Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Първият фундаментален анализ на цените

Публикувано от Bonita 
Re: Първият фундаментален анализ на цените
31-08-2006 - 15:32:01
Не мога да ви проследя в детайли мненията, но ето какво мисля по темата анализ на цените и движение в бъдещето.
Въпросът е и откъде да се тръгне. Все някакви начални параметри трябва да се приемат. Затова аз упорствам от известно време да тръгнем от това, че при ниския брой жилища с ипотека за да бъде накаран някой да продава би следвало доходите от наем да са по-ниски от доходите от депозит в банка. Приемаме, че непривлекателните райони са най-блидзки до действителността, наемите там са най-ниски, съответно най-реални (богатите хора в едно общество винаги са малък процент, защото всичко е относителноsmiling smiley), взимаме за база двустаен , сслатгаме му един наем от 150 евро на месец (мисля, че това е реалнот нещо) и изчисляваме минимална цена на двустайна панелка в София 32000 евро (аз поне толкова я изчислих). И почваме да градим на тази основа - ново сторителство в същия район
"на зелено" = на цената на панелката, с А 16 - 20%-30% отгоре. Слагаш коефициент "местоположение" и виждаш какви би следвало да са цените по райони. Само трябва да избистрим как да определим коефициент "местоположение"smiling smiley Единия вариант е да забодем един период в който решаваме, че всичко е било нормално (преди бума и след мизерията) , виждаме какво е било съотношението м-у кварталите тогава и определяме коефициента. Така определяме кое е надценено, кое подценено.
Да тръгваме от минимални или средни заплати по статистика, от оферти в определени райни, частни случаи или от някакви други данни за които поначало знаем, че са доста грешни мисля, че не е правилно.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
31-08-2006 - 15:35:57
Huba-Buba (най вероятно си някой Сашо-Дъвката),

Прекалено си "млад" в този форум, за да призоваваш който и да е да ти отговаря. Първо дай малко доказателства, че си в състояние да водиш диалог и едва след това някой може да ти обърне внимание. Аман от кибици и деструктивни фенове.

Има и един вариант да си някой от предишните "фенове" на форума, но по един или друг начин си се изложил и сега решаваш да започнеш "на чисто".
Същата работа се отнася и за Дон.
Прекалено бързо се ориентирахте в обстановката, за да атакувате така.
smiling smiley smiling smiley

Re: Първият фундаментален анализ на цените
31-08-2006 - 16:00:38
"Значи, крайно време е да намина към офиса на имоти.нет да получа някой хонорар - не знаех, че ми дължат такъв".

Вземи и моя, че ми омръзна от това забавяне от няколко месеца. Всеки ден си проверявам сметката, ама никакви постъпления от имоти.нет. smiling smiley smiling smiley
Re: Първият фундаментален анализ на цените
31-08-2006 - 16:47:42
Peter123 Написал:
-------------------------------------------------------
> Huba-Buba (най вероятно си някой Сашо-Дъвката),
>
> Прекалено си "млад" в този форум, за да призоваваш
> който и да е да ти отговаря.

Кой и кога съм призовал да ми отговаря?
Покажи ми постинг!

"Аман от кибици и деструктивни фенове. "
Имаме свобода на словото до колкото знам.
Или това е отпаднало пак?

"Прекалено бързо се ориентирахте в обстановката, за да атакувате така. "
Не мислиш ли, че съществуват достатъчно интелигентни хора, които може да се ориентират бързо. Ако това е проблем за теб, за длуги може и да не е.

И докажи моля те, че съм влизал с друг ник ако можеш.

Намесих се единствено защото ме издразниха откровенните манипулации.
За съжаление в България нещата се придвижват изключително от манипулации, защото хората рядко се замислят.
Това последното съм убеден, защото доста хора след като съм си говорил с тях са си променяли мирогледа за нещата които съм им обяснявал. И то фундаментални неща.

жоан и други подобни са запознати много добре с това положение. И се възползват максимално от него.
За последното не можем да ги обвиняваме, доколкото това което правят не противоречи на закона.
Но нека си имаме уважението и да не оценяваме хората по броя постинги а по това което има в тях.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
31-08-2006 - 16:53:18
Хмм-добре де и аз да си призная - Джоан, вземи и моя хонорар.
Ой, Петре, как я караш?

А сега малко цитати от Хуба-Буба и кратки отговори от моя страна. Наистина за последно.

"Агресивно изказване на зрял мъж, който е доста близък с жоан и е на същото интелектуално ниво. Има чест контакт с администратори и други IT специалисти. Вие си знаете какви сте си помежду си. Не бих го коментирал повече. "

:crazy:
Не мога да бъда по-искрен. Въобще не сме близки с Джоан /познаваме се единствено от форума/ и никакви контакти нямам, камо ли чести. Просто трагично предположение, което показва какви са и другите ти дедективски находки.

"1. - а защо не? а защо да? "
То пък и твоите са едни аргументи.... "А защо да" - хахах, ами хубаво: А защо не????

"2. - нямам такива впечатления. - това е твое мнение, не аргумент"
Споменах ли, че съм тук от 2004 /всъщност от края на 2003/ - позволи ми да знам кой подклажда изкуствени конфликти.... Например ти си такъв....


"Случайно да ти е известно, че в конкурентните пазари печалбата се увеличава предимно от намаляване на разходите, а не от увеличаване на цените. "

Какво значение има, когато нас ни интересува продажната цена? Знаеш ли, че 2003 можеше да си вземеш двустаен в широк център на София за около 12 000 евро? Какво ме интересува как се формира цената.

"Тогава ще си говорим пак за имоти."
Само ако знаеше, колко човека са ми се заричали така... - още НЕ си говорим.

"Разберете едно нещо - това, че някой знае да чете не означава, че може да разбере всяка книга."
Джоан не е някой. Ти си някой....

Това е приятелю - бъди кавалер и си поднеси извиненията на момичетоsad smiley

P.S. Съжалявам, че пак влизам с конфликт във форума, ама много ме издразни несправедливата нападка.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-08-31 16:55 от Pancho.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
31-08-2006 - 17:30:15
Прав бях за агресивния тон - възраста и пола. Но не си го призна, защото възпитанието и на двама ви изключва противника да е прав в каквото и да е.


"1. - а защо не? а защо да? "
То пък и твоите са едни аргументи.... "А защо да" - хахах, ами хубаво: А защо не???? извинявай за слизането ми на твоето ниво - правилния отговор беше - когато един човек си губи толкова много време във един форим - означава че има причина. И тя не е благото на народа, вЕрвай ми. жоан си има причина да виси тук и тя се осребрява по един или друг начин.


"2. - нямам такива впечатления. - това е твое мнение, не аргумент"
Споменах ли, че съм тук от 2004 /всъщност от края на 2003/ - позволи ми да знам кой подклажда изкуствени конфликти.... Например ти си такъв....
Не си споменал. Може да си тук и от 2001 но си пристрастен и никога няма да кажеш противното. Мога да се поровя и да ти извадя примери, но дори и да го направя ти пак няма да го приемеш, защото не падаш по гръб и ще си остана със загубеното време.

Разберете едно нещо - това, че някой знае да чете не означава, че може да разбере всяка книга.
"Джоан не е някой. Ти си някой...."
хайде всички заедно да викнем - да живей полиглотката, енциклопедиска, всичко знаещата и можещата жоан с IQ 201 - друга като нея няма на света.
Вземете една книжка по тензорен анализ, по теоретична механика или дискриптивна геометрия и елате след една година да ми кажете какво сте разбрали от тях. Пък тогава ми се отвряй на тема кой какво и как чете и разбира.

Това, че жоан те кефи повече не значи, че аз съм по-долу от нея. Нали разбираш....


"Тогава ще си говорим пак за имоти."
Само ако знаеше, колко човека са ми се заричали така... - още НЕ си говорим.
Ами кажи кои са, щото и аз мога да кажа такива аналоични бесмислени твърдения без да можеш да ги обориш.


Не виждам връзката между кавалерството и принципния спор. ОК?

"P.S. Съжалявам, че пак влизам с конфликт във форума, ама много ме издразни несправедливата нападка."
Това много ми напомня за една фраза за едно юнашко сърце, явно сте от един дол дренки с въпросната госпожица или госпожа.





Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2006-08-31 17:35 от Huba-Buba.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
31-08-2006 - 17:57:13
Ех, Панчо, Панчо - не можеш да траеш и това си е... Винаги трябва да отговоря, вместо да си замълча, то... Прав беше един от модераторите преди много време като ми каза, че в дискусиите, в които участвам има една "върволица" от мнения...


И така - до специалиста по тензорен анализ, по теоретична механика и дискриптивна геометрия - Хуба- Буба /що си мислиш, че това са единствените знания, които може да придобие човек, а ако ги няма или пък не направи опит да ги усвои или пък не дай си боже ги прочете, ама не ги разбере, тогава няма да е Хуба-Буба, а Идеал и то вече сдъвкан?/

"Прав бях за агресивния тон - възраста и пола. Но не си го призна, защото възпитанието и на двама ви изключва противника да е прав в каквото и да е. "

Панчо е в мъжки род, не е кой знае какво да познаеш пола, но щом искаш аплодисменти да ти ги предоставим - ти позна човече, а имаше цели два варианта /бурни овации/. Виж за зрял не се имам още и доказателство за това е, че продължавам да си губя времето с теб.


"1. - а защо не? а защо да? "
То пък и твоите са едни аргументи.... "А защо да" - хахах, ами хубаво: А защо не???? извинявай за слизането ми на твоето ниво - правилния отговор беше - когато един човек си губи толкова много време във един форим - означава че има причина. И тя не е благото на народа, вЕрвай ми. жоан си има причина да виси тук и тя се осребрява по един или друг начин. "


Има причина да - интересно и е например. Това е вариант, нали? Защо твоят да е по- достоверен?


"2. - нямам такива впечатления. - това е твое мнение, не аргумент"
Споменах ли, че съм тук от 2004 /всъщност от края на 2003/ - позволи ми да знам кой подклажда изкуствени конфликти.... Например ти си такъв....
Не си споменал. "

Споменах всъщност, ама айде простено ти е.

"хайде всички заедно да викнем - да живей полиглотката, енциклопедиска, всичко знаещата и можещата жоан с IQ 201 - друга като нея няма на света. "

Защо е тази злоба още не мога да проумея.....



"Това, че жоан те кефи повече не значи, че аз съм по-долу от нея. Нали разбираш...."

Нещо такова да съм казал. Казах, че ти си "никой", защото с Джоан сме участвали в много дискусии и спорове и донякъде съм си изградил мнение за нея. А какво мнение мога да си изградя за човек нападащ злобно жени?


"Тогава ще си говорим пак за имоти."
Само ако знаеше, колко човека са ми се заричали така... - още НЕ си говорим.
Ами кажи кои са, щото и аз мога да кажа такива аналоични бесмислени твърдения без да можеш да ги обориш. "

Search - хубава функция, неизползвана поради мързел и желание за поднасяне всичко на тепсия. Еми няма да стане. Аргументи от типа: А, няма да търся безсмислени или еди какви си дискусии от неспециалисти, не се приемат. Като те интересува нещо - намери си го.


"Не виждам връзката между кавалерството и принципния спор. ОК? " - ироничната обида си е обида. Кавалерът също си е кавалер - ти май не си. Разводнявай колкото си искаш - що за стока си, разбрах...

"P.S. Съжалявам, че пак влизам с конфликт във форума, ама много ме издразни несправедливата нападка."
Това много ми напомня за една фраза за едно юнашко сърце, явно сте от един дол дренки с въпросната госпожица или госпожа. "

Ми такъв съм си - защитник на онеправданите - лошо ли е това и защо да се променям...








Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2006-08-31 18:20 от Pancho.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
31-08-2006 - 18:37:40
Nito edna tema li ne mozete da ostavite bez lichni napadki i izbivane na kompleksi?
Prizovavam vi da ne obrushtate vnimanie na zlobni i ogranicheni hora kato Huba Buba i te niama da otnemat vreme i miasto vuv foruma.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
31-08-2006 - 19:13:42
И така - до специалиста по тензорен анализ, по теоретична механика и дискриптивна геометрия - Хуба- Буба /що си мислиш, че това са единствените знания, които може да придобие човек, а ако ги няма или пък не направи опит да ги усвои или пък не дай си боже ги прочете, ама не ги разбере, тогава няма да е Хуба-Буба, а Идеал и то вече сдъвкан?/

Явно жоан от теб се е учила да вади нещата от контекста и да ги преиначава. Още се двоумя, кой от двамата се справя по-добре. За сега ти водиш с 1-2 точки.

Да изясня в кретце. Идеята беше не в това че аз съм учил тези неща, защото те така или иначе се учат от различни специалисти. Но това едва ли го знаеш. Тук спокойно можеше да сложа и вътрешни болести, социологията на Вебер и още куп неща.

Целта беше да кажа, че самодейците си мислят че всичко което може да се прочете значи може да се разбере. Но уви това не е така. Честно казано и аз бих искал вместо на дам пари на доктор или зъболекар сам да се излекувам. А ако реша да осъдя някой да нямам нужда от адвокат. А как ми се иска да се разписвам вместо одиторите и да взимам тлъстите им хонорари. Колко му е, прочиташ един баланс и удряш подписа.
Да, ама не! Това противоречи на какъвто и да е професионализам и е доста налудничаво. Разбира се тук подсилих малко краските, но това е за да може да вденете нещо от тезата ми.


Защо е тази злоба още не мога да проумея.....
Не е злоба, а ирония. Надявах се да имаш достатъчно интелектуален багаж поне това да различаваш.

"А какво мнение мога да си изградя за човек нападащ злобно жени? "
Не ми вменявай сексиски грехове моля те. Манипулацията да се защитава видите ли по-слабия може да върви при бачо ти койчо от селската кръчма но не и при мен.

Това, че жоан е жена няма нищо общо с изложените от мен тези против плитките и съшити със бели конци съждения.

"Search - хубава функция, неизползвана поради мързел и желание за поднасяне всичко на тепсия. Еми няма да стане. Аргументи от типа: А, няма да търся безсмислени или еди какви си дискусии от неспециалисти, не се приемат. Като те интересува нещо - намери си го. "
1 аз не съм другите за да ме слгаш в една категория с тях.
2 аз все пак и работя и нямам време да ти търся кой кога е спрял да ти пише.
3 пазара в България е ирационален и има сегменти в които понякога се определя от 5-6 души а не от реални пазарни принципи. За недвижимите имоти много голямо влияние играе фактора ЕЖК (Една жена каза). Последното може да се попрефразира - Една Жоан Каза.
Последното пак напомня за причините поради които се обадих.


"Виж за зрял не се имам още и доказателство за това е, че продължавам да си губя времето с теб. " Някой не се приемат за зрели дори като прескочат 50 лазарника. Това понякога е добре, а понякога изглежда смешно.

"Ми такъв съм си - защитник на онеправданите - лошо ли е това и защо да се променям... " - който се чувства онеправдан може да си изока а не да вика на помощ учителите си.

"Идеал и то вече сдъвкан" тук се изпусна, че си съвременник на соц дъвките. Явно освен спомена за тях си донесъл и други също така "приятни" неща с дъх на соц.

В заключение за днес ще кажа че и двамата сте ми прозрачни като целофан от цигарена кутия. Единственото което може да правите е да ме атакувате на лична основа, тъй като просто не може да ме оборите с логически съждения и тези.

Ще продължа да си бъбря с вас от чисто изследователски интерес.
Интересно ми е да видя до къде ще се оплетете сами в калчищата. Също така да видя някой нови варианти за развиване и наслагване на свързани манипулации във времето.

Накрая може да ви ги обобщя и да ви ги постна като есенция, за да може и другите да се насладят на изкуството ви.
Анонимен потребител
Re: Първият фундаментален анализ на цените
31-08-2006 - 21:16:33
Най-интересното беше, че той тогава не беше модератор ами ти с твоите мнения взе, че го направи "насила" smiling smiley

Припомни си какъв беше ти в началото
[imoti.net]
[imoti.net]
[imoti.net]
[imoti.net]
и все под вола теле търсеше и бъди по снизходителен към "Huba-Buba". Аз съм свикнал вече някой все конспирации да търси в този форум. Надали трябва една тема да се разваля от това че някой си бил мислил нещо. Ами нека си го мисли като получава "душевно спокойствие" от това.

Та съвета ми Pancho към тебе , Joan и Peter е да си го оставите "Huba-Buba" да си мисли каквото иска. Ако се задържи във форума след време ще има да се смее на това какви ги е писал при появяването си.


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход