕСКИ ЕФЕКТИВНО. С 1/3 СЕ СКЪСЯВА СРОКА ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ВСЯКА СГРАДА, А ТОВА Е ИКОНОМИЯ НА ЗАПЛАТИ И ВСИЧКИ ДРУГИ РАЗХОДИ.
С ТЕЗИ ПРОДУКТИ СЕ СПЕСТЯВАТ 70 % ОТ МЕСЕчНИТЕ РАЗХОДИТЕ ЗА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ.
НЕ ИЗЛИЗА ПО-СКЪПО ОТ СТАНДАРТНОТО СТРОИТЕЛСТВО И ИМА МНОГО ПРЕДИМСТВА.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход