Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
11-07-2008 - 22:10:09
Уважаеми български граждани
Време е да се събуди гражданското обшество и да накаже банките
Ще споделя накратко моя случай
През 2006 г теглих 40 000 лева ипотечен кредит от УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
Изпълних педантично всички условия на банката,които който е теглил кредит знае ,че съвсем не са малко.Условията на кредита бяха,че първите 5 години ползвам преференциална лихва,за сметка на останалите 20 години,когато лихвата се компенсираше и ставаше значително по-висока от средната.Съгласен съм с поскъпването на кредита,защото се повиши цената на паричния ресурс,но...............какво точно се случи с мен и не само с мен но и с мои познати,които са теглили при състите условия.УЖАС......Въпреки,че всичко това е залегнало в договора между мен и УНИКРЕДИТ БУЛБАНК,След като година и половина плащах най-редовно вноските си ми се обадиха от "БАНКАТА" и ми съобщиха,че трябва да внеса за този месец уравнителна вноска 150 лв и от там до края на кредита еднаква вноска в значително по голям размер.т.е лишиха ме от промоцията за първите 5 години.Като отидох до банката никой не можа да ми обясни каква е тази Уравнителна вноска и какво всъщност уравнява,тъй като до момента съм си плащал всички задължения коректно,както и кой и защо ме лишава от първоначално договорените условия,.а именно промоционална лихва за първите 5 години,като искам да вметна,че съм съгласен да ми се увеличи лихвата ....но уточнявам..да се увеличи промоционалната лихва,а не лихвата , която е за след 5 години да започва от сега и и също тази лихва ми я увели1ават в момента.Моля ако в форума има банкови специалисти да ми помогнат,защото от банката само вдигат рамене.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-07-30 15:19 от nikolase.
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
11-07-2008 - 23:52:01
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 00:52:09
За съжаление обикновено в Общите условия има клауза, че банката може да променя едностранно параметрите на банковия кредит и вие, с подписване на договора за банков кредит давате съгласие за това (или го има под формата на декларация или директно се подписвате, че сте се запознали с Общите условия и ги приемате).
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 03:42:55
medilex Написал:
-------------------------------------------------------
> За съжаление обикновено в Общите условия има
> клауза, че банката може да променя едностранно
> параметрите на банковия кредит и вие, с подписване
> на договора за банков кредит давате съгласие за
> това (или го има под формата на декларация или
> директно се подписвате, че сте се запознали с
> Общите условия и ги приемате).


Купи си още един апартамент и като се вдигне два пъти цената си покрии загубите в банката :} И недей да зовеш за помощ,нали бяхме тъпанари,които нищо не разбират от имоти ,банки и икономика confused smiley Сърбай си попарата Брато,такъв гениялен брокер като теб все ще намери изход от ситуацията....хаиде сполай ти и друг път да внимаваш какво пишеш тука
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 04:03:15
можеш да се рефинанасираш от друга банка ако ти е по изгодно
na
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 06:08:13
за същата държава, в която цените щяха да скачат до безкрай ли говориш?
ами то 150лв на месец е нищо за тебе, ако апартамента ще ти скочи с 5000евро/кв за една година; нали така твърдиш в някои други теми??
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 07:43:10
Честито на поредния печеливш. Още от заглавието пишеш глупости - как можеш да си направиш извод за всички банки от Булбанк? Въпреки писанията срещу мен преди половин година, моята вноска си е все същата - 385.25EUR/м., както и тези на още 10 души около мен. Моят извод е, че само 5 банки са вдигнали лихвите на старите си кредити и ти си в една от тях. Кой те накара да се набълбукаш там? За сведение на всички балъци - оттук нататък можете:
1. Да пуснете жалба в самата банка и да получите писмено обяснение - ще ви обяснят какво точно се е случило. С повече късмет и АКО има грешка, то тя ще бъде коригирана;
2. Да пуснете жалба в БНБ и оттам да направят проверка по случая. Също се отговаря писмено, но с по-голямо забавяне.
3. Да се обърнете към помирителна комисия за решаване на казуса - банките много се плашат от нея.
4. Сменяте банката за 1 месец срещу съответните такси и лихви. И за ваша зла участ отивате отново в една от 5-те най-големи, защото само за тях знаете нещо.
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 16:02:37
Джулиано ти от коя банка тегли кредит?
Анонимен потребител
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 22:46:49
Спомням си преди време имаше на Булбанк един кредит с фиксирана лихва за 25 години. Като питах наистина ли е фиксирана ми обясниха нещо от сорта, че при промяна на ОЛП на БНБ с повече от 2% спрямо текущия към момента на вземане на заема, могат да преразгледат лихвата.
Я погледни тука:
[www.bnb.bg]
как се е движил ОЛП.
Така че вземи и си прочети договора. Трябва да има нещо писано по въпроса.
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 23:14:46
.......... През 2006 г теглих 40 000 лева ипотечен кредит от УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
Изпълних педантично всички условия на банката,които който е теглил кредит знае ,че съвсем не са малко.Условията на кредита бяха,че първите 5 години ползвам преференциална лихва,за сметка на останалите 20 години,когато лихвата се компенсираше и ставаше значително по-висока от средната............

Чудно ми е как в условията на договора лихвата за първите 5г. ще е фиксирана, а банката по друга точка има право еднолично да я разфиксира.
Това е противоречие и си май измама.

Говори направо с директора на банката. Кажи му, че ако не се корегира случая ще търсиш помощ от медиите - вестници, телевизии. И го направи. Ако гръмнат медиите, че Уникредит премята "законно" с противоречиви, подвеждащи и заблуждаващи договори клиентите си ще видят как ще им се отрази на финансите.
За мене ако е истина това, което пишеш те са свършени като банка.

Дано да се реши случая успешно.


.[www.beinsadouno.org]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход