Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Е това вече е върха на сладоледа, какви са тия брокери, какво е това чудо

Публикувано от broker111 
Re: Е това вече е върха на сладоледа, какви са тия брокери, какво е това чудо
16-05-2007 - 12:33:19
avatar
lazarus18 Написал:
-------------------------------------------------------
> Пресен пример. Продавам жилище. Без агенция.
> Обажда ми се някакъв и ми вика - "Аз съм агенция и
> имам колежка от друга агенция, която търси нещо
> като вашето жилище. Може ли да си сложа 1000 евро
> отгоре за мен?" Викам му "Щом не те е срам.
> Слагай". Изсипва се делегацията от брокери,
> клиенти и тн. Хората нормално си разглеждат,
> питат, говорим си. Той през цялото време стоя в
> едната стая. Не разгледа дори цялото жилище. Обади
> се само веднъж да каже цената, на която "ние"
> продаваме. Дори не се опита да вкара от така
> любимите клишета на брокерите. То пък за негов
> късмет хората може и да купят, че тоя може и да
> изкара 1000 евро за 20 мин и 1 телефонен разговор.

Ти май не се справяш много добре с продажбата smiling smiley? Колко месеца вече продаваш?




Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Е това вече е върха на сладоледа, какви са тия брокери, какво е това чудо
16-05-2007 - 19:57:50

Брокерката със сладоледа е Ваня Георгиева, име на агенция от къде да знам, ще публикувам телефона и. Ако това е сценарий, значи всички агенции са сценарий. Как нещо може да е несериозно при положение, че се случва постоянно на хорицата. Всички тука могат да кажат за подобни случаи. А ако шефката и не знае за поведението и извън офиса може да се ориентира спокойно по петната от сладолед в пазвата и. Истината е, че в София я има я няма десетина свестни брокера. Всичко друго е пасмина и само " комисиона " им е в устата. Затова постоянно ревът във форума, че нямало работа и подобни глупости.
Re: Е това вече е върха на сладоледа, какви са тия брокери, какво е това чудо
16-05-2007 - 20:19:46
Нали сте подписвали договор,с кого го подписа? winking smiley
broker111
16-05-2007 - 20:27:05
avatar
"Истината е, че в София я има я няма десетина свестни брокера. Всичко друго е пасмина и само " комисиона " им е в устата. Затова постоянно ревът във форума, че нямало работа и подобни глупости."

Ти брокер ли си в крайна сметка илиwinking smiley?

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Е това вече е върха на сладоледа, какви са тия брокери, какво е това чудо
16-05-2007 - 22:17:10
Ами тоя така наречен договор и протокол за оглед бяха просто празни бланки и разбира се отидоха на боклука и не съм ги подписвал аз, а прилятелят ми, той беше купувача, аз просто се радвах на професионализма на брокерката със сладоледа, гледах и сеира демек.

Брокер съм да. Тъпото е, че заради подобни екземпляри хората мислят, че всички брокери за измършавели за комисионна боклуци. Жалко нали.

Май е кофти когато човек от бранша изкарва на бял свят действителността в пазара на имоти в София.
Re: Е това вече е върха на сладоледа, какви са тия брокери, какво е това чудо
16-05-2007 - 22:47:24
Брокерче,
когато четеш,мисли/ако разбира се го можеш/,за да не ръсиш смехории.НЕСЕРИОЗНО Е не,че се оплакват "хорицата"/до вчера за теб те бяха цървули,галоши и незнам още какви/,а това,да хвърлиш димка за нещо си,но да не даваш конкретно име.На този принцип работи жълтата преса.Но...ти не си виновен moody smiley
Re: Е това вече е върха на сладоледа, какви са тия брокери, какво е това чудо
16-05-2007 - 23:35:11
Да,вярно е,че се броят на пръсти агенциите,които работят професионално.Поддържат екип от можещи,коректни,знаещи и образовани брокери.Това не е работа за всеки.Освен документална грамотност,брокера трябва да има и подход към всеки отделен клиент.Да го убеди ,че имота му е в сигурни ръце,че няма да бъде подведен.Или,че грижата му да си намери подходящо жилище е грижа и на неговия брокер.И когато клиента плаща,да знае,че плаща за качествено свършена услуга.
А какво се получава-пълно разминаване!За АНИ няма регламент,няма закони.Пълна боза.Всеки смята,че може сам да си е брокер,или да работи като брокер.ДА,ама НЕ!
И от това страдат и двете страни.За съжаление това се наблюдава в повечето сфери на дейност в БГ.И това вече започва да става голям проблем.Може би,трябва да се започне от някъде.Нещо да се направи,да се спре тази инерция.Напоследък се говори доста за прилагане на франчайзинга в недвижимите имоти.Антон Балканджиев от RE/MAX подхожда оптимистично към това,но ....Все пак от някъде трябва да се тръгне.ВИЕ КАКВО МИСЛИТЕ? confused smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-05-17 01:11 от komin4e.
Re: Е това вече е върха на сладоледа, какви са тия брокери, какво е това чудо
17-05-2007 - 00:15:50


до: komin4e

Коминче май вече ставаш елементарно, ама наистина истината боли какво да направиш ти като най - вероятно продаваш по две три апартаментчета месечно и си озлобено на целия свят. Между друго цървули нарекох, хората на които им обяснявахте за комисионната " комисиона " ви, тези които не искат да ви го плащат, а ако аз с случката, която предадох съм хвърлил димка, то такъв ви е подхода и това могат да го потвърдят всички, наложило им се да ви използват услугите.

За РЕМАКС мисля, че навлизаш в тема, в която въобще не си в час как стоят нещата.
За пояснение на хората единият офис на представителите на Ремакс е на Околовръстното шосе, а другите представители са ШАНС. Специализираната агенция за парцели на Симеончо няма един собствен парцел, всичките и оферти са събрани от други агенции и ги рекламират като свои, разбира се със съответната товарителница в цената. При един парцел и не се знае колко брокера на клона цената май и на теб ще ти е ясно каква е. Господина, който държи фрайчайзинга просто си събира цената му и му дреме на шапката.
Така че не хвърляйте прах в очите на хората. Последният пост само доказва, че специалисти бол, по всичко разбира се.
Пак казвам истината боли, особено казана от човек от бранша.
Продължавате да залъгвате хората с всякъкви глупости и да ревете непрестанно за " комисиона " ви и как искате да ви обичат хората.
Хора, които и грам представа си нямат от положението в София коментират, какво коментирате бе " брокерчета - комисиончета ". Мъчете се с по няколко апартаментчета на месеч и не говорете глупости та хората да не си мислят, че всички брокери в София са скъсаняци.
Re: Е това вече е върха на сладоледа, какви са тия брокери, какво е това чудо
17-05-2007 - 00:21:17
Продавач Написал:
-------------------------------------------------------
>
> Ти май не се справяш много добре с продажбата ?
> Колко месеца вече продаваш?
>

Обявата ми е от 3 дена и за 2 дни имам огледи през 20-30 мин. И така за 2 дена напред.
Предната тема я бях пуснал за да се ориентирам в порочните практики на брокерите.

И въпреки, че някои неща тогава ми се изясниха, се оказа че съм подценил един детайл - колко по-нагли са станали за последната 1-2 години. Въпреки изричната ми молба да не предлагат имота и те, почти никой не се съобразява с това и си пускат обяви като променят разни детайли.
Странно ми е как хората им се връзват на техните обяви, пуснати без снимки, на по-висока цена, знаейки че ще платят комисионна.

Искам да светна хората търсещи жилище. "Вашите" брокери изобщо не им пука за вас. Абсолютно всички, които ми се обадиха след като са видели моята частна обява ви предлагат имота с 2-3 хиляди евро отгоре, като плюс това взимат и комисионна и от вас. А иначе ВИЕ сте ги наели да защитават вашите интереси!!!

Доста интересно се получи при един оглед, който уреди една агенция, на която 3 пъти им звънях да си махнат тяхната обява за моя имот. Идват на огледа, водейки друга агенция, чийто клиент е купувача. И когато клиента попита каква е цената, аз нарочно им казах моята цена, а не завишената цена, която той им беше казал.
Не остана много доволен според мен.

Реално аз до края на седмицата ще съм продал имота и ще съм взел парите, които му търся /специално за Продавач - сумата е с 5 хил. евро над тая ако го бях пуснал като пуснах темата/. Просто ми е жал за горките купувачи, които ще трябва да платят 3-4 хил евро над "моята" цена.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-05-17 00:26 от lazarus18.
Re: Е това вече е върха на сладоледа, какви са тия брокери, какво е това чудо
17-05-2007 - 01:19:20


до: komin4e

Наистина незнам кой стои отстеща, но да ти кажа въобще не ми и пука. Аз говоря само с факти, които ти и " разбирачите " премълчавете и ми говорите съвсем странични неща и глупости. Казах ви го много просто: не отварайте теми, за които въобще не знаете за какво иде реч. Научете се, че хората ви мразят заради вас самите, не заради комшиите ви. Очаквам с нетърпение да ми кажеш нещо повече за Ремакс и за работата на брокера. Но моля те говори за неща, за които разбираш, а не само да си чешеш езика - разбирачи много в тоя форум. Истината е, че почти цяла София е пълна с " брокерчета - комисиончета " и почвам напълно да разбирам хората, които са срещу вас и ви ненавиждат. То за един " комисион " на какво ли не ще се направите. Тъй бледуваният и май недостижим за вас " комисион".

И МОЙТО ЛИЧНО МНЕНИЕ ЗА ТЕБ - мисля, че избиваш сериозни комплекси във форума, но тук не е мястото.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход