Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите

Публикувано от ivanalex2 
Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
04-11-2011 - 21:38:18
Родни брокери прогнозират:
Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
Агропарите от ЕС ще раздвижат и търсенето на жилища

Монитор
Влизането в Шенген ще даде по-голям шанс и за привличане на повече купувачи на ваканционни имоти.
ВАСИЛ НАНЧЕВ
05.11.2011
В последните месеци се наблюдава увеличаване на броя на сделките, но по-голямото съживяване на пазара и нарастване на цените ще дойде след приемането на България в шенгенската зона. Това прогнозира шефът на агенция „Форос” Добромир Ганев.

Според него ще се увеличи броят на желаещите да инвестират в български имоти руснаци и граждани от другите бивши съветски републики.

За да тръгне пазарът на имоти, първо трябва да се събудят банките и това ще стане скоро, прогнозира Христо Бойков от агенция „B&H имоти”. И според мен ще започнат да предлагат по-добри условия за отпускане на кредити на млади семейства и за покупка на първо жилище. Надеждата е

повече млади хора да се върнат от чужбина

и да решат да си купят имот в родината, както и успелите хора у нас, добави брокерът

„В земеделието сега влизат много пари от еврофондовете и част от генерираните от тях печалби ще отидат и за покупка на имоти”, смята Бойков. „Успелите фермери ще тръгнат да купуват и жилища за себе си или за децата с и в големите градове и курортите”, прогнозира още той.

Според шефа на „B&H имоти” има шанс и фирмите, участващи в строителството и реализацията на големите инфраструктурни проекти, след година-две да насочат инвестиции към имотния пазар.

Част от родните експерти от сектора на недвижимите имоти прогнозират, че първо съживяването на пазара ще се почувства

с нарастване на покупко-продажбите на жилища

„Най-голям шанс да излязат бързо от кризата има сегментът на жилища, защото тези имоти са свързани с потребностите и на най-малките инвеститори”, каза председателят на Национално сдружение „Недвижими имоти” Лъчезар Искров. „Раздвижването на жилищния пазар може да има едва тогава когато хората получат по-голяма сигурност в стабилността на доходите и когато самите те нараснат. За момента трудно може да се очертае някаква точна прогноза за бърз изход от застоя”, добави той.

По думите на шефа на НСНИ пречка за бързо съживяване на пазара са

не само скъпите кредити

но и свитото потребление. „Много от хората остават без работа и така общата несигурност рефлектира най-вече върху имотния пазар”, уточни той.

„Големият брой на индивидуални собственици на жилища у нас сваля стойността на имотите”, смята още Лъчезар Искров. „Причината е, че много от хората нямат финансовата възможност да ги поддържат в добро състояние и когато се наложи да ги продадат, да вземат за тях добра цена”, добави той.

Според председателя на сдружението нараства интересът на руснаците към българските ваканционни имоти и той е

продиктуван от силното им поевтиняване

но чужденците засега не могат да бъдат двигател на имотния пазар у нас.

„Истинско съживяване на имотния пазар можем да очакваме едва след излизането на страната от икономическата криза и хората се почувстват сигурни за своето бъдеще”, добави Лъчезар Искров.
Градоустройството - лек срещу свръхпредлагането
Български брокери на имоти смятат, че за да се намали свръхпредлагането на евтини имоти, трябва да се спре с издаването на разрешения за строеж в зони без инфраструктура.

„Градоустройството оказва влияние на пазара на имоти и е време общините да спрат да раздават разрешение за строеж навсякъде, а само там, където има развита инфраструктура и възможност за осигурен транспорт, смята Добромир Ганев от агенция „Форос”. Много по-скъпо е тепърва да се строят улици и подземни съоръжения.

Според шефа на „Форос” другият проблем е да се намери начин за обновяване на панелните комплекси в страната и старите кооперации, които заради лошата си поддръжка също натискат цените на имотите у нас надолу.
Re: Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
04-11-2011 - 22:22:56
Само две думи за тия цитати:

ПЪЛНИ + ГЛУПОСТИ !!!
Re: Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
05-11-2011 - 00:37:46
дрън-дрън
Re: Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
05-11-2011 - 05:57:21
"Големият брой на индивидуални собственици на жилища у нас сваля стойността на имотите”, смята още Лъчезар Искров. „Причината е, че много от хората нямат финансовата възможност да ги поддържат в добро състояние и когато се наложи да ги продадат, да вземат за тях добра цена”, добави той.

Това дето г-н Искров до представя за недостатък , е на практика най-голямото предимство на страната ни!!! Как си представя господина при тази безработица, при тези заплати, при тези цени и липса на собствен покрив, населението ни да издържи!!! Може би модела на бездомници около горящи варели през зимата и палаткови лагери под мостовете през лятото , е по-добрия?! Може да е сигурен тогава , че цените на жилищата не само няма да се повишат, но и много състоятелни хора ще искат да напуснат. Напротив, ние трябва да мислим за подобряване на съществуващия жилищен фонд като подобряваме социялната и икономическа среда. Създаването на бездомници не решава никакви проблеми, дори тези на строители и брокери, а създава безброй проблеми на обществото и държавата като организация.

Днес чета, че се предвиждала такса електромер!! Ползваш или не - плащаш?! Срещу това безумие и очевиден грабеж ни се дава имагинерната възможност да си избираме доставчик на ел. енергия. Като как да стане ако искам доставчик от Холандия, например!?Срещу това трябва да въстанем мощно. Дано упавата да разбере, че това отнема и без това нищожната покупателна способнаст на хората. Самата държава ще изгуби от това заради ниските данъци на фирмите. А не без значение и социалната цена.

Чета друго заглавие, 'бизнесът" искал магистрамите на концесия. Ха -Ха Ха! Как така бе другари!? Магистралите са построени с пари от ЕС и данъци на хората. Как така частник ще прибира печалбата!
Дър
Изобщо много нечисти ръце се протягат към страната ни. Дано да имат разум управленците. Иначе алчноста на една клика завлича всички ни.
Господа, не всички сме наркотрафиканти, трафиканти на антики или обирджии на банки та да ни е безразлично какви ги вършите!

ПП. Интересно , че такива новини се появяват винаги в почивните дни , та много хора не могат да ги видят. В. "Дневник", който се предполага да е за икономика, дори не ги споменава.
Re: Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
05-11-2011 - 11:28:16
Quote

„В земеделието сега влизат много пари от еврофондовете и част от генерираните от тях печалби ще отидат и за покупка на имоти”, смята Бойков. „Успелите фермери ще тръгнат да купуват и жилища за себе си или за децата с и в големите градове и курортите”

Аз се чудя каква беше днес тази колона от трактори към Сънито :} :} :}

Покъртително, тези хора не са ги били когато е било време и сега много свободни си позволяват да говорят глупости smoking smiley
Re: Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
05-11-2011 - 11:36:03
Quote

Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
Времето ще покаже!!! Надявам се знаещите и можещите да не напуснат тогава, а да получават адекватни заплати тук, да развиват тук бизнес. Че като гледам вече и пенсионери, както взеха да напускат държавата, не знам.
Re: Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
05-11-2011 - 12:09:46
Quote
hunterA
Че като гледам вече и пенсионери, както взеха да напускат държавата, не знам.

Къде ги гледаш?
Re: Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
05-11-2011 - 12:35:35
Смеете се вие, ама гледайте какво ще става тепърва. Моята актуализирана прогноза след прочитането на тази феноменална статия е:

2012 - 1200 Еуро/м2
2013 - 1500 Еуро/м2
2014 - 5000 Лунни марки/м2 :]
Re: Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
05-11-2011 - 13:00:41
avatar
Quote
hunterA
Quote

Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
Времето ще покаже!!! Надявам се знаещите и можещите да не напуснат тогава, а да получават адекватни заплати тук, да развиват тук бизнес. Че като гледам вече и пенсионери, както взеха да напускат държавата, не знам.


Щом оттатък океана, млади, здрави и прави- семейство с малко дете, са принудили пенсионер да си продаде жилището, че да им купи на тях там, че да отиде и внучето да гледа, щото детската градина била 1200 долара, дали и там са цъфнали и вързали?
Ами, ако пенсионерът беше се водил в живота си от сривловската максима- яж, пий, стой под наем и си носи новите дрехи?
Re: Влизането ни в Шенген вдига цените на имотите
05-11-2011 - 13:58:09
За тези, които още не са разбрали или не им се иска да повярват КАКВО НИ ЧАКА:

[www.dnes.bg]

ЧЕСТИТО!

winking smiley
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.