Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

za rusnazite, marisancite, etc

Публикувано от kuku 
Re: za rusnazite, marisancite, etc
26-07-2006 - 08:50:18
То и Буш отговаря на тези критерии, пък не малко хора го наричат малоумник.
Re: za rusnazite, marisancite, etc
26-07-2006 - 09:28:18
Kuku,

Първо - за умник май не си много наясно, че цифрите са само от 1 до 9 + 0-лата. А виж, числата могат и нещо да говоря някому.... май не на теб.

Числата ясно говорят, че БГ е най-евтината държава по цени на НИ в географска Европа (без да смятам Албания и Молдова)! Ама ти ги оспорваш, без да даваш даже контра-числа (или може би цифри..) .

Кои са фактите, които ти посочваш? Мненията на твоите познати? Както и Klara ти каза - всички имаме познати. Да защитаваш теза по този начин е безсмислено, защото всеки си дава примери (които му изнасят, б.т.в.) и диалог не се получава. Затова и търсим и даваме "обективна" информация - обективна дотолкова, доколкото е общовалидна и общодостъпна. Иначе аз няма как да проверя твърденията на твите познати, както и ти - на моите. Нали така?
Re: za rusnazite, marisancite, etc
26-07-2006 - 09:46:08
Kuku,

Много жалко за теб, ако мериш интелекта на хората по годишните им доходи. Историята е пълна с гении, умрели в мизерия.

Но знам, че онова общество в Канада не понася хора, мислещи по друг начин. И щом си там и ти харесва, значи автоматично си от "консуматорския" тип хора, за които статуса на човека се мери с извлеченията от банковата му сметка.

Страшното за мен не е, че има такива като теб - те са там, където им е мястото. Сташното з амен е, че и България върви по този път и е само въпрос на време да се наложи това мислене и тук.

Е, винаги ще има и роматици и идеалисти, надявам се smiling smiley Надеждата умира последна smiling smiley
Re: za rusnazite, marisancite, etc
26-07-2006 - 12:08:21
Kuku,

Един малко страничен въпрос (и малко философски) - вярно ли е, че вашето мото там, в Новия свят, е "Every day a sucker is born" и от вас само се иска да го намерите и да го изцоцате подобаващо? И това ли е обяснението на 6-цифрените годишни доходи ? smiling smiley
Re: za rusnazite, marisancite, etc
27-07-2006 - 01:33:45
Lelee kakvi emozii izbujaha...

4ovek: ti kato se smjatash za po-umen ot Bush, zashto ne se kanidatirash za prezident?
Dokolkoto chuvam v US shte smenjat zakona i shte pozvoljat i na hora rodeni izvyn US da stavat prezidenti.
Kolkoto i da e typ Bush e mnogo po-pochten ot shaikata mutri i chengeta ot bivshata DS koito obraha Bylgaria.
I vie 'umnite' im sluguvate i si vyobrazjavate che ste svobodni.

Bush e prezident zaradi bashta si.
Az sym emigrant i mi plashtat zaplata za uma mi.
Ako njakoj ot vas se smajat za po-umen da zapovjada, shte go intevjuirat horata i ako pokage njakakvi znanija ili umenija shte mu dadat syotvetnata zaplata. Ne sym ocharovan ot Canada. Prosto taka e po zelijat normalen svjat.
Tuk plashtat zaplata za tova koeto mogesh da pravish a ne zashoto bashta ti e mutra ili chenge.

Joan, malyk syvet ot men.
Predi da go izbivash na emozii zapoznaij se s faktite.
Eto gi i tjah:
1. V normalnite strani ako si kadyren shte si rabotish s udovolstvie rabotata i shte poluchavash syotvetnoto vyznagragdenie. Joan, ti rabotila li si za bylgarski chastnik?

2. Horata v US i Canada (bez Quebec) sa mnogo poveche hora otkolkoto v Bylgaria. Ili v Evropa.
Tuka mogesh da do izbivash na emozii kolkoto si iskash. Vyrvi da giveesh v Franzija ili Quebec i vig kak shte se otnasjat s tebe i posle ela v Canada ili US i shte vidish razlikata.
V Evropa vinagi shte si ostanesh 2-ra kategorija chovek ako si roden v iztochna Evropa kolkoto i da si sposoben.

3. Tova za konsumatorskata kiltura v Amerika i za tova che za horata tam gi ozenjavali po bankovata smetka e naj-goljamata glupost kojto sym chuval, pocherpena nesymneno ot prostotiite s koito ni obluchvashe soz. ideologijata.
Az lichno po-konsumatorska sreda v kojato te prezenjavat samo po portfejla ot Bylgaria ne poznavam.
Kydeto i da otidesh v Bylgaria - pri lekar, ychitel, do toaletnata dori trjabva da plashtash.
Kenefite gi obyrnaha na business. I po-golemi snobi trudno mogesh da namerish. Noseli samo markovi maratonki, merjat si markite na GSM-ite, prostotija do shija kakto kaza edin moj poznat, mnogo umen chovek, bivsh direktor na banka, pensionira se chovekyt predi 5 godini.

------------------------------------------------------

Da priema li vyz osnova na tvyrdenijata ti che moshenicite, stroitelite, mutrite i brokerite na nedvigimi imoti v Bylgaria, slagajki pod obsht znamenatel vsichki koito obirat zabludenija narod sa romantizi i idelisti?

Po-stranna logika ne sym vigdal.
Kazvat vi horata istinata a vie se obigdate i go pbyshtate ili na patriotizym ili na idealizym i romantizy, koeto vi otyrva spored temata.
Ochakvam sega da mi kagesh che Canada e bogata zashoto obira drugite strani i mogem spokojno da prikljuchim temata.

----------------------------------------------------------

Joan, chislo s 6 zifri se narhicha 6 zifreno.
Ne znam kakvi chisla gledash i s kakvi zifri sa izpisani tezi chusla (arabski, rimski, kitajski) no tvyrdenieto che Bylgaria e naj-evtinata strana v zjala geografska Evropa kato se ikljuchvali Moldova i Albania e naj-goljamata prostotija kojato sym chuval.

Ne mogesh da merish oranges i apples (portokali i jabylki). 90 prozenta ot gilishtata v Bylgaria (tuk vlizat panelkite i goljama chast ot novoto stroitelstvo kakto i startite grohnali sgradi) vyobshte ne mogat de merjat po blagoustroenost ili po udobstva s normalno evropejsko gilishte i se hvashtam na bas che dori da plashtash na njkaoj chugdenez pak njama da se syglasi da givee v tjah (v gorespomenatite 90 prozenta).

Zashto ne napravish edin research za Portugalia i cenite tam? Tam poluchavat po 800 evro sredna zaplata meechno, sedni i prveri kakvi im sa cenite na gilishtata. Osven tova proizvolno merish ceni na Moskva i Sofia da rechem, njakoj tuka beshe sednal da meri Hyrvatska i Slovenija s Bylgaria.

Bylgarskite ceni mogesg da gi merish samo c cenite v Turzija ili Rumunija, Syrbija ili Ukrajna. Na tova nivo ni e ikonomikata i kachestvoto na naselenieto. V urzija naprimer edin vishisht givee mngo po-dobre ot edin vishist v Bylgaria i kato zaplata i kato kachetsvo na givot.

na
Re: za rusnazite, marisancite, etc
27-07-2006 - 01:59:35
Куку, защо искаш да сравняваш Бг с Турция- Турция си чиста азиатска страна; последно като бях в Истанбул си беше чиста кочина; май никой не ги иска турците в ЕС; за украйна- още по-зле; мога да ти приема сравнението с Румъния до някъде- обаче Бг е страна, която разчита на туризма и има доста по-добри курорти; затова сравних Бг с Хърватска; пак повтарям за всички умници ако хърватите бяха толкова напред защо са на опашката след Бг и Румъния за ЕС? :crazy:
Re: za rusnazite, marisancite, etc
27-07-2006 - 10:10:43
1. ЗА Буш - ами същия е като шайка мутри, агент на ДС. По-точно татко му е бивш шеф на ЦРУ , това относно агентурното минало на кръга Буш. Ако си в час с манипулирането на изборите при първия мандат на Буш ще видиш колко много си прилича с методите на ДС.
На мен моя живот повече ми харесва отколкото този на Буш - не бих се сменил с него. Освен това имам достатъчно самочувствие за да не се интересувам от оценката на околните, а сам да си правя оценка дали съм успял или не.
Относно заплатите - тъй като съм преживял различни времена (добри и лоши), пътувал съм насам натам в чужбина съм установил, че всъщност цифрите нищо не говорят, прекалено са относителни за да може ад са критерии. Няма значение колко точно изкарваш, а как живееш. За мен успял материално човек е този, който живее добре (по неговите си критерии) и накрая на годината му остават пари, а не задължения. С други думи ако ти имаш 50000 долара кредит, а аз 5 долара в шкафчето - по-богат съм от тебsmiling smiley Както казват - "деца и дългове всеки може да прави".
Re: za rusnazite, marisancite, etc
27-07-2006 - 13:22:24
Kuku,

Нямах предвид "шестцифрената ти заплата", а следния цитат от същия ти пост - ти наистина си бавноразвиващ се (или се правиш на такъв)!!!!!

"Re: za rusnazite, marisancite, etc
Изпратено от: kuku123 (IP съхранено)
Дата: July 25, 2006 08:15PM


...........................Zaplatite i vyzpitanieto seriozno izostavat.

Aboslutno sym syglasen che dumite i zifrite njamat nikakvo znachenie v Bylgaria. "

Аз ли написах, че думите и цифрите нямат значние в България confused smiley :crazy:
Re: za rusnazite, marisancite, etc
27-07-2006 - 13:30:27
Абе, Kuku - тия в канада тези долари наистина ги раздават на малоумници!!!!!!

Аз ще отговарям, като първо те цитирам, че иначе съвсем не можеш да вденеш!!!

Казваш "Bylgarskite ceni mogesg da gi merish samo c cenite v Turzija ili Rumunija, Syrbija ili Ukrajna."

Ами нали с Румъния и Украйна вече ги мерихиме! И то в тази тема точно! В Киев цените са поне два пъти колкото в софия (няма да ти търся линка, в предните страници на тази дискусия е)! В Букурещ също са по-високи от София. За Сърбия не съм търсила, но по данните на ЦРУ БВП на Сърция е 1/3 от този на България! Това можеш да го видиш от линка на Боби - пак в тази тема. И относно турция ей сега ще потърся!
Re: za rusnazite, marisancite, etc
27-07-2006 - 16:18:38
Kuku,

За Турция: линк за Истанбул: [www.livingstone-estates.com]

цитат: "Istanbul’s most exciting newly developed residential area, Only 25 km to European city centre and 25 minute drive ......
Prices start from: 1000? per square metre
Completion November 2007"

Значи, цените в някакво предфградие на Истанбул започват от 1000 е/кв. нагоре. Пак повече от София. Да не седне сега някой да ми обяснява, че Истанбул е бил столица на две велики империи - бил е! Ама следвам стриктно съвета на колегата smiling smiley - като иска да сравняваме с Турция - добре. Макар че все пак ние сме по "в Европа" от Турция, не виждам кой може да го оспори това.

Знам, столицата е Анкара, ще потърся и там...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход