Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

za rusnazite, marisancite, etc

Публикувано от kuku 
Re: za rusnazite, marisancite, etc
02-08-2006 - 18:35:55
Kuku,

Za tvoe svedenie v po-goliamata chast ot Evropa antibiotistite (kakto i mnogo drugi lekarstva - naprimer protivozachatuchni) ne se prodavat svobodno. Znam sus sigurnost za Shveitsaria i Frantsiya. Podkup ne iska nikoi zashtoto sa dobre plateni, no imat drugi formi na "malpractice" - kato naprimer da praviat izlishni skupi protseduri, koito 6te budat plateni ot osiguritelnata ti kompaniya, i t.n. Na men zubolekarka v Tokio se opita da mi smeni vsichki plombi bez da e potrebno v momenta, v koito razbra che imam dobro zdravno osiguriavane. Nai-tezko e da se reformira komunisticheska zdravstvena sistema i v Bulgaria protsesut vurvi bavno i bolezneno, obache i v Bulgaria mozesh da poluchish dobro obsluzvane i lekarite ne sa loshi. Razbira se niamat skupa aparatura i skupi lekarstva ne se predpisvat ako durzavnoto zdravno osiguriavane shte plashta za tyah, no ako imash dobro zdravno osiguriavane nivoto na obsluzvane e mnogo prilichno.
Re: za rusnazite, marisancite, etc
02-08-2006 - 19:54:18
joan, joan, joan.....

dumite ti imat vkus na kusen optimistichen socializam....

otnostno mutrite - ne beshe li 2005 kogato grumnaha vtoria brat ot vis
i ne beshe li 2006 kogato edin doktor beshe grumnat v lozenec.

mutrite ne sa tova koeto biaha, prosto chast ot tiah slojiha beli iakichki drugi se propiha a treti poeha kum orlandovci.
nishto chudno i ti da si niakoia mutresa ili dashteria na nomenklaturec hodil da prodava bg interesite na SSSR.

are basta, niama svarshvane gionsuratlaka i debelookieto vi.

otnostno nekompetentnosta mi "draga", koiato spomenavash, zabraviash dva osnovni faktora
1. ograbvaneto na roda mi ot komunetata za perioda 1944-1999 (spored men pone 100 000-200 000euro)
2. pechataneto na parite ot tvoia lubimec upravliaval do ianuarskite subitia.
za tochka 2 shte kaja: v nachaloto na 1994 imah okolo 20 000lv na vlog, sled 97 sama moje da smetnesh kolko sa ostanali.


tai che molia te spesti si "milite" dumi i si gledai dalaverkata, shtoto taka ili inache tebe samo tova te interesuva.
Re: za rusnazite, marisancite, etc
02-08-2006 - 20:31:55
I oshte edin suvsem aktualen shtrih po temata za mutrite:

Последна редакция: 02.08.2006, 20:18
Публикуване: 02.08.2006, 20:13

Синът на Петканов троши BMW заедно с приятели

[news.ibox.bg]

Младежка компания е изпотрошила автомобил BMW, паркиран в курортното селище Лозенец, съобщиха от районното полицейско управление в Царево, предаде БНР.
Сред участниците във вандалската проява е бил синът на бившия вътрешен и настоящ министър на правосъдието Георги Петканов Петко.

Не е имало сбиване между младежите и собственика на автомобила.

По случая няма задържани, но е образувано полицейско дознание.

Re: za rusnazite, marisancite, etc
02-08-2006 - 20:56:57
avatar
Господин голямото добрутро,не можете ли да леете обидите и нравоученията си на чист български език и родна азбука,или ви е страх,че ще разберем И колко сте неграмотен?
Re: za rusnazite, marisancite, etc
03-08-2006 - 11:04:20
Сравнявате цените между отделните страни и държави в абсолютни стойности. Това е меко казано смешно. Може би някоя относителна стойност би била по-полезна, въпреки че пак няма да отразява точно ситуацията. Защо не пробвате да направите сравненията по среден доход или средна заплата за по-лесно към средната цена на кв. м. Като задължително за София/България извадите "идеалните части".
Само за сведение за Москва - колега на моята позиция взема 5 пъти повече пари. Сътветно с неговата заплата не е проблем в ресторанта да пие бира за 5 $, да гризе ябълки пак по 5 $, а защо да не плати и жилище 5 пъти по-скъпо отколкото София.
Аналогично за Хърватска. Между другото последната цифра за средна заплата в София, която срещнах беше 700 лева/месец.
Друг начин на сравнение е наем/цена.
Опасявам се, че този начин на сравнение съвсем не са в полза на цените в София.
Re: za rusnazite, marisancite, etc
03-08-2006 - 12:05:58
Kupuvach,

Prav ste che tryabva da se sravniavat otnositelnite tseni, no samo v opredelena stepen. V momenta, v koito bankite zapochnat da predlagat otnositelno eftin kredit, tsenite na zilishtata pridobivat otnositelna samostoiatelnost ot srednite stoinosti na zaplatite. Tova se sluchi v Bulgaria. Prognozata e zaplatite bavno da se kachvat. Kakva e prognozata za tsenata na kredita? Edva li shte se kachva oshte sled kato v Evropa lihvenite protsenti sa tolkova visoki. Ima li vuzmoznost za sriv? Edva li. Korektsii, segmentirane i baven rastez koito da pokriva inflatsiyata - mnogo po-veroiatno.

Poslednite danni za srednata zaplata v Hrvatska (ne Zagreb, a tsiala Hrvatska) sa okolo
650-700 evro. Tsenite v Zagreb i Hrvatska obache sa tvurdo dva puti po-visoki otkolkoto v Sofia i Bulgaria. Novo stroitelstvo pod 2000 evro se predlaga samo v okolnite na Zagreb sela, a vtsentura na Zagreb 3000 evro e normalna oferta. Razbira se v tsentura na Zagreb preobladavat apartamentite stroeni po avstro-ungarsko vreme, koito sa izkliuchitelno luksozni.

Imate li informatsiya za srednite zaplati v bivshite komunisticheski strani iztochno ot Bulgaria? Az niamam, no ne mi se vyarva da sa po-visoki ot Bulgaria. Sushtevremenno tsenite na zilishtata sa sushtite ili po-visoki. Dori v Gruziya, kudeto doskoro (2000 godina) imashe tseni ot 50 $ ha kv.m., sega tsenite se priblizavat do tezi v Bulgaria. Sravnenieto na Sofia s Moskva e absoliutno neumestno sled kato Moskva e edin ot nai-skupite gradove v sveta.

Naem tsena e chudesen nachin za sravnenie. Nadiavam se che shte aktualizirate tozi analiz za uchastnitsite vuv foruma.
Re: za rusnazite, marisancite, etc
03-08-2006 - 12:19:10
Добър опит с кредитите. Опитай пак с нещо друго. Кредити са функция на спестяванията и съответно доходите. smiling smiley Нали не искаш банките да Ви вземат бизнеса, вместо да се занимават с пари?
Не знам как е за Хърватска, но ще се радвам да дадеш линкове, че нещо не се връзвам на приказките ти за 2000е за селата. smiling smiley
Между другото пробвай с Германия, например. Че по-лесно ще те изловя.
Re: za rusnazite, marisancite, etc
03-08-2006 - 12:34:20
Klara,

За Гърция не си права - специално в Атина цените са около 2 пъти на тези в София - средно взето. Имахме преди време такава дискусия във форума - не ми се търси, но там бях давала линкове, също и примери - имам близка приятелка в Атина, която си купи жилище там преди няколко години - ново и луксозно за 2000 долара на кв (преди долара да се срине спрямо еврото) въвъ Врилисия - не най-скъпия район, но от хубавите. В най-скъпите райони има и по 4 000 евро на кв сега (Глифада, Филотеи и Психико).

Ако държиш, ще търся и линкове.

Купувач,

И по темата за заплатите сме дискутирали също много преди - можеш да се разровиш, ако ти е интересно и да видиш. Всъщност заплатите в БГ официлна статистина не ги лови и на практика никой не ги знае. По разни екпертни оценки поне половината се крият заради данъци и осигуровки. Неслучайно им авече доста банки, които предлагат кредити при недоказан доход - именно за да отговорят на такова търсене на кредити.

А спестяванията в БГ растат, доколкото си спомням аз от официлната статистика на БНБ. Пак не ми се търси линк, някой ако има време, нека постне такъв.
Re: za rusnazite, marisancite, etc
03-08-2006 - 12:40:57
Г-н Средногорски,

Много съжалявам за ограбването на рода Ви от комунистите. Не сте едиствен, както много добре знаете. Ноне виждам защо аз да нося отговорност за нещо, което не съм извършила аз, ито мои близки.

Отнсоно злобата ви - писането на латиница ме убежава, че и Вие сте от озлобените емигранти - вече доста ги има тук във форума. Какъв е смисълът на тази злобна полемика?

На който не му харесват цените в БГ, ами да не купува.
Re: za rusnazite, marisancite, etc
03-08-2006 - 12:44:15
Kuku,

Примерите, които давам, само иамт за цел да покажат, че никъде няма иделан ситуация. Особено по отношение на медицината, където човекът по принцип е доста невеж - говоря за човечеството като цяло.

Както и да е - може ли да спрем глупавата и злобна дискусия? Понеже улавям нотка на същото желание у теб - първа "протягам ръка"! Извинявам се, ако съм била рязка и съм те обидила.

Нека се върнем на тенденциите в цените и причините за тях. Много по-смислено и полезно ще е за всички.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход