Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

"Укротяване на жилищния бум"

Публикувано от Joan 
na
Re: "Укротяване на жилищния бум"
16-03-2006 - 03:02:06
мисълта ми беше, че по-добре да имаш нормален хол и спалня и 1 тераса, отколкото 2 тераси и несъразмерно малки помещения(такива оферти бол) ; аз лично така разсъждавам и говоря основно за идеален център;то и на Запад е така-колкото по-скъп е района, толкова по-малки са болшинството апартаменти; и наистина си права купувам го, за да го отдавам под наем; за общите части сте прави, има някои оферти направо се хващам за главата - по над 25% за общи части
Re: "Укротяване на жилищния бум"
16-03-2006 - 06:41:48
Ако големите общи части са за сметка на голям двор, нормални стълбище и площадка, по-малко апартаменти (а не 5-6 на етаж) и т.н. - иди доди, ще речем че луkcозно блокчето. Ама в някои случаи да се чудиш в нетрезво състояние ли са смятани или що ли??? Приятелка ми казваше за обява в Младост за 60 м2 апартамент - оказало се че е 40 м2 боkcониера и 20 м2 общи часи!!! Ама и това се е продало, беше истеричната 2004...
Навсякъде по света има разлика в стила на строителство за отдаване и за живеене. Когато се строят цели блокове за под наем те са си общежития - всичко на мах - функционалност, брой апартаменти, брой стаи, преходи тип "Моника" и т.н. По-евтини материали, по-евтино строителство. Но в крайна сметка така всички са доволни след като се постига по-нисък наем.

Joan, видя ли че стигна до мойта идея за съжителство! Не е толкова страшно, а мисля и че е възпитателно даже.
clap:
Re: "Укротяване на жилищния бум"
16-03-2006 - 09:34:43
Kote,

Не стигнах доброволно до нея - даденостите ме докараха насила smiling smiley След като очевидно самостоятелните жилища или не достигат, или пък не са по джоба на болшинството наематели, а искат/трябва да живеят в големия град - занчи - какво остава? И в това отношение ще се движим по пътя, очертан от новите "големи братя" smiling smiley . Всъщност, ако загледаш тоя сериал "Приятели" - има доста неща по повод точно съжителството - и отгатваш, че и там има проблеми - нормално е! Не е до култура - аз с мъжа си понякога не мога да се разбера какво да гледаме или кой да е пръв в банята, какво остава с непознати! И по повод наема и консумативите има търкания - добре че Чандлър е широка душа smiling smiley - Джоуи му дължи незнамсиколко хиляди за тези неща. Ясно е, че е на филм и има хумористична нотка, но пък действителността вероятно е подобна, само дето на истинския Чандлър не му е никак смешно.

Мисля, че такъв начин на живот е за студенти - в купонджийските луди млади години. В по-късна възраст ми се струва мъчение за хората.
Re: "Укротяване на жилищния бум"
16-03-2006 - 09:36:31
Очаквам всеки момент даденостите да те насилят да харесаш и прехода на Моника :}
Re: "Укротяване на жилищния бум"
16-03-2006 - 09:37:34
Ако българинът забогатее - може и да стане това дето го казваш, но засега - функционални кутийки предимно ще се предлагат.
Мисля, че ще се стигне до стабилизиране така - ще има определен малък процент жилища на високи цени(направо европейски и по-високиsmiling smiley), обширни, с много добри разпределения в престижни райони и по-голям брой доста по-евтини, функционални кутийки в по непрестижни райони на цени доста по ниски. И не говоря за цената на кв.м., а за цената на апартамент, цената на кв.м. ще бъде някъде с разлика към 2 пъти - 500 към 1000евро на кв.м. примерно, но цената на апартамент с две спални ще е от порядъка на 50000 към 150000 евро.
Проблем за прадприемачите ще са ако продължат да строят кутийки в скъпи сгради и не кутийки в евтини.
Та ще се откроят два типа купувачи - такива дето имат възможности и търсят нещо, което да им хареса - малък процент. И такива, които търсят нещо до определена цена за да живеят в него - масовия купувач.
Защото в България в близко бъдеще броят на богататите няма да се увеличава, но ще се увеличава броя на хората работещи на прилични заплати -1000-2000лв. на месец.
Re: "Укротяване на жилищния бум"
16-03-2006 - 09:42:52
Не да го "харесам", а да го "приема" - с особено мнение.... :} :} :}

То какво ли има да го приемам - щом се строят такива жилища и има кой да ги купува - какво аз има да искам или не искам?!
Re: "Укротяване на жилищния бум"
16-03-2006 - 09:49:49
Kiko, за твоя гордост ще ти кажа, че според филма и информацията в интерент - този апартамент се смята за "връх" - на пъпа на Ню Йорк е и съдейки по изявленията и писнаията, бил "много хубаво артистично жилище". Освен това да се доредиш до такова жилище там било много трудно (казват) - под наем, не за покупка - за покупка и дума не става.

Така че ти ще си "топ фешън" winking smiley

Друг е въпросът, че аз съм си "консерва" и американските разбирания за "топ фешън" не ме вълнуват особено.
Re: "Укротяване на жилищния бум"
16-03-2006 - 09:54:42
Нямам нужда от апартамент, за да съм си топ фешън.
Само за сведение winking smiley
Petar (Peter)
Re: Joan,винаги ми е била интересна тази комбинация....
16-03-2006 - 13:11:55
от финансови източници. Безспорно е, че по такъв начин стават нещата.Но все пак..
Как хората от Силистра, Хасково, Димитровград итн набавят парите за покупка на жилище в София?
1) продажба на собствено (или бабиното)жилище - това би трябвало да е основен източник.
2) спестявания (на фамилията)- колко са те един господ знае.
3) заем - Този народ не го ли изцедиха?!, че продължава да тегли заеми

Това са все неща, дето сме ги дъвкали през 2003-2005. Колко хора останаха, дето следват още тази процедура? Тези, дето можеха да я свършат тази работа, не са ли я вече свършили? Задавам си тези въпроси, т.к. не мога да разбера на КОЙ продава хасковеца жилището си, след като всички действат по неговия начин. Нали всеки иска да заживее в София, Варна или Бургас?!

Значи, казваш комбинация от финансови източници. Мобилизиране на финансови ресурси??!!! Е, добре де, до кога хората все ще се мобилизират. От къде тази сила?
Освен това не ми става ясно, как се развиват всички тези процеси на фона на непрекъсното намаляващото ни население.
Re: Joan,винаги ми е била интересна тази комбинация....
16-03-2006 - 13:19:40
Petar (Peter) Написал:
-------------------------------------------------------
> на КОЙ продава хасковеца жилището си, след като всички
> действат по неговия начин. Нали всеки иска да
> заживее в София, Варна или Бургас?!

На турци, Петре, на турци!


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход