Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Първият фундаментален анализ на цените

Публикувано от Bonita 
Re: Първият фундаментален анализ на цените
19-09-2006 - 01:55:14
Имаше един филм преди време: "Апокалипсис сега" Ето това е което рисуваш: апокалипсис. Слава богу, че не всички са черногледи като тебе. Znaesht, ако се сещаш, от 3 години все това разправя, че цените падали, та падали. Нито виждам да падат, нито виждам причина да паднат. Ако БГ върви на присъединяване към Евросъюза, ще бъде нормално все по-малък процент хора да притежават собствени жилища, тъй като %-та е най-висок в БГ. Естествен фактор за това ще бъдат по-високите цени. За да се създадат съвестни работници в БГ, то същите трябва да бъдат матерялно зависими по някакъв начин Дали ще изплащат ипотека или друг заем, това ще бъде добър фактор за създаване на трудова дисциплина, така както е на запад . И още нещо, докато има банки, които да отпускат заеми, купувачи винаги ще има. Банките тепърва ще развиват кредитната си ехпанзия. Кое мислиш е по-вероятно: БГ със своите 7.5 милиона жители да повляие на 500 милионна Европа, или Европа да наложи своите правила на БГ?
Re: Първият фундаментален анализ на цените
19-09-2006 - 02:25:25
Хуба Буба, ето тук ще напиша една аксиома, която ще нарека аксиомата на Хуба Буба, а именно:

"Всяко тяло, произведено или намиращо се на територята на БГ не струва нищо или почти нищо. Същото тяло, но вече изнесено извън зад граница, умножава многократно своята стойност."

или казано просто: всичко българско е скапано.

Най- лошото от всичко, е че ти самият попадаш автоматично в тази категория. Не търси в думите ми и най-малкят намек, с който се опитвам да те засегна. Това правиш ти самият.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
19-09-2006 - 03:06:32
Nablludatel, abe ti umora njamash. V Toronto ima prestypnost (v koj goljam grad njama?)

Pogledni prestypnostta v Bulgaria i posle prikazvaj. Tezi istorii dori i da se sluchili sa izkluchenie v Toronto dokato v Bylgaria sa vsekidnevie i horata sa tolkova sviknali che ne im obryshtat vnimanie.

Filmyt apokalipsis sega go ima i dnes, ne e izcheznal.
Ti znaesh li koj e v glavnata rolja?

Tova che Bylgaria e ostanala 7.4 miliona ot 9 milionai shte ostane 5 miliona do 2020 godina (a moge i po rano) ot kojto 400 000 turzi i 1 milion zigani kakvo e asko ne apokalipsis. Ostanalite 3.6 miliona Bylgari predimno zastarjavashti i ne-vyzproizvegdashti se. Moge da si zaravjash glavata v pjasyka kato shtraus, no tova njaam da promeni faktite.

Napravo me ubi che i v Bylgaria shtjalo da stane kato na zapad i horata njamalo vsichki da imat gilishta. Vseki v Bygaria ima gilishte, povecheto hora imat i vtoro ili pone vila. Skoro vseki shte ima gilishte pri tezi tempove na stroeg i tazi ragdaemost.

Estestveno che njama da vidish prichina cenite da padat. Takiva kato teb ako bigdaha njamashe da ima balyzi za lygane.

Re: Първият фундаментален анализ на цените
19-09-2006 - 03:08:55
Procheti izkazvanijata na bylgarite ot Bylgaria v slednite forumi: segabg.com, novinar.net
i posle prizakzvaj koj bil chernogled.

Eto ti zitat:
Булгариев - патоанатом
Г-н Гарелов, в момента на четенето на вашият материал "Азис мъж на годината" по БТВ излъчват един просташки концерт. Публиката предимно млади хора. Азис е еманация на дълбоката изостаналост на почти цялата нация българска. Тези анимични твои съждения за хитрините на Първанов, на Борисов и всички, които вие сте ги лансирали по сапунката "Панорама", днс същите имат ограничен културен кръгозор и управляват. Борисов кани кафанската чалгажийка, която е ослаждала душата на сръбските националисти. Вземи и прочети книгата "Култура на лъжата" от хърватската писателка Дубровка Уграшич. Вие Гарелов сте правили чалга журналистика, Драго Чая с хормоналната си сбърканост, нахалния Трифинов и още знайни и незнайни еменации на тъпата посредственост днес могат да изберат един нагъл педераст за мъж на годината. Но вие сте част от този исторически просташки модел, който днес ни се налага чрез финансите на мутрите. Мутрата Тодор Живков със своята просташка безочиловост и малокултурие лансираше тези които спазваха не какво мислят, а каквото трябва. За това достойният мъж, който уж е загрижен за Азис, трябва да се срамува да дава коментари. Но вие Гарелов сте безкрайно безочливи и алчни.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
19-09-2006 - 04:55:45
"Nablludatel, abe ti umora njamash. V Toronto ima prestypnost (v koj goljam grad njama?) "

Абе незнам кой няма умора, ама май не съм аз.

Хубаво, е че си признаваш, че и в Торонто има престъпност, а пък и къде ли не. В интерес на истината ще кажа, че в Канада има относително ниско ниво на престъпност сравнено с USA. 11000 въоръжени убийства се извършват на година, и ако пропорционално тази цифра се пренесе към населението, ще видиш, че БГ остава доста назад в класацията. Ако слушаш локалните новини постоянно има такива неща да се случват. Ето, днес чета, че италиянската Кaмора застреляла младо българско момче, тръгнало на гурбет в Италия, и веднага се намериха хора, дето намесиха българската мафия, едва ли не, че момчето си е виновно. Поне малко срам да имаха.


Застаряването е проблем на цяла Европа. Цигани има навсякъде. Пакита, африканци, индийци, китайци-също. Очаквайте същото и в БГ
na
Re: Първият фундаментален анализ на цените
19-09-2006 - 05:52:08
KukU, по повод твърдението ти, че апартаментите в Бг са 2 пъти по- скъпи в сравнение с възвращаемостта им от наем, съм готов да споря; за пример наскоро закупих апартамент в престижен квартал на Варна за под 50хил евро, който се отава под наем за 300е/месец или почти 8% възвращаемост; което ако не се лъжа е повече от средната възвращаемост за Европа и САЩ (ти ще кажеш колко е за Канада)
Re: Първият фундаментален анализ на цените
19-09-2006 - 09:37:01
Май ще си дойдем на думатаsmiling smiley
Добре де я кажи за HP щом си запознат. Дейността не им е свързана много с българската икономикаsmiling smiley Заплащането (което могат да си позволят) на служителите зависи от заплащането в другите страни, а не от това в България. Т.е. HP може да си позволи ако изпита остра нужда от кадри да дава много по-високи от средните в България заплати за да привличат кадри, това ще принуди другите фирми в бранша или да се изнасят от България или да вдигат заплатите за да задържат служителите си. Да кажем, че вероятността е 50-50. Ако се случи второто - значи , че в определен бранш в България заплатите ще изпреварят значително темпа на растеж на икономиката.
Преди да напишеш следващото си умозаключение прочети малко повече за процесите на глобализация, които текат в момента.
А след това се замисли какво ще стане ако HP се окажат с добра печалба с изнасянето на дейност в България.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
19-09-2006 - 09:44:50
"За да се създадат съвестни работници в БГ, то същите трябва да бъдат матерялно зависими по някакъв начин."
Право в десятката.
Много е лесно да управляваш зависими хора, дето ако бъдат уволнени и губят къща, автомобил, жена... А как мислите се управляват хора, които не им пука, че може да ги изхвърлиш от работа?
Re: Първият фундаментален анализ на цените
19-09-2006 - 10:13:58
4ovek,

Пак ли стигнахме до "новото крепостичество" :}

Трудно се управляват хора, на които не им пука дали ще ги уволниш. Затова и в човешката история олигархията непрекъснато измисля начини да закрепостява масата. А революциите въпреки всички човеколюбиви лозунги са се свеждали само до подмяна на лицата в олигархията, не и на самата същност на устройството на обществото. "Слез от коня да се кача аз".

Къде е Тинки сега да поспорим за средната класа и нейната роля в съвременното общество :}
Re: Първият фундаментален анализ на цените
19-09-2006 - 10:28:11
Интересното е дали ще се получи в България същия модел. Защото за да задлъжнее в достатъчна степен наемния работник, то той трябва да получава доста по-висока от официалната за страната работна заплата.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход