Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки

Публикувано от nikolase 
ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
11-07-2008 - 22:10:09
Уважаеми български граждани
Време е да се събуди гражданското обшество и да накаже банките
Ще споделя накратко моя случай
През 2006 г теглих 40 000 лева ипотечен кредит от УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
Изпълних педантично всички условия на банката,които който е теглил кредит знае ,че съвсем не са малко.Условията на кредита бяха,че първите 5 години ползвам преференциална лихва,за сметка на останалите 20 години,когато лихвата се компенсираше и ставаше значително по-висока от средната.Съгласен съм с поскъпването на кредита,защото се повиши цената на паричния ресурс,но...............какво точно се случи с мен и не само с мен но и с мои познати,които са теглили при състите условия.УЖАС......Въпреки,че всичко това е залегнало в договора между мен и УНИКРЕДИТ БУЛБАНК,След като година и половина плащах най-редовно вноските си ми се обадиха от "БАНКАТА" и ми съобщиха,че трябва да внеса за този месец уравнителна вноска 150 лв и от там до края на кредита еднаква вноска в значително по голям размер.т.е лишиха ме от промоцията за първите 5 години.Като отидох до банката никой не можа да ми обясни каква е тази Уравнителна вноска и какво всъщност уравнява,тъй като до момента съм си плащал всички задължения коректно,както и кой и защо ме лишава от първоначално договорените условия,.а именно промоционална лихва за първите 5 години,като искам да вметна,че съм съгласен да ми се увеличи лихвата ....но уточнявам..да се увеличи промоционалната лихва,а не лихвата , която е за след 5 години да започва от сега и и също тази лихва ми я увели1ават в момента.Моля ако в форума има банкови специалисти да ми помогнат,защото от банката само вдигат рамене.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-07-30 15:19 от nikolase.
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
11-07-2008 - 23:52:01
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 00:52:09
За съжаление обикновено в Общите условия има клауза, че банката може да променя едностранно параметрите на банковия кредит и вие, с подписване на договора за банков кредит давате съгласие за това (или го има под формата на декларация или директно се подписвате, че сте се запознали с Общите условия и ги приемате).
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 03:42:55
medilex Написал:
-------------------------------------------------------
> За съжаление обикновено в Общите условия има
> клауза, че банката може да променя едностранно
> параметрите на банковия кредит и вие, с подписване
> на договора за банков кредит давате съгласие за
> това (или го има под формата на декларация или
> директно се подписвате, че сте се запознали с
> Общите условия и ги приемате).


Купи си още един апартамент и като се вдигне два пъти цената си покрии загубите в банката :} И недей да зовеш за помощ,нали бяхме тъпанари,които нищо не разбират от имоти ,банки и икономика confused smiley Сърбай си попарата Брато,такъв гениялен брокер като теб все ще намери изход от ситуацията....хаиде сполай ти и друг път да внимаваш какво пишеш тука
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 04:03:15
можеш да се рефинанасираш от друга банка ако ти е по изгодно
na
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 06:08:13
за същата държава, в която цените щяха да скачат до безкрай ли говориш?
ами то 150лв на месец е нищо за тебе, ако апартамента ще ти скочи с 5000евро/кв за една година; нали така твърдиш в някои други теми??
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 07:43:10
Честито на поредния печеливш. Още от заглавието пишеш глупости - как можеш да си направиш извод за всички банки от Булбанк? Въпреки писанията срещу мен преди половин година, моята вноска си е все същата - 385.25EUR/м., както и тези на още 10 души около мен. Моят извод е, че само 5 банки са вдигнали лихвите на старите си кредити и ти си в една от тях. Кой те накара да се набълбукаш там? За сведение на всички балъци - оттук нататък можете:
1. Да пуснете жалба в самата банка и да получите писмено обяснение - ще ви обяснят какво точно се е случило. С повече късмет и АКО има грешка, то тя ще бъде коригирана;
2. Да пуснете жалба в БНБ и оттам да направят проверка по случая. Също се отговаря писмено, но с по-голямо забавяне.
3. Да се обърнете към помирителна комисия за решаване на казуса - банките много се плашат от нея.
4. Сменяте банката за 1 месец срещу съответните такси и лихви. И за ваша зла участ отивате отново в една от 5-те най-големи, защото само за тях знаете нещо.
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 16:02:37
Джулиано ти от коя банка тегли кредит?
Анонимен потребител
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 22:46:49
Спомням си преди време имаше на Булбанк един кредит с фиксирана лихва за 25 години. Като питах наистина ли е фиксирана ми обясниха нещо от сорта, че при промяна на ОЛП на БНБ с повече от 2% спрямо текущия към момента на вземане на заема, могат да преразгледат лихвата.
Я погледни тука:
[www.bnb.bg]
как се е движил ОЛП.
Така че вземи и си прочети договора. Трябва да има нещо писано по въпроса.
Re: ПОМОЩ..пострадах Коректни ли са "българските" банки
12-07-2008 - 23:14:46
.......... През 2006 г теглих 40 000 лева ипотечен кредит от УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
Изпълних педантично всички условия на банката,които който е теглил кредит знае ,че съвсем не са малко.Условията на кредита бяха,че първите 5 години ползвам преференциална лихва,за сметка на останалите 20 години,когато лихвата се компенсираше и ставаше значително по-висока от средната............

Чудно ми е как в условията на договора лихвата за първите 5г. ще е фиксирана, а банката по друга точка има право еднолично да я разфиксира.
Това е противоречие и си май измама.

Говори направо с директора на банката. Кажи му, че ако не се корегира случая ще търсиш помощ от медиите - вестници, телевизии. И го направи. Ако гръмнат медиите, че Уникредит премята "законно" с противоречиви, подвеждащи и заблуждаващи договори клиентите си ще видят как ще им се отрази на финансите.
За мене ако е истина това, което пишеш те са свършени като банка.

Дано да се реши случая успешно.


.[www.beinsadouno.org]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход